9 886    9    1  

Sikring av skråning?

 160     Øygarden     0
Me holder på å byggje hos oss.  Våre kjære naboar plasserte tørkestativet(Oppi hjørnet på bildet) inne på vår tomt.  Dette har vore diskutert i fleire år og dei har nekta å flytte dette. Me fekk kommunen til å setje opp fleire grensemerker slik at me kunne strekka ei rett linje mellom desse. Då viser det seg at dette er ca.1m inne på vår tomt. Me gav beskjed om at dei måtte fjerna dette innan 14 dagar. Då svarte dei med at me måtte sikre skjeringa som me har laga ifbm. vegen me har laga inne hos oss, då dei har ungar som kan ramle utfor.

Eg lurar på om det fins nokre reglar for dette nokon plass? Skjeringa er ca. 2 meter høg på det høgaste.  Dette er jo inne hos oss. Det er og "tusen" andre skjeringar, stup og skråningar(naturlege og menneskeskapte) i nærmiljøet som og må sikrast dersom denne er så farleg.
Sikring av skråning? - Skråning.jpg - Kaptein Knutsen

   #1
 5 513     0
Høres ut som en kranglete nabo. Jeg er ingen advokat, men her blandes vel to helt ulike tvister/krav?

1) Naboen har tatt seg til rette på din eiendom. Du har gjort han/henne oppmerksom på dette, og gitt han/henne en tidsfrist på å utbedre som ikke har blitt etterfulgt. Sunn fornuft tilsier at du er i din fulle rett til å fjerne tørkestativet. Dette er vel uavhengig av eventuelle stup på din eiendom? Jeg hadde fjernet tørkestativet og sendt regning til naboen.

2) Naboen mener at du bør sikre skråningen på sin eiendom, og det kan det vel godt være at du må/bør gjøre. Holder det ikke å sette opp et gjerde? Vi har en tilsvarende 2 m skråning i tilknytning til vår eiendom, ned mot en vei. Her har veivesenet (går jeg ut i fra) satt opp et helt vanlig gjerde ca 1 m innenfor stupet. Det bør vel ikke være nødvendig å gjøre det mer komplisert?

Men det er tull av naboen å sette det ene forholdet opp mot det andre, og mene at de har noe med hverandre å gjøre. Det er jo bare tull.

Jeg er tilhenger av å opprettholde et best mulig forhold til mine naboer, det lønner seg alltid i lengden, men rett skal være rett. Man skal ikke ta seg til rette på andres eiendom. Hvis det er så viktig for naboen din å ha sitt tørkestativ akkurat der, får han kjøpe/leie tomten av deg da.

Lykke til Smile
   #2
 21 499     Enebolig     0
Jeg hadde fjernet stativet, slått opp noen staur og glist til naboen.
   #3
 520     0
Tror jeg hadde fjernet stativet, satt opp gjerde og solgt tomta.

En så vrang nabo forringer kvaliteten mye, veldig mye.  :-\
   #4
 1 292     Ålesund     1
Hadde bare satt opp gjerde jeg... Når huset er ferdig og du flytter inn så har du et tørkestativ i innflyttningsgave fra naboen ;D
Jeg hadde i alle fall satt opp et gjerde og sett hvordan naboen reagerer. Slik oppførsel som naboen din driver med er uakseptabel!
   #5
 72     0
Dette er utpressing...

Ta kontakt med teknisk etat og forhør dere om praksis i deres kommune. Be om en uttalelse fra dem, og ta hensyn til det.
   #6
 5 513     0
Hvor langt fra "stupet" står stativet? Litt vanskelig å se, men hvis du lar gjerdet gå langs tomtegrensen (eller 20 cm inn på din side, for å være sikker), vil det vel passere omtrent rett gjennom stativet?

Det tror jeg at jeg hadde vurdert...  ;D
  (trådstarter)
   #7
 160     Øygarden     0
Takk for gode svar!  Skal snakke med kommunen på mandag. Når dei får høyre kven som "plagar" oss får me nok full støtte. Gjerde skal opp mot denne naboen uansett då dei elskar å følge med på folk, men hadde tenkt å lage eit skikkeleg etterkvart. No får me setja opp noko gamalt rask(som fyller sin funksjon).  Får setje dette midlertidige ein liten meter frå "stupet", og heller laga noko permanent i grensa seinare.  Det er lett å trekke opp grensa no som me har fått fleire merker som det går å strekke tau mellom.

Misunnelse er ein forferdeleg sjukdom. :-\

   #8
 4 114     Akershus (Follo)     0
Du kan jo sjekke om det kan påberopes gjerdeplikt som gjør at den trivelige nabo kan spleise på kostnaden?

Eller du kan ta den diplomatiske linjen og si at det er OK at dere har felles tørkestativ. Det ser jo stort nok ut til å romme laken og dynetrekk for 2 familier.  :D

Jeg er glad jeg har hyggelige naboer her. Tar inn posten ved reiser, holder øye med nabolaget og hjelper hverandre så godt vi kan. At naboene dine "elsker å følge med på folk" kan også ha sine positive sider. Skulle du gli på hålka og brekke rompa så kan en forveten nabo være god å ha.

Signatur
taz
   #9
 3 840     Haugesund     0

At naboene dine "elsker å følge med på folk" kan også ha sine positive sider. Skulle du gli på hålka og brekke rompa så kan en forveten nabo være god å ha.


Vitebegjærlige naboer av denne typen, hadde vel bare fulgt med, for å se hvor lenge du klarte å ligge der.

Men grannelova er her, og sikring av skrenter etc.. er nedfelt i TEK § 7-42 Men som be-interaktiv selv sier, løslig skrevet.
Signatur