Det er forresten to måter å lage damp på som Torgeho er innepå, den ene er å varme opp vann i bunnen, jeg vet Gaggenau har modeller som gjør dette. Men dette er den gamle måten å gjøre det på. Den vanligeste måten er derimot å koke opp vannet i en liten tank utenfor ovnen og dosere damp inn i ovnsrommet. Såvidt jeg vet lager alle nye ovner damp på sistnevnte måte. Siemens sin klokke begynner ikke å telle før damp er sprøytet inn slik at man får korrekt koketid og ikke tiden man bruker. En kombidamp skal kunne koke, eksempelvis poteter og pinnekjøtt. Har den ikke 100% damp er det en ovn med damptilsetning og ikke en kombidamp.
Det er forresten to måter å lage damp på som Torgeho er innepå, den ene er å varme opp vann i bunnen, jeg vet Gaggenau har modeller som gjør dette. Men dette er den gamle måten å gjøre det på. Den vanligeste måten er derimot å koke opp vannet i en liten tank utenfor ovnen og dosere damp inn i ovnsrommet. Såvidt jeg vet lager alle nye ovner damp på sistnevnte måte. Siemens sin klokke begynner ikke å telle før damp er sprøytet inn slik at man får korrekt koketid og ikke tiden man bruker. En kombidamp skal kunne koke, eksempelvis poteter og pinnekjøtt. Har den ikke 100% damp er det en ovn med damptilsetning og ikke en kombidamp.
Ja, det er sånn jeg har fortstått det også, men det som kalles en kombidamp er som du sier av den "riktige typen" selv om de selges til husholdninger.
Nå begynner det å nærme seg returfrist og jeg er fortsatt i tvil hva vi bør gjøre. Jeg kunne tenkt meg vanntilkobling for å slippe styret med å tørke opp dammen på innsiden av ovnen. Det er heller ikke spesiellt morro og ta vanntanken ut og inn av ovnen, vente på at dekselet sakte åpner seg eller å tørke opp vann som ble sølt på gulvet på veien til og fra vasken. Savner også muligheten for å lage egne programmer. Har testet litt Miele på Elkjøp og der blar man frem ingridiensene også kommer ovnen selv opp med tider for damping og gir beskjed når man skal tilføye neste ingrediens. Målet er jo alltid at all maten er ferdig samtidig. whattodo....
Kom du frem til noe her? Jeg planlegger nytt kjøkken og vurderer å klemme til med en kombidamp xl og en vanlig ovn. Sansynligvis Miele om pengene strekker til. Er det forøvrig så veldig dyrt å koble disse til vann og avløp? Vil jo stå i nærheten av en kaffemaskin som også skal kobles til.
Det ble retur av Siemensovnen og kjøp av Miele med vanntilkobling. En dyr affære for å si det sånn. Miele er bedre på alle mulige måter, kun slått av Siemens på belysning i ovnsrommet. Det er en befrielse å slippe dette vannsølet. Kjøp gjerne Siemens eller tilsvarende men vær klar over at du skal tørke opp og fylle vann før/etter hver gang ovnen brukes. I min verden betyr det at ovnen brukes lite. Miele som vi har nå har lavere terskel for å tas i bruk og foretrekkes forann kokeplaten. Spiser nye havregrøt for tiden til frokost, tar 1 minutt å klargjøre dette kvelden før og den er serveringsklar på valgfritt klokkeslett. Bare ett lite eksempel på enkle verdagslige gjøremål.
Det ble retur av Siemensovnen og kjøp av Miele med vanntilkobling. En dyr affære for å si det sånn. Miele er bedre på alle mulige måter, kun slått av Siemens på belysning i ovnsrommet. Det er en befrielse å slippe dette vannsølet. Kjøp gjerne Siemens eller tilsvarende men vær klar over at du skal tørke opp og fylle vann før/etter hver gang ovnen brukes. I min verden betyr det at ovnen brukes lite. Miele som vi har nå har lavere terskel for å tas i bruk og foretrekkes forann kokeplaten. Spiser nye havregrøt for tiden til frokost, tar 1 minutt å klargjøre dette kvelden før og den er serveringsklar på valgfritt klokkeslett. Bare ett lite eksempel på enkle verdagslige gjøremål.
Elsker min Miele dampovn, verdt hver krone👏 Men ble litt nyskjerrig på den havregrøten, er det eget program for det eller stiller du inn manuelt?
