4 728    15    3  

Sprekker - svinn sprekker i garasjegulvet.?

 144     Sortland     0
Etter støping fikk jeg mye svinnsprekker i gulvet. Hva kan det ha seg til? Ble støpt i april 2014.. B30 betong. Bildet er tatt nå.
Sprekker - svinn sprekker i garasjegulvet.? - HJuJi9BrxkJv83_mrAulWq39nxvUy4ptlI_nopgY4dY,h3pd9OUP-tmf1yp0NUlZHSxlj9H6He_3mVvwJMRZdH0.jpg - skogvoll

jaf
   #2
 4 428     tromsø     0
Eller for mye vann i betongen under støp. Mye vann=lett å dra ut betongen. Alt ser fint ut til betongen er ferdig tørket. Kan ta flere måneder. Under tørking "krymper" betongen når vannet forlater blandingen. Betong tåler mye trykk krefter, men lite strekk. Treverk krymper/sprekker også under samme "prosessen".
  (trådstarter)
   #3
 144     Sortland     0
Takk for svar. Er vel ikke noe å gjøre med dette nå. Tenker slipe litt å smøre epoxy.
HSt
   #4
 19 883     Sørum     0
Jeg tror du må forvente at Epokysen sprekker opp i de samme sprekkene.
  (trådstarter)
   #5
 144     Sortland     0
Skjønner. Det er ikke noe jeg kan fylle disse sprekkene med før jeg smører epoxy?
Forslag? Smile
HSt
   #6
 19 883     Sørum     0
Har ikke nok erfaring, men vet de på industridekker hugger opp sprekker og fyller de med noe spesiell reperasjonsmasse.  Om/hvordan dette fungerer på svinnsprekker vet jeg ikke.

Trenger det fukt ned i sprekkene vil kanskje Epoksy flasse av etterpå, husk å spørre om dette før du kjøper dyre varer.

TSt
   #8
 4 614     0
De har skåret opp skjøter slik at de har blitt opptil et par cm brede og fylt etter med en plastisk masse. Den er nok litt fleksibel men tåler mange års kjøring med truck. Men som Hst skriver om dette fungerer på svinnsprekker har jeg heller ikke info om. Finnes egne firmaer som har spesielisert seg på gulvstøp, et slikt firma som gjorde raperasjonene hos oss og de kan kanskje gi deg svar.
  (trådstarter)
   #9
 144     Sortland     1
skal høre litt rundt. fikk et tips om å smøre ublandet epoxy i sprekker først.
   #10
 199     0
Mønsteret tyder på plastiske svinnsprekker som mest sannsynlig har oppstått de første timene etter utleggingen grunnet høy vanndamping/ hurtig herding/ ev. setninger i underlag. For å forhindre slike uønskede svinnsprekker må golvet tildekkes med plast like etter utleggingen, og muligens tilleggsvibreres. Slike sprekker oppsto skjelden i den tiden det var vanlig å støpe med B20. Løsningen er å sparkle sprekkene med epoxy eller betonglim og sørge for at de blir mest mulig fylt.