(trådstarter)
   #11
 24     0
Vår kjekke, lille CAT 301.8 minigravemaskin er også stadig ute på eventyr.
Det er midlertid ikke til å stikke under en stol at markedet på Minigravere er knalltøft, og når flertallet av utbydere er fornøyd om de får tilbake deler av utlegget sitt, blir oppdragene færre. Hos Mikromaskiner.no er vi dog opptatt av "uvesentligheter" som service, vedlikehold, sertifisering og ikke minst forsikringer, så vi kan ikke konkurrere likt på pris med de som ikke bryr seg om sånt. Tenk dog på hva det betyr for deg som kunde om maskina skulle velte og den viser seg være uforsikret. I tillegg kan selv en minigraver forårsake alvorlige personskader om man skulle være VIRKELIG uheldig. Du har vel ikke lyst til å ha leid svart, av en privatperson  ?

Nok om det: Det morsomme gjenstår:
Ut på tur, aldri sur. Lørdag morgen, klokka er 0700, og en kunde venter på å få maskina levert. Akkurat denne kunden ville ha maskina levert lørdag og da leverer vi jo ut lørdag såklart: :D


Så til en mer kurøs sak: peisen var knust, men hvordan få ut peisinnsatsen ?
Ved hjelp av en avlagt matte, ble hele stasen slept bort til inngangsdøra:
Så bla CAT`en tatt fram og satt i arbeid:


Til sist ble monsteret heist ut:


På toppen av det hele, røyk festet som peisen ble stroppet i, tvers av. Støpejernet var nok ikke beregnet på løft. Vi var forberedt på dette, men følelsen av en peiseinnsats på 150kg som dundrer i bakken, så støvskya står som en atomsopp over huset kan ikke beskrives, det må sees. Heldigvis var det kun såret stolthet over å feilberegne, og en time etterpå var restene fjernet.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 24     0
Høsten, vinteren og våren er gått, og det er stadig litt aktivitet.
Siden private gjør-det-selv oppdrag er vår primære kundekrets, er selvsagt vinteren en stille tid. Da er det rom for å rydde litt snø, samt gå på ski.
Vår kjekke, lille Avant 520 minilaster er perfekt der det er trangt, og fikk klokket mange timer på byggeplasser, parkeringstak og andre steder i løpet av vinteren.mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

Så kom våren, og folk kom brått igang med hageprosjekter. Flytting av tømmer, jord, kvist, greier og alt mulig rart ble igangsatt. Her flyttes det plenjord i Bærum, faktisk samme dag som vi avsluttet brøytesesongen med en skikkelig avslutningsfest...
mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

Minigraveren er også stadig på eventyr, og det har både blitt grad blomtserbed, kabelgrøfter, portstolpehull, planert plen og en masse andre oppgaver også.
Service, sertifisering og ettersyn må til, og da velger vi selvsagt å stole på proffene.
Maskinene kan jo godt være brukt, bare de blir tatt skikkelig vare på:
mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

Som vi ser, gamle kabler finnes overalt der man minst venter det:mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

Vi har også hatt mange spørsmål om transportbånd, og investerte i et Baron 6m transportbånd for utgraving av masse. Båndet er solid, og har både hjul og enkel matekasse. Det kan leies for lengre eller kortere perioder,
mikromaskiner.no på byggebolig.no -  - mikromaskiner.no

Ellers samarbeider vi stadig tettere med Budsjettmaskiner.no/avdeling Råholt, og markedsfører oss også under navnet Budsjettmaskiner.no/avdeling Nittedal. Det betyr for kundene at de kan bestille en hoppetusse fra avdeling Råholt, og et transportbånd fra avdeling Nittedal og få det levert / hentet på ett lass. Vi klarer å utnytte maskinparken litt bedre, noe som gir lavere stykkpris for våre timer, og det kommer kundene til gode. Betongglattemaskin ( helikopter ), samt koste / feiemaskin til rengjøring av utearealer med Avant, er andre maskiner vi samarbeider om.

Ønsker man å få utført en jobb, kan vi sammen stille med fler maskiner, samt ikke minst fler sjåfører om det er ønskelig.

Hos Mikromaskiner.no har vi også maskinførerbevis klasse M2 og M4 for masseforflytningsmaskiner, og har dermed også lov å utføre arbeider med større maskiner om det er behov for dette.

Spør oss gjerne om DIN jobb, så finner vi en løsning !
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 24     0
Jeg blir ofte spurt, hva som skiller en Avant fra en Bobcat, Hoftrac eller annen maskin:
jeg svarer som sant er, "det meste".
Hovedskillelinjene er dog likevel to:
smidighet når det gjelder bobcat, og oversikt når det gjelder andre leddstyrte lastere.
Jeg har kjørt både Bobcat, ( skid / bremsesestyrt ) Norcar ( sitter på framvogna ) og en rekke andre maskiner, og min konklusjon er helt klart; ingen andre tilsvarende maskiner har tilsvarende stabilitet, oversikt og er lettkjørte som Avant`en. Kanskje med unntak av CSF multione, men dette er jo en 100% kopi av Avanten, laget i Italia...

