197    10    0  

Utbedring av sprekk i betongvegg

 4     0
Hei, jeg har en bod med en lettklinker betongvegg. Innvendig har boden en gammel sprekk (antageligvis setningsskade). Jeg antar (og håper) at det ikke er noen bevegelser i muren nå. Tanken er å estetisk få denne muren noe finere, samt dekke over/utbedre sprekken, ved hjelp av diffusjonsåpen puss og maling. Er det noen som vet hva man bør velge av produkter (tenker da først og fremst på sparkel og/eller puss) og hvordan man bør gjøre det for best mulig resultat?

Utbedring av sprekk i betongvegg - BildeAvSprekk.jpg - JeppeOlsen

   #1
 4 257     akershus     0
For å si det enkelt, det finnes ingen lettvint løsning, den sprekken vil synes gjennom det aller meste. det er så mye krefter i den der at du like gjerne kan belage deg på å forblende med murstein, leca, panel, eller annet av plater. Limer du murstein direkte til, så vil den også sprekke, den veggen lever.

Du kan forsøke å hugge dype kiler slik at du får en god del mørtel i sprekkene for å se om det er en bitteliten mulighet for et visst hold, men jeg har mine sterkeste tvil.
TSt
   #2
 8 788     0
Mye avhenger om dette står helt i ro eller ikke men dagens maling hvis det er det gir vel ikke beste feste.
Hvis en hogger ut litt og og murer igjen og så forsøker med fiberpuss slik som en bruker på utsiden nå med nett i pussen så kan det kanskje holde. Men farene er at det er noe bevegelse ved temperatur etc.
   #3
 2 211     Sørlandet     0
Tja. Om det står i ro burde det gå. Hadde først vasket og skrapt med en slipekloss så Hadde spekket sprekkene med fliselim. Lagd en litt tynnflytende velling med flislim og kostet på dette som en primer/heftforbedrer. Så weber fiberpuss med nett (nettet/duken er viktig). Male med silikat eller silikonharpiksmaling.

Fiberpuss med nett tåler veldig mye bevegelse er min erfaring. Vanlig puss vil sprekke her. Syns vanlig puss sprekker ofte uansett.

Ønsker du litt isolasjon på innsiden er det også fint å lime på xps for så å pusse på disse;) (husk riktig tykkelse på pussen da. Pga brannkrav)
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Fiberpuss med nett vil si å gjøre noe slikt? https://www.youtube.com/watch?v=_LsXViCm16I

Hvilke eksperter kan man kontakte for å vurdere skade og eventuelt hva man bør gjøre/hva man bør få hjelp til? Når det gjelder å hugge dype kiler, sette inn armeringsjern etc. er jeg redd mitt kunnskapsnivå faller igjennom Angel Er det en vanlig muremester man kontakter for slikt? Det er jo kjedelig å bruke masse tid på sparkle og male veggen dersom den eventuelt kommer til å sprekke opp igjen.
Siste redigering: 24. februar 2021 18:41:01 av JeppeOlsen
   #5
 2 211     Sørlandet     0
https://youtu.be/QaDu5kULBt8

Du kan sette tusjstreker her og der også vente en vinter og sommmeren og høst og vår. Flytter det seg ikke på streken er det mest sannsynlig stabilt.

Tror ikke du får noe ordentlig svar av noen utenom konsulenter. Og da kan du nok prismessig gjøre jobben både en og to ganger selv. Det kjekke er at det ikke koster særlig og er gjort på to kvelder pluss maling:)
TSt
   #6
 8 788     0
På streken som du lager så setter du også to tverr merker med f.eks. 10 cm i mellom da får du også sjekket hvor mye ting utvider seg evt.

En konsulent kan gi råd om hvordan reparere men kan jo ikke si opm det kommer til å fortsette eller ikke.
Så hvis det haster ville jeg bare gjort det. Hvis en har tid, sett merkene og se det ann. F.eks. et år før en gjør noe mer.
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Takk for tusjstrek tipset. Det hadde jeg ikke tenkt på, men det skal jeg virkelig teste ut. Takker for nyttig youtube link også. Tror jeg kommer til å gå for tusjstrek-tipset med en gang også forbedre fiberpussbehandling med netting og maling etter hvert.

Er det korrekt forstått at man bør kjøre primer oppå fiberpuss og på veggen generelt før man maler?

   #8
 2 211     Sørlandet     0
Takk for tusjstrek tipset. Det hadde jeg ikke tenkt på, men det skal jeg virkelig teste ut. Takker for nyttig youtube link også. Tror jeg kommer til å gå for tusjstrek-tipset med en gang også forbedre fiberpussbehandling med netting og maling etter hvert.

Er det korrekt forstått at man bør kjøre primer oppå fiberpuss og på veggen generelt før man maler?

Jeg troor ikke du må prime før du maler. Dette vil jo avhenge av type maling. F.eks silikat trenger jo inn i pusslaget.

Du må se i databladet til weber. Det står tennelig tydelig der. Både silikat og silikonharpiks er diff åpne. Absolutt å anbefale. Også lurt å holde seg til ett system. F.eks hvis weber så bruk både puss og maling fra weber og ikke trekk inn andre produsenter.
TSt
   #9
 8 788     0
Vet du hva dagens behandling er ? Er ikke sikkert at den bidrar til god heft for puss.
  (trådstarter)
   #10
 4     0
Jeg kan høre med Weber før jeg setter i gang angående hva de anbefaler. Jeg aner ikke hva som er gjort med muren tidligere, altså hva dagens behandling er.