#21
 160     Øygarden     0

Synsing eller ikke, proteiner brenner seg fast hvis du kjører på med varmtvann. Typisk er da blod, egg, fisk osv, du merker dette godt selv hvis du har vasket for hånd noen gang.

Uten at det beviser noe så har jeg faktisk, som oppvasker, blitt kurset i dette, og en del års erfaring i skrubb og oppvask bekrefter også dette. Alltid kaldt vann først på alt som koalgulerer, så vasker man på vanlig måte etterpå.

Fint at du får rein oppvask uansett, sikkert en glimrende oppvaskmaskin du har  :)


Heilt enig med deg. Det er barnelærdom dette med at du skal skylle med kaldt vatn for å fjerne proteiner. Dette lærte iallefall me i heimkunnskapen då eg gjekk på skulen.

Heilt idiotisk å kople til VV. 

Mange luringar ute og går som er smartare enn produsentane: ( mykje paranoia trur eg, "sikkert nokon som prøvar å lure meg, eg koplar motsatt av det dei seier eg. Dei lurar ikkje meg, ha ha.")

   #22
 87     0
Mange her akkumulerer mye energi i /vha vann(solfangere/vannkappe/varmepumper). Hvis vi produserer denne energien relativt rimelig så er det nærliggende å ønske seg oppvaskmaskin/vaskemaskin som kan utnytte oppvarmet vann i stedet for å varme opp vannet selv.
Altså vil slike maskiner ha både kaldtvanns- og varmtvanns-tilkobling. Er det noen som kjenner til slike produkter (jeg har sjekket litt selv og det eneste jeg har funnet er "profesjonelle" oppvaskmaskiner som kan ta inn oppvarmet vann)?
   #23
 22 342     Akershus     0
Du må trolig til utlandet for å få tak slike maskiner, eller om du kan få dem spesialimportet. Det kan hende vinningen da går opp i spinningen. BSH og Electrolux har sikkert slik for salg i Søreuropa.
   #24
 997     0
Hvis du kjøper en profesjonel maskin, så vil den ha inngang for både kaldt og varmt vann. Er klart at det er gunstig for folk som har varmepumpe å kjøre varmt vann inn på maskinen. Men maskinen skyller med kaldt vann, ellers så vil fett og annet bli flytene for så å størkne i rørene når temperaturen faller. Det er også helt bortkastet å skylle av fat og kopper før du setter dem i maskinen, siden du da bruker mere vann på skylle dem manuelt enn det maskinen bruker på hele oppvasken.  Smile
Signatur
   #25
 266     Øst Finnmark     0
Noe man ikke tenker på her er om oppvaskmaskinen tåler varmt vann der det skal være kaldt vann? Tenker da på diverse gummipakninger osv osv. På de fleste maskiner er det satt på en elektrisk stoppekrane på inntaksslangen, tåler denne 70-80 graders varme? Gjør den ikke det blir det en falsk sikkerhet hvis det skulle oppstå lekkasje i maskinen, og desutten blir det jævla dyrt..(vannskade på kjøkken)
Når alt kommer til alt slipper maskinen inn 5-10 liter vann som blir gradvis varmet opp og det tar ikke mange minuttene. Så så mye strøm sparer man nu ikke på å bruk varmt vann, hvis man sparer noe i hele tatt da..
T2T
   #26
 156     0
Er det noen som har tips til vaskemaskin og oppvaskmaskin som kan tilkobles kaldtvann og varmtvannsanlegg? Er på jakt etter produsenter som har slike modeller.

Tanken bak er at hvis man først investerer i varmtvannsentral, solfangere og varmepumpe til vann, så vil det være gunstig å bruke dette varmvannet til disse enhetene også. Hvorfor bruke strøm til å varme opp vannet når man først har varmt vann til en rimelig pris?
Å bare koble inntaket direkte til tanken evt. med blandeventil gir dårlig effekt ettersom jeg innbiller meg at ikke alt vannet som brukes i oppvaskmasking og vaskemaskin varmes opp. Noe er vel også kaldt, og å bruke varmtvann til dette ser ut som rent tap og vil kanskje skade enheten også?

Noen som har tips?
   #27
 36     0
kopiert fra miele.no:
Varmtvannstilkobling
Alle Miele oppvaskmaskiner kan kobles til varmtvann inntil 60°C . De betydelige innsparingene i driftstid og strømforbruk oppnås ved hjelp av korte oppvarmingstider
.  ;)

mick
Signatur

   #28
 28     0
Det samme står det i bruksanvisningen til min nye Asko maskin og den har bare en tilkobling.
   #29
 22 342     Akershus     0
De maskinene som er beregnet for varmtvannstilkobling har to inntak.

Det vil være sløsing å bruke varmtvann på de stedene i programmet der det ikke er nødvendig.