(trådstarter)
   #41
 168     0
Til voyler:

Ja, det er vel alltid verdt å prøve, og jeg har lest tilbakemeldinger fra brukere (ebay f.eks) som har blitt kvitt smågnagere ved hjelp av disse produktene. Men mange har blitt skuffet og kaller dette for svindel. Jeg har forresten selv et sånt produkt liggende, men har aldri prøvd det ut. Tror forresten det egner seg bedre mot flaggermus, som vi har på loftet..


Jeg tror jeg bestiller det neste gang select kommer med sin kundeavis. Det er som du sier alltid verdt å prøve. Og når jeg i tillegg ikke har prøvd produktet, så kan jeg ikke vite om det er bra eller ikke. Jeg har derimot dårlig erfaringer med produkter fra select og nytt & nyttig.

Dette står om produktet i select avisen:

Attack Ultrasonic er en renslig, effektiv og behagelig måte å bli kvitt mus og andre smådyr på! Uten bruk av musefeller eller gift! Attack Ultrasonic benytter ultralyd for å jage bort alle typer skadedyr og insekter (lopper, lus, maur, husbukk, mygg, fluer, kakelakker m.m.). Men Attack Ultrasonic dreper ikke dyrene, den bare jager dem bort - langt bort, og det gjør den meget effektivt! Glem musefeller, rottegift, insektsspray og andre stoffer som dreper. Den ultralyden Attack Ultrasonic gir fra seg er så ubehagelig for skadedyr og insekter at de velger å plage noen andre - og ikke deg! Lyden er ikke hørbar for mennesker, hunder, katter eller fulger (men den kan påvirke hamstere og lignende husdyr). En både human og renslig metode å bli kvitt plagsomme småkryp og insekter på! Skadedyr kan venne seg til vanlige ultralydbekjempere, men ikke til Attack Ultrasonic. Den skifter lydfrekvens hvert sekund for ikke å gi skadedyrene fred. Freksområde fra 30.000 Hz til 65.000 Hz. Meget god spredning av ultralyden - hele 260 grader. Beskytter ca. 300 m2 åpen flate. Mål 120x90x70 mm, vekt 160g. Nettdrevet - strømforbruk kun 1,5 watt. Leveres med godkjent strømadapter.

Mus er flink til å klatre, så om det er gjenstander eller store steiner som gjør klatreturen lettere er det best å fjerne dem fra husveggen.


Det er ingenting rundt hytteveggen som gjør klatreturen lettere. Har fjernet en del stiger som hang på hytteveggen. Det er kun en cisterne inntil hytteveggen, men denne stå der, da vi ikke har innlagt vann til hytta og er avhengig av regnvannet som ledes med takrenne ned i cisternen og brønnvannet.

Sjekk under ytterkledningen, kan de krype inn under der?


Det kan de tror jeg! Har ikke sjekket tidligere i høst og nå i vinter, men husker fra i fjor sommer og tidlig høst, at det var stor åpning under hytta. Så i den forbindelse tror jeg dessverre det er åpning under ytterkledning også, ikke store åpningen, men nok for en mus. Der må vi gjøre noe til våren og sommeren. Vi er nødt til å sette opp en ny grunnmur tror jeg. Lager en ny tråd om det når og hvis det blir aktuelt.

Er det sprekker i overgangen mellom grunnmur og resten av bygget?


Det kan man trygt si! Som jeg skriver ovenfor her, vi er nødt til å sette opp ny grunnmur. Heldigvis er ikke hytta større enn ca. 25 m2, så det koster ikke skjorta da regner jeg med. Dessuten skal jeg grave rundt hele hytta selv, og fylle på grus og legge drensrør. Kommer tilbake til dette i en ny tråd senere! Da jeg trenger hjelp til dette arbeidet. På det største, så er sprekken mellom grunnmur og resten av bygget 10-15 cm tenker jeg. Her er grunnmuren delvis helt borte!

Vinterstid er det lett å finne sporene deres, de går ofte inn og ut av bygningen.


Jeg var der oppe sist helg. Det var over en halvmeter snø, men jeg så ikke antydninger til verken mus eller andre dyr, heldigvis!  Smile Derimot tror jeg det er lettere å se musespor når det ligger et tynt og lett lag med snø. Så vi får ingen svar på om det har vært mus i hytta før til våren. Denne gangen var det umulig å komme seg inn i hytta p.g.a. snømengdene.

Vi har nettopp tettet en inngang (under en dørstokk) med opprullet fluenett (av metall).


Hvor kjøper man dette? Og hvordan ser det ut? Legg gjerne ut en link slik at jeg kan se produktet med egne øyne.

