Søler man mye med oljer, kjøttsaft og marinader, blir det alltids røyksmak.
Kjøttet vet ellers ikke om det blir stekt av varme fra gass eller fra kull. Ved indirekte grilling blir maten akkurat like saftig, og det er det som er det essensielle ved grillmat etter min mening.
Har ellers grillet i ukesvis. Vi hadde jo over 20 grader i Oslo i mars. På balkongen her jeg bor er det forbud mot kull, men jeg har en kullgrill på den ene hytta.
Signatur
Restaurerer småbruk på Hedmarken, har hytte på fjellet og ved sjøen, bor i leilighet i Oslo
vi har grillet et dusin ganger i år, sikkert.. første gang i februar ;D
skal grille igjen i morgen, på plattingen, som mannfolkene har laget i helgen, 30m2
vi har en weber kombigrill.. fyrer opp med gass, men bruker kull... er mannen som tar seg av dette, så klarer ikke forklare systemet men han er fornøyd i alle fall
Noen anbefalinger til en ordentlig kullgrill? Har kikket en del på lokomotivgrillen til Jula og liker den godt pga muligheten for inndirekte røyking/grilling, som er veldig populært i andre deler av verden (USA).
Med denne får jeg noen vanvittig møre pork ribs. Der Ligger de rundt 4-5 timer. Bruker her skikkelige biter av hickory til å røyke med. Er vannbolle i midten på denne grillen som gjør at du holder stabil temp på rundt 120 grader celcius hele tiden. Kan anbefales sterkt men krever over snitt interesse i grilling bbquing.
Eple står høyt på lista, skal fungere meget bra til svin. Men har ikke sett noen enda som selger det her hjemme. Og på min smoker så er funker ikke fliser så bra. Er bedre med store biter enn flisen.
Kjøttet vet ellers ikke om det blir stekt av varme fra gass eller fra kull. Ved indirekte grilling blir maten akkurat like saftig, og det er det som er det essensielle ved grillmat etter min mening.
Har ellers grillet i ukesvis. Vi hadde jo over 20 grader i Oslo i mars. På balkongen her jeg bor er det forbud mot kull, men jeg har en kullgrill på den ene hytta.
skal grille igjen i morgen, på plattingen, som mannfolkene har laget i helgen, 30m2
vi har en weber kombigrill.. fyrer opp med gass, men bruker kull... er mannen som tar seg av dette, så klarer ikke forklare systemet
http://www.jula.no/lokomotivgrill-761017
Noen anbefalinger?
http://www.weber.com/explore/grills/smokers-series/smokey-mountain-cooker-18-1
Med denne får jeg noen vanvittig møre pork ribs. Der Ligger de rundt 4-5 timer. Bruker her skikkelige biter av hickory til å røyke med. Er vannbolle i midten på denne grillen som gjør at du holder stabil temp på rundt 120 grader celcius hele tiden. Kan anbefales sterkt men krever over snitt interesse i grilling bbquing.
For de interesserte kan jeg anbefale denne boken
http://www.amazon.com/Mastering-Grill-Owners-Outdoor-Cooking/dp/0811849643/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1336334936&sr=8-1
I tillegg til Weber sine egne grill bøker som også er av god kvalitet
Noen som gidder å lage business av dette, bare å samle inn kvist og kvast i Hardanger, tørke og få i pose for salg...
Kan kjøpes på både Plantasjen og Obs Bygg. Store prisforskjeller hos dem og Obs Bygg vinner med laveste pris hver gang.
Da snakker man avansert... :-)
--------------
Det burde vel være rom for en butikk i Norge (Oslo) som spesialiserte seg på grilling og kunne by på et stort sortiment innen faget?
Kjenner at jeg fint kunne kjøpt en pose med kull tilpasset hva jeg skulle grille osv.