201    16    0  

Vann i kjelleren, hvordan løse problemet?

 10     0
Hei.


Har sett på denne tråden: https://byggebolig.no/grunnarbeider-mur-og-betong/vann-under-kjellergulvet-hva-gjor-vi-na/msg992920#msg992920


Har samme problem, har pigget opp gulvet for å få takhøyde og kommet til berggrunnen, den er selvsagt ikke flat og i 4 av 7 hjørner siver det vann inn, i løpet av en dag så støvsuger jeg ut ca 40L med vann, likevel kommer det inn igjen.
Har ikke kommet under grunnmuren men er nok på kanten til å være det ser det ut som.

Huset er fra 1954.


Har akkurat drenert utenfor (pusser opp hele huset).


Hvordan løser man dette?


Kan man sette på pukk på det og vil det skape fukt senere? Eller kan man støpe i de hjørnene for så å sette på pukk på toppen av støpet?


Har tenkt å sette på pukk, isolere, radonmembran og så støp før nytt laminatgulv legges til slutt. Kommer ikke videre i prosjektet grunnet det vannet som siver inn.Takker alle for innspill og idé`er.

   #1
 1 177     Rogaland     0

Senke grunnvanns nivået.
enten ved å drenere ute, jekke opp huset eller finne en enklere vei for vannet å gå

Drenere ute og lede vannet bort, lokal grunn eller til kom. anlegg.

Bytte ut all masse under huset til pukk/grus, med fall så ikke vannet "står" under hus men renner videre til drens.


Signatur
jaf
   #2
 5 832     tromsø     0
Noen bilder hjelper fra utsiden hjelper. Vann kan renne i masser og komme opp ved hus. En 3 meter dyp kumme der vann siger mot hus og ledes i rør videre. Vann renner letteste veien og mange eldre hus mangler lokalt overvann håndtering.
  (trådstarter)
   #3
 10     0
Senke grunnvanns nivået.
enten ved å drenere ute, jekke opp huset eller finne en enklere vei for vannet å gå

Drenere ute og lede vannet bort, lokal grunn eller til kom. anlegg.

Bytte ut all masse under huset til pukk/grus, med fall så ikke vannet "står" under hus men renner videre til drens.Har fjernet nesten all masse (jord, leire, pukk, stein) helt ned til berggrunnen, er noe jord igjen (altså det du ikke får bort med mindre man koster vekk alt fra berggrunnen). Berggrunnen heller mot en side og på den siden er det vann som siver inn.

Tenker at det som kan hjelpe er å borre ovenfra og ned og ut på de 4 stedene (altså fra innsiden av kjelleren og ut) og sette inn en slange som da vil få eventuelt vann ut.

Har allerede akkurat drenert ute sånn at det er gjort.
  (trådstarter)
   #4
 10     0
Noen bilder hjelper fra utsiden hjelper. Vann kan renne i masser og komme opp ved hus. En 3 meter dyp kumme der vann siger mot hus og ledes i rør videre. Vann renner letteste veien og mange eldre hus mangler lokalt overvann håndtering.Der avløpsrøret går ut av huset er der det samles mest vann (i det hjørnet). Omtrent to meter derfra er det en kjempestor kum som avløpsrøret går igjennom, tenker å kanskje sette opp et rør der som går i den kummen..

jaf
   #5
 5 832     tromsø     0
Bruk kiler og lag en renne i fjell. 50cm bred og 30cm dyp. Gi vannet vei å renne mot kummen. Vann kan renne langt på fjell. Vannet har ikke noe å gjøre med drenering.
   #6
 22 902     Akershus     0
Hvordan kommer vannet videre fra nevnte kum?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 10     0
Hvordan kommer vannet videre fra nevnte kum?

jafBruk kiler og lag en renne i fjell. 50cm bred og 30cm dyp. Gi vannet vei å renne mot kummen. Vann kan renne langt på fjell. Vannet har ikke noe å gjøre med drenering.

Ok.

Problemet er at disse hjørnene der vannet samles er langt unna hverandre, og skal jeg lage en renne i fjellet så vil det være ganske omfattende arbeid der jeg må leie inn minigraver eller en maskin som kan skjære i fjell og holde på en god stund.


Tenker at det hadde vært å lede vekk vannet gjennom et rør i hvert hjørne som vannet samles i.

Det jeg lurer på er om det da i etterkant vil være problematisk med tanke på at det vil sive inn vann der hele tiden, ja det vil ledes vekk, men vil det skade fuktproblemer tror du?

Det har vært jord/leire der og det var vanskelig å få det ut, var ganske vått, men var ingen fukt problemer på de stedene på veggene eller at man kunne lukte fukt i kjelleren.

TSt
   #9
 12 111     0
En bør vite om det er lov å koble til drens på avløpet.  Noen steder er det separate anlegg, andre steder her de tenkt på det ved at det har vært krav om to rør ut fra hus men så er de koblet sammen ytterst og andre steder er det helt forbudt å koble inn på drensledning og / eller overvann.  
  (trådstarter)
   #10
 10     0
En bør vite om det er lov å koble til drens på avløpet. Noen steder er det separate anlegg, andre steder her de tenkt på det ved at det har vært krav om to rør ut fra hus men så er de koblet sammen ytterst og andre steder er det helt forbudt å koble inn på drensledning og / eller overvann.

Ok, det må jeg finne ut av.


Tenker at så lenge det er ledet vekk fra huset og at det i tillegg er i en kum som i seg selv er sikkert laget slik at dersom det skulle være noe lekkasje fra avløpsrøret så vil vannet bli ledet vekk. Tenker at det da er bra sted for å lede bort vann som siver..