100 095    219    75  

Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet?

 352     Østfold     6
I denne tråden tar vi for oss medlemmer som sliter med for høy temperatur i kjølerommet, støy fra kjølehjørnet, lekkasje av gass på aggregatet osv.

Her kan Byggebolig sine medlemmer fremstille de utfordringer dere måtte ha, jeg skal forsøke hjelpe med tips og råd på en slik måte at dere selv skal kunne løse feilen selv eller med bistand på best mulig måte.
Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - Service.png - Thermocold
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 352     Østfold     1
I dag kom det inn et spørsmål sendt direkte til meg, så jeg legger ut spørsmålet og svaret selv.

"Jeg har et spørsmål til dere, de siste dagene har jeg slitt med at det lekker vann inne i kjølehjørnet mitt som er fra ca 2002. Jeg har rengjort støvfilteret som muligens kunne vært tatt litt før Smile men uten at det hjalp noe på vannet, vi har ikke hatt noen problemer med kjølehjørnet før nå og har vært strålende fornøyde med produktet, kan du fortelle meg hva som er galt? og om det er dyrt og reparere?"

Hei
Støvfilteret er viktig og rengjøre med jevne mellomrom for og sikre lang leve tid på viftemotoren din, men det har ingen ting med problemet ditt. det som har skjedd hos deg er at avløpet ditt har tettet seg, det er enkelt å fikse selv og koster ingen ting.

Har du f.eks. en tynn ledning/plast strips på ca 35 cm lengde så kan du stikke den ned i avløpet på aggregatet, avløpet finner du helt til venstre i framkant, inne i hjørnet på den stor åpningen i aggregatet, stikk ledningen ca 30 cm ned da skal du ha kommet gjennom hele avløpet og vannet skal nå renne vekk av seg selv.
Lykke til!
Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - Avløp.jpg - Thermocold
Signatur
   #2
 489     Bærum     0
Aggregatet i mor&far sitt kjølehjørne har gått i stykker 3 ganger de siste 6 årene. Er dette normalt?
  (trådstarter)
   #3
 352     Østfold     1
Hei Bigdrago
3 ganger på 6 år hørtes litt i overkant ut om du spør meg, feil kan jo oppstå selv hos den beste, det kan være frakt skader på vei til kunde osv.. normalt er det ikke uansett.
Av nysgjerrighet vet du ha disse feilene har vært?
Signatur
   #4
 489     Bærum     0
Ups, tok feil. 3 ganger har de måttet skifte aggregatet på 13 år. Vet ikke hva som var feil...kjølehjørnet ble bare varmt.
  (trådstarter)
   #5
 352     Østfold     1
Hei Bigdrago
Det var jo noe bedre, men ikke veldig bra heller he he..
Normal levealder på et slik aggregat er 10/12år som det så fint heter, men med min erfaring på egne produkter, så vil jeg si at den reelle levetiden er minst 15/17år ved riktig vedlikehold. Så 3 aggregater på 13 år er fremdeles veldig! dårlig i min bok.

Konklusjon på noe slik kan jeg jo fort avskrive som at produktet er for dårlig, men riktig så enkelt er det ikke alltid, leve alderen til et kjøleaggregat er avhengig av sikker mange faktorer, men to faktorer er muligens størst.

1. vedlikehold: alle aggregater trenger litt pleie, de må støvsuges for støv jevnlig (hver 3 måned eller etter behov) også kjøleskap, men da holder det stort sett med 1 gang i året, viss ikke mister aggregatet kjøleeffekt og viftemotoren vil ryke.

2. Montering: denne typen kompaktaggregater må monteres helt riktig på varmside (baksiden) noen modeller må ha luft sperrer og noen bruker stål deksel/kanal bak aggregatet, det må også være en lufterist i sokkelen under døren, hvor luften suges inn, også to stk over døren hvor varmluften blåses ut. Luftsperren eller kanalen sørger for at den varme luften ut ikke suges inn i aggregatet sammen med friskluften, skjer dette mister du effekt og kompressor/viftemotor slites i stykker og leve alderen reduseres.

Jeg ville startet med og få bekreftet at aggregatet er 100% riktig montert, nå vet vi jo ikke hva som har vært årsaken, men dette er et sted og starte uansett. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 352     Østfold     3
Hei BB medlemmer!
I går fikk jeg en direkte melding på en ny utfordring, men som løste seg ganske raskt. Kunden hadde et eldre splitt kjøleaggregat (to delt anlegg) ca 20 gammelt av ukjent fabrikat.

Problemstillingen var den at fordamperen (radiatoren inne i kjølerommet) fryser til en stor isklump, han stoppet aggregatet og tinte vekk isen, men dagen etter var den fryst igjen? han skriver at døren har vært lukket hele natten og at begge viftemotorene på kjøleaggregatet går rundt.

Jeg ba han om å vri den mekaniske termostaten mot klokken helt til den stoppet også litt til, da skal du høre et lite klikk og kompressoren skal stoppe (manuell avriming).
Kompressoren gikk fremdeles i følge eieren, selv om han hadde stoppet aggregatet med termostaten, og han lurte på om han måtte kjøpe et nytt aggregat?

Feilen er altså at termostaten har hengt seg fast i lukket stilling (brent seg fast i kontaktpunktene) ved og skifte termostat skulle alt være i orden. Smile

Service tips: En liten ting som noen ganger fungerer her, er å ta en skrutrekker i hånden, men du holder i feil ende, også slår du litt på termostat vrideren/knappen med skaftet på skrutrekkeren, da kan termostaten løsne og fungere en liten stund til, det vil si frem til en ny termostat blir til sendt Wink
Signatur
   #7
 1     2
Hei Thermocold,

Vi har et forholdsvis gammelt kjølehjørne - nesten 20 år gammelt - fra det som en gang var Vectra. Det fungerer fortsatt veldig bra, selv om vi har skiftet termostaten et par ganger gjennom årene.

Siste gangen termostaten ble skiftet mener jeg at "feil" type ble satt inn, men det har fungert bra likevel, gjennom å stille den lavere enn normalt.

Nå kan det igjen se ut som at termostaten trenger å skiftes, men jeg vet nå ikke hvilke type jeg burde bruke for å få det så riktig som mulig.

Vet du noe om dette?

  (trådstarter)
   #8
 352     Østfold     1
Hei Andor

Utfordringen hos deg er at det ikke finnes original termostater på markedet til ditt kjølehjørne, så service mannen din må som regel prøve seg frem til riktig type, det er nok også noe av grunnen til at termostaten ryker oftere hos deg enn hva som er normalt.
Signatur
   #9
 4     2
Hei, jeg vet ikke om denne tråden fortsatt er aktiv. Men på fredag morgen var mitt Norcool CF2000 varmt, der er ca 12 år gammelt og kjøleaggregatet er byttet for ca to år siden. Det høres ut som om viften på aggregatet går, men kjøleskapet holder romtemperatur. Kan dette vere termostaten? Har nylig overtatt huset, og kontaktet gammel eier angående kjølehjørnet.

Hilsen, Steffen Televik
  (trådstarter)
   #10
 352     Østfold     2
Hei Steffen
Snakker du om CU200 aggregat muligens? Smile

Går viftene på varmside oppå taket rundt?
Går viften på kaldside inne i skapet rundt?
Uvanelige ulyder fra aggregatet?
Starter kompressoren?
Stopper den når du vrir termostaten mot klokken til det klikker?
Finnes det is dannelse/rim på fordamperen inne kjølerommet? (Over hele eller bare i et hjørne)?
Kjøler den ingen ting eller blir det noen kaldere i kjølerommet?

Signatur