200    8    0  

Sviktende støttemur

 6     0
Har en gammel støttemur som svikter. 
Tengte å gjøre noe med denne før den faller.

Problemet ligger for det meste i øverste del av muren.

Noen gode tips til hvordan jeg skal angripe problemet.

Bør jeg grave opp og fjerne muren å bygge ny mur?
Eller kan jeg grave opp en liten del og så forankre muren før jeg fyller igjen?

Gode tips mottas😁

Har egentlig ikke noe sørlig lyst til å legge ned unødvendig med tid eller penger i dette da jeg har ca 20 andre prosjekter på gang.

Sviktende støttemur - A0469EE2-D574-442E-9558-DF52DF63D6A1.jpeg - kimsdal

TSt
   #1
 7 001     0
Det å innbille seg at en klarer å rette opp noe slik tror jeg er som å tro på julenissen. Materialene gjør jo også at det er vanskelig å benytte disse til noen ny mur. Skulle en klare å rette den opp må en vel ha en ny mur på baksiden ellers må en få redusert jordtykket betydelig. Tar en bort massene inn mot muren og har skrå kant her kan en kanskje oppnå noe med lett fyllmasse som Leca eller annet egnet.
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Har vurdert å rive hele muren og ta bort en del masser for å så lage ny mur. Problemet her er att en ikke har mulighet til å få en minigraver bort til muren da muren ligger på baksiden av huset og er ikke mulighet til å komme rundt huset.

Så om en skal grave bort så må alt gjøres for hånd😫
HSt
   #3
 24 817     Lillestrøm kommune     0
Det er en bruker ITW (usikker på om jeg treffer på navnet) han har lagt ut videoer om gravejobber han har en fin video liggende  der han graver bak en mur og retter den opp med forankring til fjell bak muren. Så kanskje,  men normalt er løsningen riv muren og start på nytt tror jeg.

Den er jo ikke mer enn en meter høy, jeg gravde opp drenering under en veranda for hånd, da brukte jeg bl.a et transportbånd, men pigghakke og deretter krafse og krafsebrett.

Er forøvrig en advarsel til han som vil lage mur med knekkheller her.


edit : link til video, lykke til  Smile

https://byggebolig.no/anleggsmaskiner/erfaringer-med-mine-maskiner/msg880543#msg880543
   #4
 2 380     Asker     0
Det er lovlig (ulovlig) trangt rundt huset dersom du ikke får inn en graver. Finnes minigravere som kommer inn en 90-dør tror jeg. Burde komme seg rundt huset.
Signatur
HSt
   #5
 24 817     Lillestrøm kommune     0
TS kan legge ut bilde fra problemområdet, men det kan jo være en trapp e.l som er adkomsten. Når jeg bladde frem ITW video så jeg en annen der graveren ble løftet i land med kran. Men ja det finnes små søte minigravere uten hytte. Vi kjørte en slik opp en bratt bakke en gang ved å støtte seg på skuffen bak seg.
  (trådstarter)
   #6
 6     0
Er en smal bratt trapp opp til huset så da kommer en seg ikke opp med graver. Er altfor langt fra veien til att en får løftet noe maskin opp.
   #7
 744     Trøndelag     0
Her ble det laget vei over tomta for et lignende prosjekt i 2016. Ny mur ble satt opp, Asak Vertica. Det ble pent. Og dyrt.

TSt
   #8
 7 001     0
Prøv og grave opp på baksiden og borre noe hull til en stål såk på fremsiden og så leie / låne talje(r) og se hva som skjer. Hvis en etterpå enten forankrer den permanent mot fjell bak og fyller lette masser tilbake kan det lykkes. Løs Leca er greit å flytte på i store mengder. Kunne også fylle opp med plater / blokker av isolasjon.