Jeg laget ett eget program på dette, damper i 7 minutter. Kvelden før fyller jeg en skål med 1,5dl havregryn og 3dl vann. Så slår jeg på ovnen, velger havregrøtprogrammet som er lagret på oppstartmenyen og velger klokkeslettet jeg ønsker den ferdig. Kan godt avslutte programmet 10 minutter før en skal spise så er det mindre damp i ovnsrommet. Man kan erstatte deler av vannet med melk men da er det gjerne ikke så aktuellt å la det stå over natten. Heller på litt før jeg spiser heller. Det er kun en skål og en skje som skal vaskes opp.
Miele har dampreduksjon på sine dampovner i motsatt til eksempelvis Siemens. Foreløpig har jeg ikke trengt å kontakte Mieles kundeservice, der får Siemens terningkast null.
En annen detalj som kanskje ikke betyr mye er at Miele får opp temperaturen ved hjelp av en kraftig dampgenerator mens Siemens bruker varmluft i tillegg. På Miele kan man lage programmer selv, har dampreduksjon og man kan sette fuktighetsnivået selv. Miele bruker sensor i alle sine automatikkprogrammer mens Siemens kun bruker under bakst. Ovnsrommet på Miele er i rustfri utførelse.
I år får man med ett tilbehørsett under kampanje hos Miele, det trengs for det er for lite tilbehør som følger med.
Vi burde hatt en egen tråd om bruk av kombidamp...
Det ble retur av Siemensovnen og kjøp av Miele med vanntilkobling. En dyr affære for å si det sånn. Miele er bedre på alle mulige måter, kun slått av Siemens på belysning i ovnsrommet. Det er en befrielse å slippe dette vannsølet. Kjøp gjerne Siemens eller tilsvarende men vær klar over at du skal tørke opp og fylle vann før/etter hver gang ovnen brukes. I min verden betyr det at ovnen brukes lite. Miele som vi har nå har lavere terskel for å tas i bruk og foretrekkes forann kokeplaten. Spiser nye havregrøt for tiden til frokost, tar 1 minutt å klargjøre dette kvelden før og den er serveringsklar på valgfritt klokkeslett. Bare ett lite eksempel på enkle verdagslige gjøremål.
Kan du dele med oss hvilken modell du har kjøpt? 😉
Ja, det er sånn jeg har fortstått det også, men det som kalles en kombidamp er som du sier av den "riktige typen" selv om de selges til husholdninger.
Har testet litt Miele på Elkjøp og der blar man frem ingridiensene også kommer ovnen selv opp med tider for damping og gir beskjed når man skal tilføye neste ingrediens. Målet er jo alltid at all maten er ferdig samtidig.
whattodo....
Spiser nye havregrøt for tiden til frokost, tar 1 minutt å klargjøre dette kvelden før og den er serveringsklar på valgfritt klokkeslett. Bare ett lite eksempel på enkle verdagslige gjøremål.
Elsker min Miele dampovn, verdt hver krone👏 Men ble litt nyskjerrig på den havregrøten, er det eget program for det eller stiller du inn manuelt?
Kvelden før fyller jeg en skål med 1,5dl havregryn og 3dl vann. Så slår jeg på ovnen, velger havregrøtprogrammet som er lagret på oppstartmenyen og velger klokkeslettet jeg ønsker den ferdig. Kan godt avslutte programmet 10 minutter før en skal spise så er det mindre damp i ovnsrommet. Man kan erstatte deler av vannet med melk men da er det gjerne ikke så aktuellt å la det stå over natten. Heller på litt før jeg spiser heller. Det er kun en skål og en skje som skal vaskes opp.
Miele har dampreduksjon på sine dampovner i motsatt til eksempelvis Siemens. Foreløpig har jeg ikke trengt å kontakte Mieles kundeservice, der får Siemens terningkast null.
En annen detalj som kanskje ikke betyr mye er at Miele får opp temperaturen ved hjelp av en kraftig dampgenerator mens Siemens bruker varmluft i tillegg. På Miele kan man lage programmer selv, har dampreduksjon og man kan sette fuktighetsnivået selv. Miele bruker sensor i alle sine automatikkprogrammer mens Siemens kun bruker under bakst. Ovnsrommet på Miele er i rustfri utførelse.
I år får man med ett tilbehørsett under kampanje hos Miele, det trengs for det er for lite tilbehør som følger med.
Vi burde hatt en egen tråd om bruk av kombidamp...
Kan du dele med oss hvilken modell du har kjøpt? 😉