(trådstarter)
   #21
 332     Østfold     1
Hei Arve S
Beklager sent svar, har hatt litt ferie for tiden, det er helt riktig termostaten som har hengt seg opp, den må byttes. Her finner du nærmeste forhandler: http://www.thermocold.no/page/forhandler--service-kart/
Eller du kan ringe 69102400 og taste 2. så får du hjelp.

Mellom tiden kan du dunke forsiktig rett på termostat bryteren med skaftet på skrutrekkeren så kan det hende den slipper og fungerer litt til, men du må uansett bytte den selv om den da begynner og fungere.
Signatur

   #22
 2     0
Jeg har en Norcool Cu-350 som er ca 15 år gammel. men den har ikke virket de siste 9 årene, har bare brukt kjølerommet som tørrlager de senere år.
Men nå forsøker jeg å finne ut av hva som er problemet. Kompressoren går, vifter utvendig og innvendig går, men det blir ikke kaldt.

Så tipper det er tomt for gass??? 

Lyset inne i skapet virker heller ikke. og bryteren på innsiden lyser uansett om jeg slår det av eller på.
  (trådstarter)
   #23
 332     Østfold     0
Hei Tomeliten4
Ja du har nok resonert deg frem det mest sannsynlig, det er nok lekkasje i fordamperen eller i sløyfa i kondensvann skålen.

Dette kan være vanskelig og få bekreftet uten en service teknikker som kan måle trykket, men et triks finnes det, veldig ofte når det er lekkasje er det også sprekker i plasten grunnet olje som kommer ut sammen med gassen, denne oljen tåler ikke plasten som aggregatet er bygget i, å den begynner sakte men sikkert og sprekke.

Så finner du noe som kan minne om en tynn olje hinne eller ser du at plasten er begynt og sprekke inne ved fordamperen (kald side) eller plastboksen til kondensvannet (varm side) så er det nesten sikkert.

Jeg tenker at en fordamper lekkasje på et 15 år gammel aggregat ikke er lønnsomt og reparere, tatt i betraktning også at det nå finnes nyere kjøleaggregat som bruker betydelig mindre strøm, kraftigere og har lekkasjefrie fordampere.

så da hadde jeg valgt utskifting her. Smile
Signatur
   #24
 9     0
Hei!

Jeg har konstatert at termostaten på mitt CU-450 split aggregat har røket. Jeg prøvde å plukke ut termostaten, for å bestille en ny og bytte den selv, men kapillærrøret med sensor i enden går ned på siden, og forsvinner inni enheten. Det sitter fast, og jeg klarer ikke å dra den ut. Det ser ut til at hele kaldsidenenheten må skrus av veggen for å få bort dekselet. Er det noen måte å få ut denne slangen med føleren på? Og den nye må vel monteres på samme måte. Sensoren skal sikkert festes igjen på samme måte?
  (trådstarter)
   #25
 332     Østfold     0
Du må løsne kassen på det aggregatet, løsne 4 skruer på deksel, løsne vifte plate og isopor osv. det er faktisk veldig knotet og ikke lett å gjøre selv om du ikke har erfaring, det er veldig fort å ødelegge noe eller at du ikke får den 100% sammen når du er ferdig.
Stort sett er dette slike ting man kan bytte selv om mann er litt teknisk, men her er det litt vanskelig og bytte termostat på denne splitt modellen, på kompakt er det enklere selv om det også der er risiko for og bøye rør eller knekke noe.
Signatur
   #26
 4     0
Hei,

Jeg har et problem med aggregat. Den frøsne seg over og da må jeg slå den av for at isen skal smelte og etter en dag skjer det samme igjen. Hva er problemet og hva jeg skal gjøre?

Mvh. Sigita

Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - DSC03915.JPG - Thermocold
Feil på kjøleaggregatet? problemer med kjølehjørne/rommet? - DSC03919.JPG - Sigita
  (trådstarter)
   #27
 332     Østfold     3
Hei Sigita

Normalt er det en av tre ting som er feil her:

1. Fordamper viften er defekt, blåser ikke viften i toppen av aggregatet eller den går sakte rundt? må den byttes.

2. Termostaten har hengt seg opp så aggregatet ikke stopper, test det ved å sette den i manuell avriming.
(vri bryteren mot klokken til den stopper også litt til, da høres et klikk og kompressoren skal stoppe). Gjør den ikke det må termostaten byttes.

3. Dette er ofte den vanligste feilen, magnetlisten på kjøleroms døren tetter ikke. Gå inn i kjølerommet uten lys på, å vent 10 sek til øyne har vent til seg mørket, se så etter lys som glipper gjennom mellom karm og magnetlist.
Det magnetlisten ikke tetter bruker du hårdføner til å varme listen og strekke den i dybden slik at den tetter, de kan bli litt flate med årene.
Signatur

   #28
 4     0
Takk for svar. Viften funker fint, men hvis jeg snur bryteren mot klokken så høres det ingen klikk og den stopper ikke i det hele tatt. Jeg bor i Stavanger, så hvilket firma kan bytte den?
Mvh Sigita
Siste redigering: 23. juni 2017 21:21:31 av Sigita
   #29
 46     3
Jeg trenger også hjelp. Jeg har et kjølehjørne fra Norcool, med møbelfront montert på døra. Kjølehjørnet er fra 2009. Vi har opp gjennom årene hatt store utlegg på kjølehjørnet, og hatt reperatør utallige ganger. Hovedproblemet har vært kondens som kommer og går, det legger seg mye vann på gulvet inni kjølehjørnet.

Vår reperatør sier at hovedårsaken til dette er møbelfronten som er alt for tung, og at kjølehjørnet ikke er beregnet på såpass tung front. Døra holdes dermed ikke 100% tett, og det dannes kondens.

Jeg mener kjøkkenleverandøren har levert oss en usedvanlig dårlig løsning, fristet til å kalle det "konstruksjonsfeil". Har forsøkt å ta dette opp med kjøkkenleverandøren, men de henviser til Kjøpsloven, og da vi har passert 5 år, er det ingen hjelp å få av de..

Hva vil dere råde meg til å gjøre?