#21
 137     0


Er vel ikke så lurt med gift? Legger man ut gift, og musen spiser den før den går inn i veggen og legger seg for å dø.. Kan jo bli litt illeluktende etterhvert..
Dette er et større problem med rotter. Musene er mindre og tørker fort, men rottene kan lukte en del. Jeg hadde en som krøp igjennom et avløpsrør og tok kvelden i kjelleren. Den luktet!


Skal rotter klare å komme seg inn i avløpsrør? Et vennepar av oss hørte grafsing i sitt nybygg. Var visst en rotte som hadde kommet seg inn i rørene i huset og var både i 1. og 2. etasje. Skal dette virkelig være mulig? Synes det er utrolig ekkelt. De hadde ringt til både Rentokil og rørlegger, men ble rådet til å følge med litt. Hvis de fortsatt å høre grafsing skulle de ringe kommunen. Er det virkelig slik at rottene kan komme inn i avløpsrørene? Sinnsykt vemmelig!!
Signatur

   #22
 745     Sponvika     0
I Fredrikstad for noen år siden skjedde det leste jeg,
kanskje fordel med biologisk do  ;D
   #25
 22 342     Akershus     0

Skal rotter klare å komme seg inn i avløpsrør? Et vennepar av oss hørte grafsing i sitt nybygg. Var visst en rotte som hadde kommet seg inn i rørene i huset og var både i 1. og 2. etasje.
Jeg hørte lyder fra et avløpsrør i et bygg jeg arbeider med. Jeg tøk hammeren og banket på røret. Da skal jeg si at det som var i røret fikk fart på seg ;D
   #26
 250     0
Tror de rottene kommer inn der de vil komme inn. havner no i toalettene til folk , påde i 2 å 3 etage
  (trådstarter)
   #27
 168     0
Til Pingvin:

Med varme på vil de vel trekke inn uansett?


Ja, det er det jeg tror. Jeg mener at jeg leste eller hørte et sted at mus liker en temperatur mellom 10-15 grader om vinteren. Så sånn sett, så er det vel lite lurt å ha på varme. Vi har på en liten lunk, men dette er like mye p.g.a. kondens på vinduene. Men kondens kommer kanskje uansett?

Vi har ellers samme syn på hvordan en hytte skal se ut! Smile Vi har brønn og ikke innlagt vann til hytta. Kun strøm som luksus. Hytta vår ligger i et skyggeliggende område, spesielt nå om vinteren, så vi trenger andre alternativer enn vedfyring om ikke veden er tørr nok.Til Pelle Mentus

Så tok jeg en boks fugeskum og sprøytet i alle mulige innganger.


Hva slags fugeskum brukte du?

Under hytta vår så kan vi se en stor åpning. Større dyr enn mus og rotter kan komme under der, men jeg tettet igjen med planker, slik at vi ikke får en stor overraskelse til våren og finner en jerv under der f.eks... Shocked Da hadde jeg gått rolig og fort vekk fra område... :D
Vi har tenkt til å grave opp rundt hytta og fylle på pukk og grus, og legge drensrør. På den måten vil vi lede vanne vekk og dyr få større problemer med å komme under der. Ettersom vi også skal ordne med grunnmuren, det må vi! Det kan hende jeg lager en tråd om dette når den tid kommer. Er et hardt arbeid i og med at jeg har tenkt til å grave opp selv, uten maskiner, men hytta er heldigvis liten! ;D

Men det skal jaggu ikke store sprekken til før de greier å komme inn.


Nei, det er sikkert og visst! Her kommer en oversikt over åpninger som bør tettes:

Brunrotte (Rattus norvegicus): 12 mm
Svartrotte (Rattus rattus): 12 mm
Husmus (Mus musculus): 6 mm
Liten skogmus (Apodemus sylvaticus): 6 mm
Stor skogmus (Apodemus flavicollis): 6 mm

Det er med andre ord ikke store åpningen disse dyra trenger for å komme inn i våre hus og hytter.Til bjørn:

Spiser musa fugeskum?


Dette lurer jeg på og! Noen som vet?Takk for at dere deler historier, erfaringer og råd! :)
Dette vil flere ha nytte av å lese, så bare fortsett å del det dere har på hjertet om mus og rotter.

Min søster og jeg var en liten tur på hytta på julaften. Vi så ingen[/b] antydninger til mus og rotter, så det var bra. Vi var riktignok ikke inne i hytta, men sjekket utenfor.

   #28
 745     Sponvika     0
Ja, nei, det er vel som med stokkmauer, de spiser ikke. Stokkmauer utvider kun bolet og mus og rotter gnager for å komme seg inn.
   #29
 22 342     Akershus     0

[Nei, det er sikkert og visst! Her kommer en oversikt over åpninger som bør tettes:

Brunrotte (Rattus norvegicus): 12 mm
Svartrotte (Rattus rattus): 12 mm
Husmus (Mus musculus): 6 mm
Liten skogmus (Apodemus sylvaticus): 6 mm
Stor skogmus (Apodemus flavicollis): 6 mm

Det er med andre ord ikke store åpningen disse dyra trenger for å komme inn i våre hus og hytter.


Dette er målene for sprekker?
Ved sirkulære hull må dyrene ha større diameter.
  (trådstarter)
   #30
 168     0
Til petter`n:

Ja, nei, det er vel som med stokkmauer, de spiser ikke. Stokkmauer utvider kun bolet og mus og rotter gnager for å komme seg inn.


Hvis jeg forstår deg rett, så gnager de seg igjennom fugemassen? Finnes det fugemasse de ikke gnager seg igjennom?

Vi har flere mindre åpninger både innendørs og utendørs vi bør tette! Tidligere hytteeier brukte fugemasse eller silikon innendørs, men det ser så stygt ut. Virker som om de har overdrevet en smule...

Er silikon fugemasse?.. :-\Til hans9001:

Dette er målene for sprekker?
Ved sirkulære hull må dyrene ha større diameter.


Dette vet jeg ikke dessverre. Det står kun "Åpninger som bør tettes". Men jeg antar at ved sirkulære hull, så må dyrene ha større diameter...
Men det er veldig lite som skal til før en mus og rotter kommer inn en åpning, så man bør tette der man er usikker. Jeg mener å ha lest at hvis en mus eller rotte får igjennom hode, så får de med resten av kroppen også (selv om kroppen er større enn hode).