18 931    24    1  

mikromaskiner.no på byggebolig.no

 24     0
mikromaskiner.no er et lite maskinfirma, lokalisert nord i Nittedal kommune ikke langt fra Oslo. Vårt offisielle navn er Espen Opheim Landbruk Organisasjonsnummer 980833852MVA

Vårt forretningsområde strekker seg fra Hadeland i Nord, via Romerike og gjennom Oslo på både øst og vestsiden. Lillestrøm og Strømmen, samt hele Skedsmo kommune hører til vårt naturlige nedslagsfelt.
Vi spesialiserer oss på mindre maskiner, godt egnet for mindre jobber til hus, hytte og hage. Mindre virksomheter, enkeltmannsforetak og landbruk / primærnæring er også naturlige brukere av våre tjenester.

Vi er ikke størst, og vi har heller ikke ambisjoner om å bli store. Men på mindre oppgaver, som best løses med mindre maskiner, har vi til hensikt å bli skikkelig gode.  ;D Vi kan tilby personlig oppfølging og service, og ikke minst fleksible løsninger. Opplæring og instruksjon er også viktig for oss.

Vi tar også på oss mindre kjøreoppdrag med våre spesial / småmaskiner. Vi har ikke til hensikt å forsøke konkurrere med tunge, store entreprenørfirmaer, men ser at det finnes en nisje der vi med vår lille organisasjon og små maskiner kan fyllet et behov i markedet.
Vår maskiner er :
CAT 301.8  minigravemaskin.
AVANT 520 minilastemaskin.
Maskintralle og trekkbil for maskiner nevnt over
Vi leverer og henter etter avtale
Håndtering av ved med Avant minilaster:


Åpning av grøft med elendig tilkomst:


Utbedring av treningsveg for hest:


Utbedring av skogsbilveg:


Signatur

  (trådstarter)
   #1
 24     0
Hva gjør så mikromaskinister på vinteren ?

Svar: de måker snø.
Selvsagt konkurrerer vi ikke med digre lastebiler, hjullastere og traktorer i 8tonns klassen, men når man oppdager at lokal butikk har maks akseltrykk på 2 tonn, og maks kjøretøyvekt på 4 tonn på parkeringstaket sitt, da trenger man spesialmaskiner:Snøen ble selvsagt kjørt vekk for hvert eneste snøfall, og utenfor taket benyttes større, mer standardiserte maskiner:


Å sitte ute i februar i måke snø er ikke så veldig stas, men siden jobben har et ganske begrenset omfang, går det greit ( nok )
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 24     0
Vil vil gjerne fortelle litt mer om Avanten vår.
Dette er en ufattelig kjekk og undervurdert liten råtass.
Maskina har 20hk dieselmotor, og er leddstyrt. Den er veldig kjekk til laste, losse og bæreoppgaver, ikke ulikt en EKTE hjullaster. Men - til forskjell for f.eks en Bobcat laster, er denne svært skånsom mot underlaget. Den kan fint kjøre gjentatte passeringer på gresskplen, også i sving uten å rasere underlaget.
Den løfter omlag 550kg, men dette avhenger VELDIG av hva man skal løfte ( avstand inn til senter av løfteplate )
Spør oss om du er usikker.

Skal du grave ut jord, og ønsker deponere denne annet sted på eiendommen, kan dette være et godt alternativ til en liten dumper / beltetrillebår. Den er også perfekt til pallertert gods, den er fin til vegvedlikehold, snømåking, vekkjøring av kvist og kvast osv.
Den kan også brukes stasjonært, f,eks til å drive hydraulisk vedklyver, høytrykksvasker eller 220V generator på hytta.

Dette er en oversett, undervurdert liten råtass som fler burde gjøre seg oppmerksom på som et alternativ til andre små maskiner.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 24     0
Fler av våre kunder har sikkert sett at vi har ganske lik tekst på både mikromaskiner.no og budsjettmaskiner.no avdeling nittedal.
Det har sin naturlige forklaring, dette er samme enheten.
Ved å samarbeide, kan vi ta på oss jobber som krever mer maskiner, mannskaper eller vakt / servicetjenester utover det hver enkelt av oss kan stille med. Vi kan hjelpe hverandre på tvers av distriktene, vi kan ta oppdrag sammen og hjelpe hverandre med å få logistikken til å gå ihop.

