(trådstarter)
   #11
 168     0
Til Bidda

Har god erfaring med 2 sånne pipere. Den typen som sender ut utrahøy lyd (utenfor vår hørerekkevidde). Har montert en i kjeller og en i garasjen og der finner jeg ikke muselort men i aneks og loft har vi "besøk" så får nok kjøpe 2 til hvis jeg bare ut hvor de var kjøpt (fulgte med huset når vi kjøpte dette i 1997)


Send meg gjerne en link når du finner ut hvor du kjøpte de!  :)

Jeg foretrekker alt annet enn gift! ;)

Nå har vi ikke vært på hytta på flere uker, så vi skal opp dit en tur i julen tenker jeg for å se an forholdene!

   #12
 520     0
Har ikke strøm/vann på hytta nei, ("Ordentlig" hytte i gammelt tømmer, langt inne i skogen med brønn og vedovn må vite Smile) så det er kun mat som lokker inn musa og evt. gode forhold for "bolig".

Med varme på vil de vel trekke inn uansett? Det enkleste må vel da være å sette ut en del musefeller før man drar hjem fra hytta.
   #13
 266     Øst Finnmark     0
På hytta vår hadde vi også dette proglemet, med mus eller rettere sagt museskit etter vi hadde hatt dem på besøk i løpet av vinteren. Så jeg saumfarte hele hytta på yttersiden og fant mange sprekker og hull som musene kan komme inn i. Så tok jeg en boks fugeskum og sprøytet i alle mulige innganger. Vi har ikke vært plaget siden. Men det skal jaggu ikke store sprekken til før de greier å komme inn.
   #14
 775     Konnerud i Drammen     0
jeg var klar over at det fantes mus i huset hvor jeg bor, det regna muselort da jeg rev taket på badet, men ikke sett eller hørt dem da, men i går når jentungen på 5 skulle i søpla ble det grining, hu mente hu så en mus i søpla, og jaggu fant jeg spor av bittelitt muselort.
da fresa jeg ned på butikken å kjøpte noen feller, helt vanlige som klapper sammen, og i går ettermiddag kunne jeg notere en død mus, allerede...
funker som bare rakkern det gitt..

god jul ;D
Signatur
   #15
 557     Fetsund     0
Spiser musa fugeskum?

Jeg har en følelse av det, da jeg har hørt musa gå løs på fugeskum rundt et vindu vi bytta.
   #16
 265     0
Det fungerer greit med gift mot mus, ingen krise hvis de dør inne i veggen. Men hvis du har rotter i huset og bruker gift, så har du rivningsarbeid foran deg!

Det er en underdrivelse å si at død rotte lukter "litt mer" enn mus. Det er ikke mulig å bo i ett hus med døde rotter i gulv og vegger. Det tar bortimot ett år før stanken har "roet" seg så man unngår brekninger,, og man får en "eim av rotte" i mange år fremover hvis man ikke fjerner skrotten. Tro meg, been there, endte opp med å rive ned tak og vegger for å få ut rottene.

Plasser åtebokser med gift UTENDØRS, før temperaturen kommer under 0 grader. Da stryker rottene med utendørs. Det er som regel først når det blir kuldegrader at rotter trekker inn i hus.

Rotter er intelligente! De går sjelden i feller. Hvis de går i feller, så lærer de andre rottene av feilen så ikke flere går i samme fella. Rottegift er laget slik at det tar flere dager før rottene blir dårlige, nettopp fordi rottene ikke skal sette rottegiften i sammenheng med at at de blir syke.
   #17
 295     0


Jeg er skeptisk til gift da jeg ikke ønsker å drepe andre dyr.

Er vel ikke så lurt med gift? Legger man ut gift, og musen spiser den før den går inn i veggen og legger seg for å dø.. Kan jo bli litt illeluktende etterhvert..


Nå fungerer vel giften slik at musa blir veldig veldig tørst, så den løper ut og drikker seg ihjel

   #19
 745     Sponvika     0
Mus trenger lite drikke så de flyr nok ikke ut på fylla ;D ,mye bedre å dø inne i varm glava.
Isopor/fugeskum er 0 problem, men stålull liker de ikke å få i tannebissene sine.
Musejagere kan være bra, men er det matrester i nærheten så vet jeg at maten vinner, de piler forbi jageren og kommer litt i le for den værste pipinga. Har bare en Gardex, burde hatt 2 for da blir det slik at de piper annen hver gang. Det er jo 6-7 sek. pause mellom pipinga.
   #20
 265     0

Nå fungerer vel giften slik at musa blir veldig veldig tørst, så den løper ut og drikker seg ihjel

Ja, det står det på bruksanvisningen,, det er bare tull!

Produsenten burde egentlig vært saksøkt for å komme med slike påstander, som gir folk masse utgifter. Har du rotter eller mus i huset og legger ut gift, så kryper de inn i ett fredfult sted og dauer! De går ikke ut!

-Steng alle mulige innganger før frosten kommer
-Bruk gift utendørs
-Får du rotter i huset må du enten innfinne deg med det og la de bo der til våren, eller gå på jakt.
-Feller fungerer sjelden
-Magiske muse/rotte jagere med ultrasonisk lyd etc. har kun en placebo effekt for de som har blitt lurt til å bruke penger på dette..  Hadde det vært så enkelt å bli kvitt skadedyr hadde man ikke har behov for skadedyrfirmaer, og det hadde vært påbudt av forsikringsselskap å ha slike.
Svindel!