33,105
22
2
Maksavstand koketopp til ventilator
81
0
Hei,
Hvis du ser på tegningen av kjøkkenet, ser vi for oss å ha en baldakin over koketoppen. Jeg hadde sett for meg å bygge vifteenheten inn i toppen over platen og dra et fleksibelt spirorør helt ut til høyre hvor jeg så ser for meg å ha en ekstern vifteenhet (pakket inn i støydempende isolasjon av noe slag.)
Avstanden fra koketopp til underkant av baldakin på tegningen er 140 cm. Råd vi har fått sier 65 cm - men vi ser tegninger i interiørblader hvor det sikkert er valgt 120 cm avtand.
Har du noen tanker om dette? Gjerne kvalifiserte
Hvis du ser på tegningen av kjøkkenet, ser vi for oss å ha en baldakin over koketoppen. Jeg hadde sett for meg å bygge vifteenheten inn i toppen over platen og dra et fleksibelt spirorør helt ut til høyre hvor jeg så ser for meg å ha en ekstern vifteenhet (pakket inn i støydempende isolasjon av noe slag.)
Avstanden fra koketopp til underkant av baldakin på tegningen er 140 cm. Råd vi har fått sier 65 cm - men vi ser tegninger i interiørblader hvor det sikkert er valgt 120 cm avtand.
Har du noen tanker om dette? Gjerne kvalifiserte
Signatur
Jeg har en mistanke om at 65 cm skrives kun for å beskrive minimumsavstanden; at det er brann de har i tankene når de skriver avstanden - og at de kanskje ikke har tatt seg bryet med å undersøke effekten av å flytte viften lengre vekk fra platen.
I storkjøkken og kiosker er det vanlig å ha viften høyt oppe - så umulig er det ikke.
Men husk det skaper undertrykk i rommet, og i forbindelse med vedfyring så kan dette få uheldig konsekvens.
Samme problem med undertrykk får du også på ventilasjonsanlegget - men der finnes det en undertrykkssensor som kan kobles på aggregatet slik at det pøser på ekstra luft.
Skal du ha den høyere må du ha en enorm effekt for å bli kvitt all dampen, jeg har 800 kbm/t i effekt på ventilatoren med en utvendig plassert motor.
Ekstern motor.
http://www.rorosmetall.no/vmchk/fritthengende-hetter/bistro/flypage.tpl.html