367    13    1  

Trenger hjelp! Pris på drenering

 9     Nesodden      1
Hei,

Vi har et hus fra 60-tallet med litt vanninnsig i krypkjeller og tidligere eier har lagt mye våt jord rett mot mur.

Vi har fått et tilbud på drenering, isolasjon og legge belegningsstein. Jeg synes det er så innmari vanskelig å vite hva som er godt tilbud når jeg ikke har noen referansepunkter selv. Håper det er noen her som kan hjelpe. Det har også vært vanskelig å få et tilbud, virker som om flere har nok oppdrag.

Tilbud:  

Drenering:
Pris per løpemeter er 4000 eks mva. Dette skal da inkludere alt, graving, materialer, isolasjon (usikker på type materiale), bortkjøring av overflødige masser, puss på veggen. 

Totalt sett her vil det koste oss 310 000 (62 løpemeter rundt huset). + at vi må betale per time kr 1300 eks mva hvis vi møter på fjell og må sprenge. 


Belegningsstein:
Pris per kvm 1400 kr eks mva.  Dette skal da også i inkludere alt. Dvs, materialer (vanlig stein), avretter, legger fundament, sand, legger stein. 

Vi har 66 kvm, så det vil koste oss 115 000. Er det mye?


Blir vi rana eller det innafor ?

Hilsen en mamma som ikke praktisk anlagt 

   #1
 1 073     klippdalen     0
prøv å få innhenta fler tilbud, slik kan du letter vurdere pris (det er ikke alltid at den billigste entreprenøren er den beste), men da får du iallefall en pekepinn på hva som er "normal" pris for slikt arbeide.
TSt
   #2
 9 744     0
Det var stive priser her men vet ikke hvor dette er.

Hvordan er fjell i krypekjeller ? Det er en kjempe usikkerhet.
HSt
   #3
 28 884     Lillestrøm kommune     0
Med krypkjeller med skrånende fjell kan dette med håntering av fjell bli en stor utgift
  (trådstarter)
   #4
 9     Nesodden      0
Takk for svar! alt hjelper når man er helt noob.Smile

Lekteren: ja, vi har prøvd å innhente flere tilbud, men det har vært overraskende vanskelig. Noen sier de ikke kan før om et år, og han andre som har vært på befaring har ikke kommet med noe tilbud enda, til tross for flere purringer. Har en som kanskje kommer i morgen, krysser fingrene!

TSt: Dette er på Nesodden, så det er i hvert fall ikke helt usentralt. Huset ligger på fjell på den ene siden , skrått i terrenget. Her siger det meste vannet inn. På kortsiden av huset tror jeg det er mest jord som eier har lagt på selv, så det er kanskje enklere. Her siger det ikke vann inn, men vi ser at det er antydning til fukt.

HSt: Ja, det fjellet er så dumt altså. Huset ligger som du sier, skrått i terrenget med fjell inn mot krypkjeller på den ene langsiden. Det er her det meste vannet siger inn.
   #5
 254     Rogaland     0
Tror jeg ville anbefalt å få hjelp fra en bygningsingeniør noen timer til å avklare detaljer i framgangsmåte og få på plass en skikkelig kontrakt. Utrolig viktig å sørge for at drenering blir utført ordentlig og med de riktige produktene. Dessverre mange aktører i denne bransjen som man ikke kan stole på.

Jeg holder på med drenering og betaler ca. 220.000 eks. mva for 40 løpemeter. Dette inkludere tradisjonell dreneringsmåte med platon innerste og 10 cm XPS. Beslag ferdig montert. Sørg for at du får isolasjon med fals / overlapp.
Signatur
HSt
   #6
 28 884     Lillestrøm kommune     0
Mulig det er lurt å få gravd opp den dårlige siden og så ta diskusjonen hva nå og til hvilken pris

Jeg hadde nok ikke valgt å sprenge om det kan pigges eller fjernes på annen måte avhenger veldig av hvordan fjellet er

Dere må enten ha renne i fjellet eller fjerne fjell og understøpe grunnmur
   #7
 254     Rogaland     0
Fjerning av fjell med hydraulisk splitteutstyr kan også være lurt å vurdere - hvis slikt utstyr er tilgjengelig i området. Hovedentreprenør bør ha en plan klar for å fjerne fjell hvis problem med fjell skulle dukke opp - så unngår man unødvendige forsinkelser.
Signatur

TSt
   #8
 9 744     0
Priser er i allefall 2x av pris i utkanten av Trondheim. Men om det er markedet med flere lokale tilbydere som gjør dette vet jeg ikke.
  (trådstarter)
   #9
 9     Nesodden      0
Takk for alle svar! Godt at det var flere som synes prisen var litt i overkant. Vi sa at vi trodde der ble litt mye og da jekka de prisen ned til 3800 eks mva per løpemeter.

Ringer dere referanser på oppdrag som dette?

Det er supert med tips til hva slags materialer man bør velge. Sånn som fals, skjønt at det er viktig. Hvordan type isolasjon bør man velge?

Nå har vi kanskje to til som kommer på befaring over helgen. Krysser fingrene for både oppmøte og er faktisk tilbud.
  (trådstarter)
   #10
 9     Nesodden      0
Nå hadde vi enda en på befaring.

Han skulle ha 3500 ink moms per kvm for drenering. Alle materialer, maskiner osv inkl. Så vesentlig billigere.

men han hadde ikke tillatelse til å sprenge (skyte) eller bortkjøring av masser. Så vi måtte skaffe container eller lastebil til bortkjøring. Synes det var rart han ikke har bortkjøring. Alle de andre som har vært her har syntes at det fjellet har vært problematisk. Han her mente at det ikke var noe problem, de bare pigger det bort eller bruker syre(?) som virker noen dager også kan man bare grave det bort. Jeg synes det høres merkelig ut. Har dere hørt om sånn syre? Ikke hadde han noen referanser på drenering hellers