41 005    40    25  

Er royalimpregnerte terrassebord verdt den ekstra prisen?

 61     6
Jeg skal bygge ny terrasse etter vært og har sett en del på royalimpregnerte terrassebord. Jeg skal ha bord på 28x120 mm. Terrassen blir på ca 40m2. Royalimpregnerte bord koster 30,- per m, ca 240 kr per m2. Vanlige grønne impregnerte bord koster 7,50 per meter, 62,48 per m2 (tilbud på byggmax).
Total pris på 40m2 terrasse med royal: 40 x 240 = 9600
Total pris på 40m2 terrasse med cu-impregnert: 40 x 62,48 = 2499
Prisforskjellen er altså på 7100 kr. Er det verdt det?

De som produserer royalimpregnert sier jo at det er verdt det med tanke på at du får mye ekstra fritid siden du slipper oljing / beising så ofte. Og at du sparer penger på beis / olje. Men ser at i alle fall noen mener at de må olje royalimpregnert terrasse hvert 3. år for at den skal se fin ut. Da blir det jo en del vedlikehold også med royal, selv om det blir mindre. Hvor mye koster royaloljen i forhold til vanlig olje / beis?

En annen fordel skal jo være at den sprekker mindre og fliser seg mindre. Hvor stort problem er dette på vanlig impregnert? Og er det slik at dette ikke skjer i det hele tatt på royalimpregnert?  

Håper noen av dere som har hatt royalimpregnert i en del år kan si noe om hvilke erfaringer dere har gjort dere.

   #1
 919     Norge     1
Jeg la begge deler i fjor og jeg mener royalimp terrassebord ikke er verdt prisen.

Vanlig imp terrassebord er like fine.
Begge deler er furu og mitt inntrykk er at det er likt i kvalitet.
HSt
   #3
 26 318     Lillestrøm kommune     1
Tror ikke denne vurderingen at det kvalitetsmessig er likt stemmer, men de har hatt noe kvaeproblematikk på møte royal  som gjør at jeg er litt usikker. Jeg tror TS kan finne en bedre pris (hvis ikke markedspris har endret seg veldig).

På vsnlig impregnert er det kun terassebeis som er egnet overflatebehandling
  (trådstarter)
   #4
 61     0
Takker for svar!

Jeg la begge deler i fjor og jeg mener royalimp terrassebord ikke er verdt prisen.

Vanlig imp terrassebord er like fine.
Begge deler er furu og mitt inntrykk er at det er likt i kvalitet.

Men hvordan er det etter 5 eller 10 år. Vil begge typene fortsatt være like? Hva om det går noen år uten at du behandler den vanlige trykkimpregnerte?
  (trådstarter)
   #5
 61     0
Tror ikke denne vurderingen at det kvalitetsmessig er likt stemmer, men de har hatt noe kvaeproblematikk på møte royal som gjør at jeg er litt usikker. Jeg tror TS kan finne en bedre pris (hvis ikke markedspris har endret seg veldig).

På vsnlig impregnert er det kun terassebeis som er egnet overflatebehandling

Er det bare møre som har hatt kvaeproblematikk? Hvis jeg går for royal, tror jeg det blir fra Marnar bruk. Hvis det kommer ut kvae, så vil vel det forsvinne av seg selv i løpet av et år eller to? Det er i alle fall det produsentene skriver ser jeg.

Du mener at terrassebeis er mye bedre enn olje på vanlig impregnert? Pga varighet på behandlingen da? Eller er det også andre ting?
HSt
   #6
 26 318     Lillestrøm kommune     2
Jeg mener at terasseolje ikke er holdbart nok. På hytte har vi bryggeanlegg med normal impregnerte bord som oljes og det er ekstremt mye oppsprekking. Hvis du oljer ofte så kan det hende at konklusjon er anderledes. Pga varmebehandling så skal Royal impregnering ha mindre krymp og bevegelse. Jeg tror kvae er et kvalitet sorteringen problem og store volum gjør det vanskeligere å sortere rett. Mulig du får veldig høy pris ved å velge alternativ leverandør av royal impregnering. Men har ikke sjekket markedet nå.
  (trådstarter)
   #7
 61     0
Sjekket priser hos monter (møre), byggeriet (marnar) og carlsen og fritzøe (marnar). Alle tar 30 eller 29,90 per meter, og ingen har vist noen vilje til å selge det billigere. Si gjerne fra om noen har kjøpt billigere noe sted i det siste. Marnar bruk er den nærmeste produsenten her, så blir jo mye mindre transport enn med møre, så selv om Møre mulihens er en større produsent, så vil jeg tro at de prismessig ikke ville komme så mye dårligere ut.

   #8
 919     0
prisene er vel omtrent like tenker jeg,er vel ikke mere en 4-5 som produserer det heller tror jeg
   #9
 919     Norge     1
Jeg har også brukt møreroyal kledning på huset, og impregnert kledning på hytta. Her føler jeg kvalitetsforskjellen er stor. Vanlig kledning er av gran (ofte hurtigvoksende i dag) mens møre er furu. Her er jeg ikke i tvil om hva jeg velger fremover og prisforskjellen er relativt lav.

Min tanke rundt terrassebord er at det føles likt når en sager i de. De er begge av furu og jeg ser royal impregneringen blir fort blass.
Av de jeg la i fjor så er den vanlige beisede terrassen (2 strøk) penere nå enn royal terrassen.
Når en leser tester er impregnert furu terrassebord også veldig bra i tester.

Når det kommer til oppsprekking er begge fortsatt fine men der mener jeg royal nok har et fortrinn siden den er veldig lavt fuktinnhold. Da får en mindre variasjon på mellomrom også mellom bordene.
   #10
 403     1
Det er ikke verdt prisen.
Kjøp vanlige terassebord til 1/3 av prisen. Hvis du ønsker Royal-olje, kan du kjøpe Royalolje i dunker. Jeg fikk kjøpt Royal-olje i 25-liters dunker i fjor for kr 1.400.- inkl mva. Det holder til sabla mye terasse !

Royal er ikke vedlikeholdsfritt. Min erfaring er Royal-tak som har stått i 19 år (fra Marnar). Det står fortsatt godt, selv om det har fått litt mose. I fjor sugde taket til seg mer enn 75 liter olje !

Jeg hjalp en kompis å legge Royal-terasse i fjor. Bordene var tunge og veldig fuktige. I år skal jeg legge terasse på ny hytte. Jeg velger vanlige terassebord.