En annen ting du bør sjekke er overgangen mellom vegg og tak, er det lufting der, kan musene ha inngang.


Mener du da yttervegg og tak? Regner med det. Hva mener du med lufting? Sånne greier man har tvers igjennom veggen for å trekke ut fuktighet? Det er 2-3 slike der mener jeg.

Har de mulighet til å trenge inn i bygget fra kjeller/kryprom?


Det er verken kjeller eller kryprom under hytta. Men det er som jeg skrev ovenfor her en åpning under hytta. Deler av grunnmuren er helt borte! Så der kan både mus og rotter, og enda større dyr komme inn! Nå har jeg midlertidig stengt det med planker riktignok, så det er kun mus og rotter som kan klare å komme inn der nå. Det er dessverre mer enn ille nok!

Når bygget er sikret er det på tide å sette ut feller for mus/rotter som eventuelt måtte være på innsiden.


Feller legger vi ut uansett, men da på innsiden. Jeg tror vi aldri vil klare å sikre hytta 100%! Men bedre sikret enn den er nå, det bør vi klare fint. :)Til Narve:

Hvor høyt over bakken er det fare for at mus kommer seg inn?


Mus er som flere skriver i denne tråden dyktige klatrere. Og etter hva jeg har lest meg fram til, så kan de hoppe ganske høyt også, bortimot meteren.

   #42
 752     0


Vi har nettopp tettet en inngang (under en dørstokk) med opprullet fluenett (av metall).


Hvor kjøper man dette? Og hvordan ser det ut? Legg gjerne ut en link slik at jeg kan se produktet med egne øyne.

En annen ting du bør sjekke er overgangen mellom vegg og tak, er det lufting der, kan musene ha inngang.


Mener du da yttervegg og tak? Regner med det. Hva mener du med lufting? Sånne greier man har tvers igjennom veggen for å trekke ut fuktighet? Det er 2-3 slike der mener jeg.


Fluenetting får du i nesten alle byggevarehus og koster et sted mellom 100 og 200 kroner.

Fant ikke noe bilde, men det er et finmasket nett av metall som du får på rull, her er en link til produktet.

Denne kan du klippe til ønsket lengde med metallsaks og så rulle opp i eventuelle sprekker.

Når det gjelder lufting mellom tak og vegg så mente jeg ikke ventil, disse har jo ofte netting eller tilsvarende for å stoppe uønskede besøk.
   #43
 159     Fjaler     0
Kyllingnett er lettare å forme. Du finn dette same plassen. Ikkje bli skremd av maskevidda, du rullar dette saman og klemmer det til så det blir flugetett om så var.

Flytta til nedlagt småbruk seinhaustes -7. Såg ikkje spor etter mus men rekna med sorten fanns. Stått tomt sidan 99. Romma inne var musesikre men ikkje kjellaren. Tenkte uansett at dette kan Rentokil ta då eg hadde lange fråversperiodar. DET skulle vise seg å vere rett. Det var sett ut 7 store og 11 mindre åtestasjonar og 18 dagar etter utsett sjekka eg. Alle var velbesøkte og 2 store og 4 små var alt tome! Måtte leggje ut fleire gonger mellom servicerundane. Daude mus låg rundt på tun og to i kjellar. No er det klårt mindre av sorten. Ei rotte var også innom bak låven. Her er 250 meter til næraste gard i drift.
No myglar gifta før ho er eten men det er greit nok. Heller det enn bol og gnageskader i bilar, isolasjon og alskens anna som må lagrast utomhus. Var visst to bol i gråsteinsmuren som no er utrydda.

Pass på med RAPP-feller og tisvarande at du festar ho til underlaget eller ei fjøl. Har sett altfor ofte at om ikkje musa står godt oppe på fella når det smekkar til så sprett fella unna, musa spring vekk og kjem sidan tilbake og et åtet trygt.
Brunost har vore mykje brukt men eg har betre lukke med rosin.

Har hatt etter ei mus som kjem opp i soveromsveggen eit par gonger om natta sidan før jul. Måtte bore hol (skal snart pusse opp) og leggje inn ei hule med gift frå ein åtestasjon for å få slutt på uvesenet.
  (trådstarter)
   #44
 168     0
Nå har vi lagt ut musefelle, så nå er vi spent på fangst!  :D

Sunnfjord:

Å feste musefella tenkte jeg ikke på. Det tipset skal jeg ta med meg. Jeg har lest / hørt om mus som blir tatt av fella, men som bare skader seg, og dermed løper rundt med fella på seg. Det er jo dyreplageri mener jeg, så jeg skal vurdere å feste musefella neste gang jeg er der.
   #45
 486     0
Mus er kjipe greier. Har det i garasjen min vet jeg, la ifjor ut feller i boden innenfor garasjen og tok heldigvis ingen mus der. I garasjen tok jeg 2-3 mus om dagen. Orker ikke å tømme fellene hele tiden, så musene får heller lov å bo der. Sålenge de ikke kommer inn i huset. Der har vi uansett 2 hunder som er alt spisende (de bruker faktisk å fange mus om vinteren og sommeren i skogen).