Nå i det siste har det vært varmt og fint, og "fjerning av hekk " har vært på moten. Først ute var en nyperosehekk som fikk kjenne sin besøkelsetid:


Sist ut var en jobb, der huseier ville fjerne Thujabuskene sine, uten å rasere hele hagen. I tillegg var det ønskelig å få fjernet oveskuddsmasse, slik at det var klar til å plante ny hekk, helst en pen en denne gangen ( ettersom Thujaen skulle vekk )
Det var også ønskelig å transplantere 2 av de fineste trærne, og det fixa vi lett med litt innsats. Nå er det opp til huseier å vanne godt i varmen...Garantert en jobb en 20tonner kunne utført på halve tida, men ikke uten å rasert hele hagen. Den lille 1,8tonneren gjorde jobben til en lek, og hagen ble bevart nær sagt perfekt etter vår opptreden.

Dette var en typisk " samarbeidsjobb " der Frode fra Budsjettmaskiner Råholt stilte med gravermaskina si, og jeg med stor planhenger.  Oppdragsgiver ville ha kjørt restene av hekken på gjenbruksstasjonen, og for å slippe kjøre fram og tilbake, stilte vi med litt utstyr hver. En stor containerbil hadde sikkert vært enklere, og mye dyrere for oppdagsgiver.  En liten thujahekk og 25trillebårer masse, fikk fint plass i kombinasjnshengeren vår
Signatur
   #4
 10 486     Akershus     0
Som Espen alt har skrevet, så er han del av Budsjettmaskiner.no (avdeling Nittedal), og siden vi er relativt nære hverandre geografisk, er det fornuftig å samarbeide om enkelte prosjekter. Ett av disse har jeg skrevet om i tråden om budsjettmaskiner.no nå:

http://www.byggebolig.no/lanseringer-og-pressemeldinger/budsjettmaskiner-no/msg596886/#msg596886
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 24     0
Sommeren er snart gått, og mange sine graveprosjekter er nå på hell.
Det føles derfor riktig å informere om at vi også leier ut ANNEN type utstyr enn bare småmaskiner.
Vi ser at mange gjør-det-selvere velger å eie sin egen verktøypark, men vi ser også at mange ønsker å leie for kortere eller lengre perioder. I tillegg har mange dårlig med plass, og har dermed ikke mulighet til å kjøpe alt mulig for å eie det selv.
Tradisjonelle utleiere har den ulempen at man utelukkende betaler pr døgn. Vi ønsker fokusere på hva kunden faktisk trenger, og det er som regel PROSJEKTBASERT bruk, man skal kappe steinheller til en uteplass, eventuelt slipe ned noen gamle dører eller borre 9hull i en betongvegg. Det kan ofte være usikkert hvor mye man får gjort pr dag, de fleste som gjør ting selv, har som regel forpliktelser andre steder også, Leie har tradisjonellt blitt uforholdsmessig dyrt. Vi tilbyr heller å leie utstyret for en fastpris, basert på den jobben som skal gjøres, og at man f.eks gjør det innefor en uke, eller 14 dager. Vår risiko er selvsagt om en kunde sier han skal gjøre jobb som tar 3 timer, i løpet av en periode på 14 dager, og i steder kjører 12timer om dagen i 14 dager, men våre erfaringer er at folk uten unntak er ærlige så den risikoen er vi villige til å ta. :)

Vi har kjøpt inn noe nytt utstyr, som vil bli presentert her framover. Vi setter en pris for en helg som ugangspunkt, men som sagt, diskuterer vi i hvert enkelt tilfelle om det er behov for lenge leieperioder. Vårt mål er å være en foretrukket leverandør, fordi vi er fleksible og møter behovene til kunden.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 24     0
Først ut er vår siste investering, en Makita HR5211C bor og meiselhammer
Dette er Makitas toppmodell innen borhamre, og den har en slagkraft på nivå med en mellomstor dedikert meiselhammer på rundt 10kg


Denne er perfekt til middels grove pigge og borreoppdrag. Til å slå hull i murer osv er den godt egnet, men den er kanskje ikke førstevalget for å knuse et helt kjellergulv.

Til badegulv, gamle peiser  ;D, ( det kan vi faktisk dokumentere ) nye kjellervinduer, rørgjennomføringer osv vil jeg påstå den er godt egnet. Men selvsagt, det er forskjell på støp også. Diskuter gjerne med oss før du vuderer å reservere maskina.

