723    24    2  

Valg av nytt kjøkken, Ikea vs. Epoc, vs. Kvik etc

 192     Sandnes     0
Vi ønsker å få oss helt nytt kjøkken i sommer, og har sett litt Epoq, Ikea og sist Norema. Vi følte vi fikk best hjelp, og flottest kjøkken fra Norema, og etterhvert endret tegningene seg endel, og når vi sto ferdig med løsningen vi ønsker, kom det på godt over 200k, med 25% rabatt, kraftig trekk i frakt og montering. 

Fruen var på Ikea i dag og fikk tegnet opp omtrent samme løsning, og der kommer kjøkken på 61k. Det er uten montering og med laminat kjøkkenplate, men selv når vi legger dette inn er Ikea rundt halvparten av kosten til Norema. Ikea har også noen fordeler, spesielt med montering selv, og ved behov for ekstra deler og reklamasjon.

Dessverre finner vi ikke Ikea kjøkken som vi synes er like flott som Norema sitt, men for 100k er vi villige til å inngå litt kompromiss. Fruen skal til Kvik i morgen for å se på løsninger og pris der.

Men, er det noen leverandører som kanskje havnet uten en plass mellom her? Det er enormt mange leverandører av kjøkken etterhver, Sigdal, Monter, Kvik, Ikea, HTH, og de fleste i kort avstand fra oss. Hvor havne de forskjellige ut, Er ikea i en helt annen prisklasse en alle disse andre, eller er det andre som kommer ut delvis likt i pris?

Generelle råd om valg av leverandør tas imote med stor entusiasme! 

   #1
 2 516     Asker     0
Epoc kommer nærmest i pris. Deretter går det oppover. Men kommer også an på hvitevarene man velger. Man kan få alt fra 25-175 for hvitevarer. Og i mine øyne er det også store forskjeller. Kanskje mer når man kommer opp mot 10+ på oppvaskmaskin og 20+ pr stk på resterende. IKEA er ikke en gang på samme bane når man sammenlikner med de.

Selvom ikke alt er tilgjengelig hos Elkjøp, er det kanskje en fordel med Epoc+Elkjøp.

Dersom du ikke får alvorlig avslag på hvitevarer, er det mulig de bør kjøpes utenom. Med avslag mener jeg 25-40%.

Husk å sammenlikne epler med epler. Et kjøkken med en laminat plate vil aldri konkurrere, hverken i pris, utseende, levetid eller kvalitet med benk i komposit, granitt eller corean.
Signatur
HSt
   #2
 25 906     Lillestrøm kommune     0
Men samtidig er et ikea kjøkken solid, en får ikke på slike smeller som med papp honyco v løsningene til en av de store kjøkken produsentene På 60 tallet

Jeg kommet nok ikke til å kjøpe noe annet enm Ikea kjøkken, har montert ett, holder på med ett på hytta og hører jeg skal hjelpe til med enda er hyttekjøkken til. Og husk ingen skapdører i underskap, kun fine skuffer.
   #3
 650     Buskerud     0
Vi heller også mot Ikea, prisdifferansen mot alle andre blir rett og slett for stor Wink
TDJ
   #4
 1 501     Asker      0
Samme erfaring her; Ikea holder i massevis både funksjonelt og i kvalitet. Har relativt stort Ikea-kjøkken på hytta med utstrakt bruk fra hele "storfamilien" (4 generasjoner tilsammen). Både de og andre besøkende synes Ikea-løsningen er bra.

Er i gang med nytt kjøkken hjemme, Ikea kommer til å sette standarden i lay-out, utseende og funksjon. Bruker så Ikea-spesifikasjonen mot de "andre"; Epoq, Kvik, Drømmekkjøkken, HTH osv for å få realistiske og konkurrerende tilbud. Holder alle hvitevarer utenfor i første omgang.
(Gjorde denne øvelsen for ca 3 år siden før hyttebygging og Ikea kom ut som soleklar vinner på pris, opptil 150 % forskjell Shocked. Har nå 2 år erfaring med vårt Ikea hytte-kjøkken og dette holder i massevis for oss ).

Handler hvitevarer der jeg finner de beste tilbudene..., men skal ha det integrert og må sjekke om kjøkken-dører lar seg montere på valgte varer. 
Signatur
TSt
   #5
 7 526     0
Har montert flere Ikea kjøkken og alle har blitt veldig fornøyd.  De med flest tommeltotter synes det har vært greit å få hjelp fra en bekjent. Kun skuffer i alt under benkehøyde er det korrekte, de har vært veldig glade for at de ble overtalt til dette.  Det er mye deler som må settes sammen og nedre skuffer har annen beskrivelse enn de andre siden denne skal dekke nedre del av skroget.  Men bare en følger oppskriften går det bra og resultatet blir bra.  Jeg hadde ønsket at de hadde hatt standard benkeplater i noe større lengde enn det de har i dag.  Prisen for å bestille er veldig mye større enn standard.  Noen ha tillatt skjøt på rett del og har vært fornøyd med det også selv om det på laminat med f.eks. eik møster passer ikke mønsteret i begge ender av platen.
  (trådstarter)
   #6
 192     Sandnes     0
Dette med kjøkkenbenk er ei greie ja. Vi har litt for langt, så dagens kjøkken har en 5cm bit i ene hjørnet. Hadde håpet vi skulle unngå dette på nytt kjøkken. Men, kjøkkenbenk kan man vel handle hvor som helst og få tilpasset? Vi vurdere både høytrykk laminat, heltre og stein. Alle kommer med sine fordeler og ulemper. Det frister ikke veldig å måtte olje jevnlig, spesielt fordi jeg mistenker det blir glemt. Stein er solid, man det er en tragedie om du klarer å få flekker på disse, og knall hardt i forholdt til både støy og knusfare for inventar.

Laminat, der ser jeg andre har endel plater som ser ganske OK ut. Ikea sine ser litt triste ut, og frister ikke veldig, men vi skal ta en runde og se hvilke alternativ som finnes
TSt
   #7
 7 526     0
Jeg har benyttet laminat fra Ikea og alle har syntes de har blitt helt OK. En kan bestille mye større lengder hos Ikea men prisen er ca 3x enn den en får med de som finnes på lager. Derfor det hadde vært gunstig med en lenger lagerført modell. En må passe på at en må ha den dype varianten av benkeplate hvis en handler benkeplaten andre steder.

   #8
 2 516     Asker     0
Enig i at laminat kan være ok. På samme måte som en keramisk platetopp kan være ok. Men det vil aldri gi samme uttrykk eller følelse. Derfor kan man ikke sammenlikne pris heller. Man må da få pris på samme type vare.

Merk også prisen på enkelte skap hos kvik/norema kan være hinsides dyre. Det gjelder da spesielt noen av kolonial skapene og de spesielle hjørneskapene. Da snakker vi 10-14k for et skap. Så dersom et slik spesialskap er med må man reflektere over det i prissammenligning.

Men strengt trenger du ikke sammenlikne pris. IKEA er billigst. Men det er ting man da ikke får.
Signatur
HSt
   #9
 25 906     Lillestrøm kommune     0
Når en vet hvor gode slike Kolonialskuffer er så velger en ikke noen andre typer underskap, så hos ikea får en dette til gryteskap og andre ting, en trenger ikke å velge bort den beste skaptypen pga pris slik jeg forstår noen gjør med andre typer. Så får si som han sa over sammenlign pris på kjøkken med samme funksjonalitet i steden fir gammeldagse løsninger med skapdører pga høy pris.