   #46
 8     Litt utenfor Norge     0
Det skal finnes gift som torker ut skadedyrene e.g om de skulle komme inn i isolasjon sa vi de ikke rotne og lage lukt.
Ultralyd utstyr er i min mening bortkastede penger. Fungerer i kun apne omrader. Selv om de har switch pa frekvensen kommer rottene tibake tilslutt,

Funker ikke over tid med flaggermus  ( Jepp har provd. )


(Skulle vel gjerne skifte oppsettet pa tasturet men men bor i Brasil sa vare tre siste i alfabetet er ikke mye ibruk)


MVH
Vidar


MVH

   #47
 1     Sandefjord     0
Fader au, har fått mus i husvognen vår. Husvogn er en sånn stor amerikansk campingvann, har innlagt vann og vanlig toalett.
Veggene er 7 cm tykke.

Musene er i på soverommet der dobbeltsengen er. Det manglet et deksel til en tom elektrisk boks(sånn boks som man legger skult elektrisk anlegg i) i veggen.

Musene har gått utenfra og opp i veggen, ca. 60 cm, og kommet ut denne boksen på soverommet.

Har satt opp musefeller, så før jeg så hvor musen kom fra så tok jeg 5 stk i den vanlige trefella. Tettet men det ha allikevel gått 1 i fella i natt.
Så jeg må se om det er flere steder de kommer inn.

Soverommet er på den ene kortveggen av vogna, så jeg satte 3 feller utvendig der i går kveld og uteover natta. De måtte jeg tømme flere ganger.
Har nå tatt totalt 21 mus.

MEN det som er et sinnsykt problem, er jo at siden veggen bare er 7 cm tykk, så har jeg i hele natt hørt gnaging og gåing av mus i veggen. Har jo nesten ikke fått sove.

Så i dag må jeg ut under vogna og se hvor de kommer inn hen. Eller kanskje, mest sannsynlig, så har de etablert seg med et bol i veggen.

Hvordan blir jeg kvitt dem?
Setter jo opp musefeller hele tiden så klart. Men vurderer musegift, siden det ser ut til å være et stor problem.
Men jeg vil helst ikke at musene skal ligge døde i veggen og lukte da. For med så tynne vegger, 7 cm, så vil det vel lukte noe helt jævlig vel. Noen erfaringer her?

Selvom jeg har tettet et sted de kom inn i vognen, så hører jeg de går nye steder og prøver å gnage.

Husvognen er nokså åpen under, noe av rør systemet synes osv. Så det vil mer eller mindre være umulig å tette det helt. Vurderer å sette så elektronisk musejager med høy frekvent lyd under husvognen.
Men har lest at disse ikke hjelper så mye.

Noen gode råd og tips her. Gjerne ang musegift lukt osv. Leste over om en musegift som gjorde at musa ikke luktet når de råtner opp, navn på dette?

   #48
 8     Litt utenfor Norge     0
Noen gode råd og tips her. Gjerne ang musegift lukt osv. Leste over om en musegift som gjorde at musa ikke luktet når de råtner opp, navn på dette

Heisann

Sjekk ut www.gardex.no

Gardex mus og rottefritt

Om produktet er like godt som reklamen er jo vansklig a si.

MVH

Vidar
   #49
 324     Karmøy     0
Finknus glass og strø rundt om kring hvor en tror dyret går.
Da går dem lei etter en stund og finner noe mer bekvemt, vil jeg anta.
   #50
 1 617     Rogaland     0
Et tips til effektiv felle..

Vi har en stall på tomta som har en litt skjev dør som slipper inn mus.
Før vi fikk ordning på døren satte vi en felle som viste seg meget effektiv. Vi har vel tatt en 20 stk i den på en måned.

Ta en vaskebøtte. Fyll den 3/4 med vann. legg plast over som et lokk med stam hyssing rundt kanten. lag et kryss på midten av plasten slik at mus kan ramle nedi vannet. heng en godbit i en tråd over "hullet". lag en landgang opp til bøttekanten som musa kan spasere opp :D

Meget effektivt og bare å tømme bøtta innimellom..