302    2    1  

Gjerde fra helvete

 363     Ottestad     0
Hadde en udugelig snekker som har gått under jorda til å sette opp et gjerde for oss. Det er et langt L formet gjerde som kun har feste mot vegg på den ene siden. Feilen som ble gjort er at han brukte stolpefundament med justerbar stolpesko. Ikke nok med det, men han syntes det var lurt at stolpene var i samme høyde på undersiden, så noen av stolpene er justert opp ganske høyt. Det har resultert i et gjerde som er utrolig ustabilt og vinglete. 

I et desperat forsøk på å stabilisere gjerde, har han laget jern som skal festes fra siden av  betongfot og opp mot stolpe. De har han ikke festet før han forsvant. Har selv forsøkt å feste de, men å borre igjennom disse jerna med 8mm metallbor er jammen ikke lett. 

Er det noen her som har noen bra tips på hva jeg bør gjøre for å få dette stabilt?
Har vurdert om jeg skal løsne stolpeskoen og monterer en firkantet stolpesko som skrus fast i betong. Problemet her er at det ser ikke ut som alle betongsøyler er helt i vater på toppen, så da blir det kanskje vanskelig å få stolpen rett? Et annet problem er at jeg antagelig må bytte ut nesten alle stolper, siden de blir for korte når de senkes helt ned mot betongsøyle.

Gjerde fra helvete -  - kennethpost

   #1
 590     Bærum     0
Du skulle hatt slike som vist på bildet under. De stolpeskoene du har er for å holde vertikal belastning, ikke stivhet sideveis.

Kanskje du kan borre i fundamentet og gyse fast disse?

Gjerde fra helvete - 35DBECC4-410F-41E4-B597-F8B46B84BA78.jpeg - olechrd
Signatur
TSt
   #2
 5 251     1
De bør ikke helt ned mot betongsøylen fordi da suger de vann selv om det hadde støttet stolpene litt.  Ville forsøkt med en slik foreslått over først og sett hvordan det blir. Kombinasjonen av den du har og denne får vi håpe virker.  Fattjernet han har forsøkt med virker ikke så godt når det måtte bøyes.  Flattjernet hadde gjort bedre nytte på innsiden av stolpen siden det er den veien det vel er den retningen det har mest bevegelse.