9 055    8    4  

Vann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå?

 8     0
Vann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-talletVann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-tallet

Har lest flere tråder her nå om kjellere og drenering, men håper på litt hjelp i forhold til hva vi gjør for å løse problemet vårt. Vi er nybegynnere på dette, så har strengt tatt lite peil...

Vi har kjøpt et hus fra 1950. Vi drenerte rundt huset i 2013, og i år fikk vi ordnet hagen slik at alt er "på stell" ute. Huset ligger i Vestfold, og det er mye leire her vi bor. Vi hadde en plan om å pigge opp gulvet i råkjelleren for å få litt mer takhøyde, men vi har ikke tenkt å gjøre så mye som å understøpe grunnmuren. Vi ønsker å isolere, legge fuktsperre og varmekabler og så støpe på nytt. Vi har nå fått åpnet endel av kjellergulvet, og det er mye vann der... Som dere ser av bildet er det endel vann, men vi har nå gravd opp et mye større område og det er "svømmebasseng" der nede.... Ermm Siden vi skal gjøre endel andre ting på huset enn bare kjelleren har vi hatt en byggmester her. Han var også å tittet nede i kjelleren, og synes at vannstanden var høy da vi nylig har drenert... Han sa at han er usikker på om dreneringen har feil fall, og at grunnen burde være fuktig, men at det ikke burde ha vært 20cm (sånn ca.) med vann der. Han ba oss kontakte de som har drenert for å komme å se på det. Problemet er bare at de som har gjort det er vansklig å få tak i. Vi har hatt problemer med de i etterkan av en seperat drensledning som ikke ble utført riktig da den ble lagt midt på plenen og dermed ikke fungerte slik den skulle (skulle ligge i ytterkant av tomten for å ta unna vann fra jernbanen). Da vi fikset hagen fikk vi andre til å gjøre dette på nytt. Dreneringen ellers rundt huset fulgte vi nøye med på, og det virket som det ble gjort ordentlig, men det er flere ting vi har reagert på, blant annet at de ikke anbefalte oss å bytte vannledning/kloakk når vi først gravde. Dette er ting vi har funnet ut i etterkant.

Men over til problemet med vann under kjellergulvet... Vi vil svært nødig måtte grave rundt huset igjen da vi akkuratt er ferdig med dette. Veggene i kjelleren virker tørre og det kan se ut som om vannet er på linje med dreneringsledningene.

Men hva gjør vi nå, og hvordan får vi bort dette vannet? Er løsningen å grave opp hele kjelleren for så å ordne innvendig drenering? I tilfellet hvordan gjør man dette? MÅ man grave opp utvendig? Har hørt forslag om alt fra vannpumpe som tar vannet ut til at dette løser seg når man legger på pukk... Noen erfaringer fra lignende prosjekter? Ble også anbefalt å hente inn en takstmann, kan han hjelpe oss videre i denne prosessen? Vi vil gjerne få ordnet dette før vi går i gang med massiv oppussing/rehabilitering av resten av huset, da vi må låne en god del penger til dette.
Håper noen har noen gode råd til oss "grønninger" som er ganske dårlige på oppussing....

TSt
   #1
 12 939     1
Hvis bankettmuren (mur under grunnmuren) er dyp kan drenering ute være lagt uten å gå under denne men det kan føre til vannansamling inne hvis det er et oppkomme innen for murine, da vil "bassenget" fylles opp. I så fall vil det hjelpe å legge inn en innvendig drenering som går ut gjennom bankettmuren og inn på eksisterende drenering utenfor. Dette forutsetter at dreneringen utenfor er lagt dypt nok. Minst 20 cm under gulv. En må passé på å benytte masser som ikke trekker fukt. Ved bruk av løs leca er det en spesiell belagt utgave som benyttes som trekker opp enda mindre fukt enn den som en benytter i bunn av blomsterkasser.

Men her ser det kanskje ut som om grunnmur star på en såle og I så fall må en være litt mere forsiktig når /hvis en tar bort gulvet inne. I tillegg tyder det da på at drenering ute ligger for lavt. Hvis en skal isolere noe under gulv må en huske å ha plass til dette også.

En bør derfor sjekke dybde på drenering på et punkt ute. (Benytt naturlig tilkoblingspunkt for evt innvendig drenering, da får en samtidig et tilkoblingspunkt ute hvis det er OK)

Husk å sjekke vannleding inn for evt lekasjer slik at denne ikke er en kilde til vannet.
   #2
 549     Skien     0
Følger dette her. Litt samme problemstilling selv, kapilær opptrekk fra grunn under betongplata i kjeller. Ny drenering utvendig ifjor, hus på leiregrunn.
Drenering vil aldri hjelpe på kapilær opptrekk iflg. de som har greie på det.
Skal visstnok være forsiktig med å senke vannstanden i terrenget, da det kan føre til setninger.
  (trådstarter)
   #4
 8     1
Grunnmuren står på såle ja. Legger ved noen bilder her så kan dere se. Går det ann å grave ned en pumpe som man kobler på innvendig drenering for å få ut vannet eller må vi grave opp ute på nytt? Ser jo at det kan være lurt å grave opp på nytt for å koble til nytt vannrør til huset, men hvor nødvendig er det?Vann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-talletVann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-talletVann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-tallet

Burde vi ha en takstmann til å se på dette, eller murer/rørlegger på befaring? Hvordan går vi frem nå videre, burde vi grave opp hele kjelleren først?
   #5
 2 018     Strømmen     0
De fleste som drenerer rundt huset legge ofte for liten vekt på å videreføre
dreneringen ut fra eiendommen.
Det er nesten ingen vits å drenere dersom man bare lager et "basseng",
for bassenget må også ha mulighet for å "tømmes".
Mitt råd i dette tilfelle, er å grave en god drensgrøft, som regel i den retning
hvor vann og kloakk kommer inn i huset, slik at drensvann blir ledet vekk
fra tomten.
Jeg ville ikke støpt gulv i kjelleren før man ser at denne dreneringen fungerer.


Signatur
   #7
 2 018     Strømmen     1
Normalt er huset koblet på kommunalt overvannsnett, men dersom det ikke
er tilfelle, må man selv passe på at overvann og takvann blir ledet langt bort
bra byggegruben...Vann under kjellergulvet? Hva gjør vi nå? -  - Oppussing av hus fra 50-tallet
Signatur