#11
 1     16
Hei Steffen,
Jeg slenger meg denne saken, da vi har tilsvarende problem i og med at vårt kjøleaggregat Norcool CU-350 sluttet å fungere. Vi har hatt relativ høy temperatur (8-10´C) i kjølerommet noen år nå, men i det siste har temperaturen i rommet økt, og jeg har prøvd å få den ned, uten å lykkes. Aggregatet er 13 år, vifte på varm- og kald side fungerer. Kompressoren er varm og det høres ut som den går, men det blir ikke kaldt i kjølerommet og ikke varmt i tilstøttende rom. Jeg har stilt på termostaten på maks men det hjelper ikke, og har støvsugget kondensator og fordamper, det var ikke mye støv/møkk på dem. Kan det være termostaten, er det kurrant å bytte den, eller kan det være noe annet. Bør vi bare bytte aggregat, eller kan det fikses?

Mvh

Håkon Egeland

   #12
 4     1
Hei igjen, har undersøkt litt og det virker som om det er lekkasje nede i fordamper koppen. Det ligger endel vann i den, og det ser ut som om det har blitt grønt av kopperen som har korrodert. Har også blokkert lysdetektoren mens aggregatet hadde strøm og det virket som om kompressoren ikke gikk. Er det like greit og bytte hele "ryggen" på kjølehjørnet en gang til? I og med at det har vert skiftet ut for bare to år siden, så syns jeg det blir litt for dumt.
  (trådstarter)
   #13
 332     Østfold     0
Hei Håkon og Steffen

Håkon du har nok en liten lekkasje på fordamper eller drypp sløyfen, er aggregatet ditt av eldre modell ville jeg vurdert skifte det ut, men er den ikke så gammelt ville jeg fått en pris på reparasjonen slik at du kan sammenligne service og ut skifting. kan du finne noe tegn til olje eller at plasten har sprukket? se med lys inn på kald side der fordampern sitter, plasten sprekker ofte om den kommer i kontakt med olje og da vet du at du har lekkasje.

Steffen det er mulig du også har en lekkasje, men normalt går kompressoren selv om det er tomt for gass, grønn korrodering av drypp sløyfen er vanlig og trenger ikke bety at det er lekkasje. har du flaks kan det hende du bare trenger bytte et startrelle eller et styrekort.


Signatur
   #14
 4     0
Takk for svar, men hvem kan jeg kontakte som har peiling på dette? Har søkt litt rundt om på nettet uten flaks. Bor i Kvinnherad på vestlandet, og det virker ikke som om at dette faget er noe som noen her har satset noe serlig på.
   #16
 4     2
Hei igjen, fikk ikke tak i de som stod oppført nærmest meg på den listen. Men har nå fått byttet "hjernen" på skapet, og det er nå halvveis oppe å går igjen, nå kjøler det. Men viften i toppen går ikke. Og lyset kommer av og til på. Det er ikke den samme type "hjerne" som står i nå lenger. Temperaturen i toppen på skapet ligger på 20-18c og i bunn ligger den på ca ti grader, så fortsatt for varmt. Dette er vel pga viften i toppen som skal sirkulere luften i skapet?
  (trådstarter)
   #17
 332     Østfold     1
Hei Steffen
CU350 har ikke noen hjerne, men en termostat? viften skal gå 24t/døgnet, går ikke viften fryser den til en isklump om alt ellers er i orden.
Har du fått en uoriginal termostat er ofte problemet at den går for kaldt eller for varmt med noen grader, om du ikke har fått en termostat som er veldig feil da.
Signatur

   #18
 1     0
Hei. Jeg har et eldre kjølehjørne fra Røros Metall, tror det heter Norcool, men ikke sikkert, står ingenting på forsiden.
Anyway, det renner nå vann ned på baksiden og ødelegger gulvet mitt. Har prøvd å stake med piperenser i avløpet foran, og det kan ha hjulpet litt.
Har ikke en slik skuff foran for å rense filter, så den jobben har jeg utsatt i 2 år nå.
Hadde tenkt å demontere kompressor og sende inn til service, men hvis det finnes en easyfix så tar jeg gjerne den. Noen gode forslag? Mvh Øyvind.
Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - 20170118_213207.jpg - Oyvindlo
  (trådstarter)
   #19
 332     Østfold     1
Hei Øyvind
Stake opp avløpet kan jeg nesten tenke meg at hjalp, jeg ser vann dråper/striper på bilde som tyder på tett avløp. Jeg ser at dette er et eldre aggregat fra 90 tallet, har du ikke rengjort aggregatet på et par år vil jeg anbefale dette sterkt, brukermanualen til dette aggregatet tilsier at det skal rengjøres vær 3 måned eller etter behov (Behov= oftere eller med lenger mellomrom).
Ligger det mye støv på baksiden over litt tid, begynner fort ting og ryke som vifte eller maskinen som blir overopphetet og et aggregat som trolig er rundt 20 år gammelt kan da fort få følgeskader, i verste fall kan det hos deg resultere i at drypp karret som samler opp kondensvannet sprekker.

Her er jeg ikke i tvil, skru ut aggregatet og rengjør/kontroller det slik at det ikke oppstår større skader. det løsnes enkelt med de 4 skruene i vært hjørne.
Signatur
   #20
 1     0
Hei

Vi har et Thermolux TL6 eller som brått no kjøler så kraftig at alt fryser i kjølehjørnet.

Vi har støvsugd filter og skrudd av aggregat og tint av.

Når vi skrudde på igjen satte vi bryter for termostat i laveste stilling (min) før knepp for avtining, men det blir forstsatt frysetemperatur.

Logisk sett er det problem med termostaten.

Hva gjør vi ?

Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - thermocold_aggregater_5_web.jpg - Thermocold

Aggregatet er kjøpt i 2014 eller 2015 i flg forrige huseigar.
-legger ved et bilde som ser ut til å være samme som vårt, bortsett fra at vårt aggregat har 3 indikatorlamper, grønn, orange og rød.