33,011    22    2  

Maksavstand koketopp til ventilator

 81     0
Hei,

Hvis du ser på tegningen av kjøkkenet, ser vi for oss å ha en baldakin over koketoppen. Jeg hadde sett for meg å bygge vifteenheten inn i toppen over platen og dra et fleksibelt spirorør helt ut til høyre hvor jeg så ser for meg å ha en ekstern vifteenhet (pakket inn i støydempende isolasjon av noe slag.)

Avstanden fra koketopp til underkant av baldakin på tegningen er 140 cm. Råd vi har fått sier 65 cm - men vi ser tegninger i interiørblader hvor det sikkert  er valgt 120 cm avtand.

Har du noen tanker om dette? Gjerne kvalifiserte Smile
Maksavstand koketopp til ventilator - 2010-11-29 - Kjøkken.jpg - nitech

   #1
 1,570     Sunnmøre     0
om du fer ventilatora som kan stå 120cm ifrå koketoppen veit eg ikkje, men dei eg har montert oppigjennom åra har i beskrivelsen stått 55-65cm ifrå koketopp.
Signatur
   #3
 16     Sandefjord     1
Har du gass, er minimum 70cm krav. Mener jeg å ha lest. Jeg har 60 nå, og nå er ventilatoren fettfri, alt smelter og renner ned i kjelen bakerst til venstre, hehe Smile
  (trådstarter)
   #4
 81     0
Ohoi! ;-)

Jeg har en mistanke om at 65 cm skrives kun for å beskrive minimumsavstanden; at det er brann de har i tankene når de skriver avstanden - og at de kanskje ikke har tatt seg bryet med å undersøke effekten av å flytte viften lengre vekk fra platen.

I storkjøkken og kiosker er det vanlig å ha viften høyt oppe - så umulig er det ikke.
   #5
 16     Sandefjord     0
Kjøp en vifte med høy effekt. Det kan du se på liter/min som er oppgitt. Så er det bare å velge en som løfter pølsa fra stekepanna :)

Men husk det skaper undertrykk i rommet, og i forbindelse med vedfyring så kan dette få uheldig konsekvens.
  (trådstarter)
   #6
 81     1
Får prøve å ha en vifte som skaper akkurat nok trykk til at pølsa hovrer 10 cm over stekepannen ;)

Samme problem med undertrykk får du også på ventilasjonsanlegget - men der finnes det en undertrykkssensor som kan kobles på aggregatet slik at det pøser på ekstra luft.
   #7
 3,387     0
Jeg har fritthengende ventilator 69 cm over koketoppen og det er virkelig nære, egentlig.

Skal du ha den høyere må du ha en enorm effekt for å bli kvitt all dampen, jeg har 800 kbm/t i effekt på ventilatoren med en utvendig plassert motor.

   #9
 3,387     0
Motoren står i en kasse som er plassert oppe på taket for å bli kvitt motorstøyen.

Ekstern motor.