KE
   #21
 3,673     Hordaland     0
For å få vanntilkobling må man på toppmodellen desverre. Men dreneringen i bunnen på de rimeligere modellene er også verdifull selv om det ender opp i en tank. På Miele uten vanntilkobling er det en tank for friskt vann og en for brukt vann, da bør man kunne bruke ovnen flere ganger uten å styre med tankene. Disse kan ikke forveksles med hverandre. På Siemens er det ingen drenering og vannet ligger igjen inne i ovnsrommet, vannet som ikke er brukt pumpes tilbake til tanken. Når maten er ferdig er vannen i ovnen varmt, det betyr at tørkingen må skje senere. Er man ikke disiplinert nok ligger vannet der til neste gang man skal bruke den. Så hver gang man skal ta den i bruk starter man med å tørke opp vann i ovnen og bytte ut vannet i tanken. Dette skapte endel irritasjon for min del siden jeg visste utmerket at man slapp dette på enkelte modeller.

Det er rart at vanntilkobling ikke er mer vanlig, forsøkt å selge en vaskemaskin uten vanntilkobling. Faktisk anbefalte Miele å kjøpe uten vanntilkobling på en boligmesse, grunnen var da at det ble ekstra utgifter med å legge frem vann og avløp. Men vi på byggebolig ordner jo dette selv på kortere tid enn Miele klarer å levere varen Wink

KE
   #22
 3,673     Hordaland     0
Da blir det havregrøt til frokost i morgen👏😛. Takk for oppskrift😀

Hvordan smakte det? I oppskriften skal det vel være litt salt i men jeg har nå laget uten.

Startet en tråd nå der vi kan dele bruk av kombidamp, bare å legge inn brukererfaringer:
Kombidamptråden
   #23
 111     Vest-Agder     0
Totalrenoverte huset og kjøkkenet for snart 2 år siden, og Miele kombidampen er noe av det jeg er mest glad i.
Vi kjøpte DGC6600XL. Var verdt hver ei krone. Smile
   #24
 117     0
Hadde en Siemens dampovn før. Brukte den ca en gang i året for det var så mye styr med tørking og rengjøring. Har en Miele kombidampovn med fast vanntilkobling som jeg bruker hver dag nå.

Enkelte velger å gå et hakk opp til en profesjonell modell.
Jeg ville nok heller gjort det enn de dyreste for forbrukermarkedet som Gaggenau. Prisen er ikke så forskjellig,men de profesjonelle modellene fra Rational er nok en del bedre.

https://www.rational-online.com/en_xx//selfcookingcenter_10/accessories_5/accessory_detail_pages/exhausthood_installationsolutions_4/einbausatz_fuer_selfcookingcenter__xs.php

https://www.rational-online.com/en_xx/SelfCookingCenter®/Models/SelfCookingCenter®_XS

KE
   #25
 3,673     Hordaland     0
Har gjort som deg og valgt med vanntilkobling, knallfornøyd med å ha returnert Siemens kombidampen til fordel til Miele. Kan nevne flere forskjeller men det som betyr mest i det daglige er sluken i ovnsrommet som gjør at man slipper å tørke opp fra forrige gang man brukte ovnen. Skal man ha en kombidamp for å lette arbeidet på kjøkkenet bør man vurdere ovn med sluk. Med vanntilkobling blir det enda enklere da returvannet går til avløp. Den eneste gangen jeg åpner luken med vannbeholder er når apparatet skal avkalkes. Termometeret ligger også bak luken.
   #26
 117     0
Her er en fin oversikt over hva man kan bruke de forskjellige funksjonene til. Hvis man ikke har hatt kombidampovn før kan det være vanskelig å vite hva man skal bruke. Spesielt den kombidamp funksjonen hadde jeg ingen aning om hva skulle brukes til i starten, damp og vanlig ovn hver for seg har man gjerne brukt før,men kombidampfunksjon vil jo være ny for de fleste.

https://www.steamandbake.com/blog/foods-to-cook-in-combi-steam-oven-part-2


https://www.steamandbake.com/blog/what-foods-to-cook-in-a-combi-steam-oven-part-1
Kombidampovn, erfaringer? - 3801C02B-5155-47F3-ADBE-95A95254FC7B.jpeg - BuggmesterBabb
   #27
 6     0
Pass på at dere får full bredde på ovnene, ikke kjøp de med tank innenfor døren. 45 høyde holder nok til det meste.


Vet ikke om det er det du mente med "full bredde", men lurte på om noen vet om integrerte ovner som tar GN1/1-brett (530 x 325 mm). Ser at Gaggenau har en del modeller som bruker GN2/3-brett (355 x 325 mm).

Det er jo forsåvidt nice med noe som er standard (både GN1/1 og GN2/3 utstyr er lett tilgjengelig og billig), men får plass til mer mat på fullstørrelse-brett.

Noe som er irriterende med GN2/3 er at den nesten er kvadratisk, men bare går inni en vei. På GN1/1 er det ikke tvil liksom. Men kanskje vanskelig å få GN1/1 ovn med 60 cm nisje? Er det lett å få tak i kjøkken med 70 cm nisje?

Legger ved et bilde fra en Gaggenau-katalog som har både GN1/1 og GN2/3 brett



KE
   #28
 3,673     Hordaland     0
Med full bredde mener jeg standard ovnsbredde tilsvarende stekeovner. Det er upraktisk med to forskjellige brettstørrelser om man har flere ovner. Sikkert fint med industristandard men det er ikke mange brettene man trenger ekstra for å dekke alle behov. Miele sin "hub" er ett eksempel på flott tilleggsutstyr som også fungerer på induksjonstopp.
   #29
 6     0
Ser ikke ut som det finnes noen utbredte standard størrelser på stekebrett hjemmebruk? https://no.wikipedia.org/wiki/Stekebrett#Hjemmekomfyr-brett

Industristandard vs. forbrukerstandard.. Litt irriterende når det er flere standarder, for det går jo mot hele poenget med standarder. Heldigvis har vi OK standarder når det kommer til ting som papirstørrelser og telefonladere = mindre avfall og mer bærekraftig. I USA må du jo bruke forskjellige papirstørrelser om du sender brev til vanlige folk (U.S. Letter; 216 × 279 mm), eller brev til myndighetene (U.S. Government Letter; 203 × 267 mm), eller om du skal saksøke noen (U.S. Legal; 216 × 356 mm) eller om saksøker et barn (U.S. Legal Junior; 127 × 203 mm), og så videre...

Kompatible størrelser er kanskje ikke det største problemet til daglig, men kan for ekspel være greit hvis man skal bake eller steke ekstra mye, for eksempel til fest. Da kunne det vært mulig å låne et ekstra brett fra kjellerleiligheten eller hytta. Eller når guttungen skal låne et av ristene til å steke pizza på hybelen.

Ikke bare å gå på butikken og kjøpe et ekstra brett.. Grin
   #30
 6     0
Fullbredde gastronorm GN1/1 er 525 mm bred, det blir kanskje vanskelig å få til i vanlig kjøkkeninnredning som har 60 cm bredde? Ovnen må vel ha litt veggtykkelse til isolasjon og slikt.

60 cm bredde er vel den vanligste europeiske standarden, basert på tidligere "svensk köksstandard". Har også sett ovner med for eksempel 90 cm bredde, men vet ikke hvor vanlig det er. Får ta en kikk i EN 1116-standarden og håpe det står noe der.. Smile