Bruker du halogen eller LED downlights?

  • Halogen downlights
  • Led downlights
  • Hater downlights, vil aldri ha det i huset!
  • En god blanding

  (trådstarter)
   #11
 159     Rogaland     0
Hei RocketMan =)

Vi har dessverre ikke mulighet til montering. Hvordan tenker du å bruke denne ledstripsen? I hyllene? Da må du har strips pr hylle, ellers dekker neste hylle for lyset. Det blir en relativt kostbar installasjon med LED-strips hvis du skal klare å belyse alt med strips. Men er det litt for effekt er det veldig fint og trenger ikke bli så dyrt. Ledstripsen kommer med lim på baksiden, vi anbefaler å bruke denne sammen med en aluprofil for å få best kjøling og at den sitter godt på underlaget, da kan du også ha avdekning forran, slik at du ikke ser strippen.

Jeg tenker at downlights er beste løsning inni et slikt walk in closet, vi kan levere ledstrips som du kan supplere med i hyller osv med varm og fin farge på lyset.
Signatur

   #12
 135     Oslo     0
Hei - takk for raskt svar!

Jeg tenkte å bruke dette som belysning av hele "rommet" - så slike på Bygg Reis Deg, de lyste mege sterkt men ble usikker på lyskvaliteten (kaldt og skarpt).

Litt mye detaljer kanskje - men walk in er bygget inn i en stue (fra soverom).  Det er derfor 2 down lights (ganske midt i walk in faktisk) som tilhører downlights i stuen - de lyser når stulyset er på. To ting er negativt med dette:
1. Bryterene til walk in er i et annen rom...  ::)
2. Lysene som sitter i taket lyser litt for bredt ift hvor smalt rommet er. Det blir derfor litt mørkt på på de nederste hyllene etc. i walkin.

Løsning kan være å koble down lights i walkin på egen bryter samt tilføre en lyskilde på veggen eller noe. Tenkte derfor på led stips.

Jeg får gå litt i tankeboksen - er jo ikke så mye av dette abreidet jeg kan gjøre selv så trenger nok en elektrikker.

   #13
 1,596     0
Kan et LED panel være løsningen? Vurderer dette selv i vår walk-in garderobe som er omtrent på samme størrelse. Et eksempel fra FINN.no

Jeg funderer også litt på å frese noen egne taklister med LED integrert. Man får jo LED strips svært billig direkte fra Kina, på f.eks. Aliexpress - hvor tror du de norske forhandlerene får varene sine fra?  ;)

  (trådstarter)
   #14
 159     Rogaland     0
Det er klart det er billigere i kina, alt er billigere i kina, men tro meg, det er ufattelig mye drit på markedet og det som blir solgt på disse sidene er ting som er masseprodusert for dette markedet og ikke etter norske produsenters krav til kvalitet og lys på farge.

Fabrikkene er i kina som alt annet som blir produsert av elektronikk.

1 eksempel på dårlig kvalitet er trafoer som hyler ved drift, enkelte er utholdelig å ha i nærheten av oppholdsrom. Dette utstyret går ikke gjennom noen form for kvalitetsikring.

Neste eksempel er der noen av diodene ryker på strippen, de kjører ofte for mye varme med for liten kjøling på dioder. Billig  vanntett strips er ikke vanntett, det er billig materiale som slipper igjennom vann med tiden, stripsen blir helt hvit.
Signatur
   #15
 1,596     0
Men... Min erfaring med "kinaprodukter" er at man med litt tålmodighet lett kan finne noen godbiter også! Det er nettopp det som er så fint med eBay og aliexpress - man får se om produktet har fått noen reviews fra andre kjøpere. Skuffer det er kostnaden uansett neglisjerbar. Men man skal naturligvis være selektiv på hva man "tar inn."

Det meste av produkter vi omgir oss med er jo uansett produsert i Kina, men som du sier er det jo på kvalitetskontrollen nivået er forskjellig. Garanti og denslags har man jo i praksis heller ikke; så det bør jo taes med i kalkylen.
   #16
 3,041     Akershus     0
Litt utenfor emnet, men jeg vil bare si at det er herlig forfriskende å høre en butikk omhandle deler av markedet som "drit".  ;D Kudos!

   #18
 3,041     Akershus     0
Jeg er lang fra uenig. Det jeg sa var helt oppriktig. Det er forfriskende når noen ikke danser rundt grøten, men heller kaller en spade en spade.  :D

Nå er produksjon i Kina så mangt og noe er det beste som gjøres i verden, men for generisk NoName-skrot som bare skal pumpes ut på markedet for å tjene noen kroner så er det helt klart "drit".
   #20
 735     Drøbak     0
Hvor produseres deres produkter da?
Det er som med alle andre at veldig mye produseres i Kina. Man må da enten produsere på bestilling, med detaljerte rkavspesifikasjoner, eller man leter seg gjennom markedet og går for produkter som fremstår som gode. Alternetivt importerer man "merkevarer" som flere andre selger (som like gjerne produseres i Kina). Poenget til shaukaas er at man med litt tålmodighet og noen forsøk faktisk kan finne produkter på f.eks. aliexpress som er OK. Da kan man selv spare den avansen norske importører legger på ved selvimport (og den er sikkert forholdsvis stor). Dette er ikke et angrep på Lightup - dere har en bra butikk med gode produkter, men det er viktig at bildet nyanseres
Signatur