tror jeg går for kanal eller pipa jeg. har sendt epost til snikkar, for har ikke lest i anbudet noe om så og så mye kanal i etasjeskillerne. kanskje det skal ligge i pipa planlagt da..... ALT en får vite her!!
Signatur
Vi skal bygge et lite hus, med plass til oss selv, og og det lille vi behøver, med minst mulig hushold og mest mulig hagearbeid.
Så skal det og vere sagt at det ikkje er kun tilluft, ventilasjon, tetthet på hus som kan spele inn om det brenner dårlig i ovnen eller om det slår fram når enn åpner ovnen.. Plasering av pipe, bebyggelse rundt huset, vind o.l spelar også inn.. Eg bur i eit tettbebygd strøk, og av ein eller annan grunn treffer ikkje vinden slik at det trekker i pipa. Da er det kun hjelpevifte på pipa som fungerer.
selgeren på ovnsbutikk viste meg ei pipe med et hull bak ovnen der kaldluft skal komme ned (hvis ikke en fyrer da, eller no sånn) og så finnes ovner som en skal ta inn og tilslutte lufta via et rør, hvis jeg forsto riktig. vel vel, dette må da pipemureren vite tenker jeg. Legger mine bekymringer i hans hule hånd så lenge......
Signatur
Vi skal bygge et lite hus, med plass til oss selv, og og det lille vi behøver, med minst mulig hushold og mest mulig hagearbeid.
Jeg tror de fleste nye ovner har slikt friskluftinntak, enten bakfra eller via sokkel. I hvert fall alle de vi vurderte hadde det.
Fordelen med eget friskluftinntak (bortsett fra bra trekk) er at du ikke pøser ut en masse varmluft "rett ut pipa" som du gjør med en vanlig ovn (en ovn forbruker mange kubikkmeter luft i timen), og at du slipper å dra inn tilsvarende mengde forurenset uteluft via ventiler og sprekker i huset.
Studier viser at inneklimaet i en bolig forverres betraktelig når man fyrer opp i ovnen, dette fordi den "skitne" uteluften suges inn igjen i huset gjennom ventiler og sprekker. Røyken "ruller" seg ned på lesiden av huset. Har du balansert ventilasjon så ikke legg inntaket på den siden som vanligvis ligger i le.
http://www.byggebolig.no/index.php?topic=12485.0
Sikkert praktisk hvis pipa er dårlig, men ubrukelig i et nytt anlegg, spør du meg.
Du har ikke ventilert pipe???
Får man stål pipe med egen friskluftsrør??
Fordelen med eget friskluftinntak (bortsett fra bra trekk) er at du ikke pøser ut en masse varmluft "rett ut pipa" som du gjør med en vanlig ovn (en ovn forbruker mange kubikkmeter luft i timen), og at du slipper å dra inn tilsvarende mengde forurenset uteluft via ventiler og sprekker i huset.
Studier viser at inneklimaet i en bolig forverres betraktelig når man fyrer opp i ovnen, dette fordi den "skitne" uteluften suges inn igjen i huset gjennom ventiler og sprekker. Røyken "ruller" seg ned på lesiden av huset. Har du balansert ventilasjon så ikke legg inntaket på den siden som vanligvis ligger i le.
Michael