Er det lov å ha dem i skapet? På min grill fra Plantasjen (ingen mobbing takk) er det plass i skapet, men beholderen står utenfor. Mener det stå i bruksanvisningen at det ikke var lov å ha den i skapet. Lagde derfor en hylle den står på så man kan flytte grillen uten å tenke på beholderen.
Da har jeg skrudd sammen min nyinnkjøpte Weber Genesis E-330. Siden jeg ble ferdig ganske sent og ikke er den stolte eier av en beholder med gass ennå er førsteinntrykket begrenset, utover at det var en hel del skruer til overs;)
Det blir vel tomt på lagere rundtomkring nå som sommeren plutselig kom på Østlandet.
Siden jeg ble ferdig ganske sent og ikke er den stolte eier av en beholder med gass ennå
Som sagt, kjøp to beholdere først som sist. ;) Gass er ikke noe problem å få tak i. Nå har det kommet masse gass-automater rundt omkring.
Vil absolutt anbefale komposittflaska. Den i stål legger igjen en ring av rust mot underlaget.
Har ikke hørt noe om at man ikke skal ha gass inni/under grillen, men det skal være litt avstand, så 5 kg er normalt gunstig. Skapet er luftig og propan er som kjent tyngre enn luft, så eventuell lekkasje går ned og ut.
Signatur
Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen. Aldri.
(Husbyggeren hadde visst glemt å legge inn armering i Lecamuren)
Signatur
Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen. Aldri.
Har en Weber Q300, her er alt under selve støpejernsrommet plast. Så veldig varmt under grillen kan det ikke bli. Etter en halvtime er "føttene" på støpejernsrommet fortsatt lufttemperert. (Ca 15 cm under der gassen slipper ut av rørene). Hvis det blir så varmt i rommet under grillen at det er fare for gassflasker, står nok dette veldig godt merket på grillen eller i manualen. Q300 har ikke lukket rom under, men Spirit 320 har. I manualen under "Warnings" står det ingenting om å ikke la gassflaska stå i rommet under grillen, og tro meg, det står mye åpenbare ting i den lista myntet på amerikanske tilstander.
Leste litt videre :) På side 10, vises tilkopling av gasstank, denne står da i rommet under grillen, så grillen er definitivt laget for dette. Mulig andre griller ikke er laget for å ha gass under grillen, men det er isåfall bare dårlig design.
Siden Weber - som er store i saksøkingens hjemland USA - har muligheten for å plassere en gassflaske inne i grillen så kan man sannsynligvis anta at det ikke er forbundet med særlig stor fare.
Noen som vet hvor mye gassrelaterte ulykker det er med gassgriller i Norge pr. år som skyldes noe teknisk og ikke at grillmesteren har vært helt dust?
Det blir vel tomt på lagere rundtomkring nå som sommeren plutselig kom på Østlandet.
Gass er ikke noe problem å få tak i. Nå har det kommet masse gass-automater rundt omkring.
Vil absolutt anbefale komposittflaska. Den i stål legger igjen en ring av rust mot underlaget.
Har ikke hørt noe om at man ikke skal ha gass inni/under grillen, men det skal være litt avstand, så 5 kg er normalt gunstig.
Skapet er luftig og propan er som kjent tyngre enn luft, så eventuell lekkasje går ned og ut.
Denne amerikanske videoen er litt overkill, men den inneholder noen gode tips:
http://www.youtube.com/watch?v=EnzlvrNuE6c&feature=related
Ikke lagre propan innendørs i kjelleren/ boligen, ref denne artikkelen:
http://tb.no/nyheter/kraftig-eksplosjon-i-bolighus-1.7307396
(Husbyggeren hadde visst glemt å legge inn armering i Lecamuren)
Ang. Genesis E330, så brukte jeg opp alle skruene på min...
Q300 har ikke lukket rom under, men Spirit 320 har. I manualen under "Warnings" står det ingenting om å ikke la gassflaska stå i rommet under grillen, og tro meg, det står mye åpenbare ting i den lista myntet på amerikanske tilstander.
På side 10, vises tilkopling av gasstank, denne står da i rommet under grillen, så grillen er definitivt laget for dette. Mulig andre griller ikke er laget for å ha gass under grillen, men det er isåfall bare dårlig design.
Noen som vet hvor mye gassrelaterte ulykker det er med gassgriller i Norge pr. år som skyldes noe teknisk og ikke at grillmesteren har vært helt dust?