Fra produsentens hjemmeside:
Effekt  1500 W
Turtall (rpm)  130-260 min-1
Slagtall (spm)  1075 - 2150 min-1
Maks borediameter i betong  52 mm
Optimalt område for borediameter i betong  25 - 40 mm
Slagkraft  18.9 J
Maks borediameter i betong (bor med TCT-kjerne)

Leiepris for denne maskina, er 750kr for en helg. Bruk av verktøy  ( meisler, borr, borkroner, piggemeisler ) kommer i tillegg etter avtale.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 24     0
Jobber man med oppussing generelt, og betong spesielt, blir det ofte vanvittige mengder støv. Å kjøre dette inn i tradisjonelle støvsugere, er sjelden eller aldri noen god ide. Vi har hatt grovsuger til sånt bruk i årevis, og vi har faktisk også hatt fler spørsmål om vi låner ut noe sånt. Og det gjør vi jo  ;D

Vi leier derfor ut vår Nilfisk Alto Multi 30 Inox


Dette er en dedikert grovsuger, med ståltank og mulighet for pose. Den har vaskbart filter, og er godt egnet til alskens GROVE og møkkete jobber. Maskina har et mye bredere bruksområde enn mange er klar over, så vi nevner noen eksempler:
- Generell rengjøring av bygge og renoveringsstøv.
- Tilkobling til maskiner for direkte avsug av flis og støv ved arbeider innendørs.
- Rengjøring av sluk, filtre på vaske og oppvaskmaskiner, pumper mv.
- Åpning av tette sluk eller rørgater. Gjenåpning av rørgater til sentralstøvsugere som er gått tett eller fått dratt inn fremmedlegmer.
- Tømming av vann, slam, kjemikalier mv
- Tømming av dieseltanker i båt, tømming  og rengjøring av kjølsvin

Maskina har lang sugeslange, den kan kjøres med start / forsinket stopp om den har tilkoblet arbeidsredskap og den har beholder med tappkran i syrefast stål. Vi har også grovsuger man kan sette foran, om man skal fjerne STORE mengder masse, flis, leire, aske eller annet.
Standard leieperiode er en helg, og prisen er satt til 500kr ogda får man nyvasket filter og det er en pose inkludert. Trenger man noe tilbehør ( grovsuger osv ) er denne også inkludert i leieprisen
Signatur

  (trådstarter)
   #9
 24     0

Hallo!

Leiepris på 5 00 kr for en helg når den koster under 1 900 kr å kjøpe? Finnes det noen som er så dumme at de leier den av deg til den prisen??

Biltema sin variant koster kr 599: http://biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Ovrig/Vat--og-torrstovsuger-WD-120030-17209/ (og den har gjort det bra i test)


Hei, og takk for hyggelig kommentar.  :)
Tok du deg tida til å lese mitt innlegg, ser du at jo, det er faktisk et behov i markedet.  Snudd på den andre siden, skal man avtale utleie, ta imot leietager / utlevere utstyr, avtale retur, fakturere og sørge for å få betalt, ja da ser du at beløpet bør være såpass.

Selvsagt ønsker alle at andre skal jobbe utelukkende gratis, vi har nok en litt annen filosofi. Synes man det er for dyrt, er det jo bare å la være å leie. Generelt går trenden, både blant profesjonelle og amatører, i mer brukt av leid utstyr, da man ikke ønsker sitte på alt mulig rart man normalt ikke trenger.

Å kjøpe en biltemastøvsuger til 600kr og kaste den etter bruk, er kanskje et nærliggende  alternativ for veldig mange.  Eller stable den i garasjen, for et framtidig behov om 5 år. For de som ikke ønsker det, mener vi vår løsning er et godt alternativ.

Men vi tvinger ingen altså  Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 24     0
Vi vil nok en gang framheve vår kjekke lille Avant multikunstner.
Denne får virkelig kjørt seg, det ville ta meg mange timer å beskrive alle jobbene vi har utført med denne. Det som går igjen av tilbakemeldinger er " jøss, vi hadde ALDRI trodd den skulle være SÅÅÅ effektiv"... Eller som en kunde fortalte " Vi hadde bestillt to lastebillass pukkstein som skulle kjøres ut / fordeles gjennom en lang helg. Maskina ble hentet torsdag kveld, og allerede til lunch fredag var det klart at vi måtte bestille mer pukk, da maskina hadde kjørt ut de 2x12tonn som var levert. Dette hadde tatt oss en uke med trillebår.

Av oppdrag kan vi nevne:
- Riving: ekstremt kjekk der det er vektbegrensninger på dekket.
- Bruk til utkjøring av husdyrgjødsel, fra trange / gamle og lave møkkkjellere / lager.
- Kjøring av masse, altså der jorda skal flyttes / transporteres over litt avstand
- Terrenggående gaffeltruck

så til det gøyale: bildene

Flytting av trapp:Terrenggående truck:


Rivning og utkjøring av betongmasser, dekkefornying i husdyrrom:


Demonstrasjon av rekkevidde:


Vi har etterhvert endel utstyr til denne maskina, såsom skuffer i diverse størrelser, greip, pallegafler, for-løfter til landbruk, vedklyver og diverse annet. Spør oss !
Signatur