Og nei, at man sitter på framvogna er IKKE et problem, som mange hevder. Det er kun en vanesak. Jeg har tusentalls timer på traktor, gravemaskin, skurtresker, gaffeltruck og alle mulige andre slags maskiner, og våger påstanden: dette er KUN en tilvenningssak. Tenk f.eks over hvor man sitter på 9 av 10 leddstyrte gressklippere...
( svaret er: på framvogna )
Som bonus ved å sitte på framvogna, får man en overlegen stabilitet, oversikt og kontroll.
For de som ønsker sitte på bakvogna, har Avant en serie de kaller R. Jeg har testkjørt disse, og avskrevet de som ubrukelige til mitt behov. De er alt for høye, man sitter for langt unna arbeidsredskapen og får for dårlig oversikt.

Det var dagens skryt av Avant-maskinene. Vedlagte filmer vil kanskje enklere forklare forskjellene bedre enn jeg klarer med noen ord:
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 24     0
Jeg glemte nevne at vi nå også har hydraulisk klype til vår minigraver. Denne er egnet for å løfte stein, tømmer, røtter osv. Den er altså tilgjengelig på vår CAT 301.8 gravemaskin.
Klypa er av typen DGE12, og er ganske forsterket:
mikromaskiner.no på byggebolig.no - 87d7e8588f594a7cac6fa1457a356aec.jpg - mikromaskiner.no

Ønsker man kloskuffe til avant, evt greip for å kjøre løse kvister, greiner osv; ta kontakt for vi har det også Smile
mikromaskiner.no på byggebolig.no - 752087.jpg - mikromaskiner.no

Har du spesielle behov for redskaper eller utstyr, ta kontakt. Vi utvider stadig med utstyr, basert på hva kundene vår ber om at vi kan skaffe eller gjøre..
Signatur
HSt
   #15
 23 205     Lillestrøm kommune     0
Hvor brede steinblokker kan du løfte? ser manuell utgaven til Frodes (budsjettmaskiner Råholt) tar opptil 30cm. Litt for tidlig for meg enda, men greit å drømme litt om fremtiden.
  (trådstarter)
   #16
 24     0
Hvor brede steinblokker kan du løfte? ser manuell utgaven til Frodes (budsjettmaskiner Råholt) tar opptil 30cm. Litt for tidlig for meg enda, men greit å drømme litt om fremtiden.


Heisann
klypa gaper 100cm når den er fullt utslått. Jeg slår av litt ift de data som er oppgitt, og sier litt enkelt at man kan gripe over en europall på tvers, men ikke på langs.
Det er stort nok, maskina klarer neppe løfte tyngre steiner likevel.

Minste diameter på det man kan gripe, er 57mm
Klypa skal tåle 1500kg last,det er ca det dobbelte av hva maskina klarer løfte kloss innpå seg...

Mvh
Espen
Signatur
HSt
   #17
 23 205     Lillestrøm kommune     0
Smile Da vinner du jo konkuransen med Frodes maskin om å løfte 40cm granittblokker. Planene mine er ikke klare men da vet jeg hvor utstyret finnes.

   #18
 10 298     Akershus     0
At Espens klype "vinner" på så store steiner er ikke så rart. Den koster 20x prisen, og er i en helt annen klasse. Med 40 cm stein har ikke min sjans. Det er også langt over de 150 kg den er godkjent for. Min er til "småstein" i den sammenhengen. Jeg har "prøvemontert" litt kantstein her i dag, det er 20*25*60 granitt, og det fungerer min enkle løsning supert til. Ekstremt mye bedre enn å løfte for hånd Smile  

Espen og jeg har handlet en del forskjellig utstyr, og låner litt på kryss og tvers etter hva som trengs. Han har klype, diger borhammer, litt annet utstyr til utstyr til minilasteren osv, mens jeg har betongglatter, "hoppetusse", sopemaskin og snøfreser.  

De aller fleste ønsker seg graver eller laster med standardskuffe, men når noen trenger noe mer, samarbeider vi om å kunne levere det meste.
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 24     1
Smile Da vinner du jo konkuransen med Frodes maskin om å løfte 40cm granittblokker. Planene mine er ikke klare men da vet jeg hvor utstyret finnes.


Nå vet jeg bare et av tre mål på blokkene du skal løfte, men er det std. 40x40x100cm er jeg redd du kan glemme å løfte de med en 1,8tonns minigraver. En sånn blokk veier nærmere 600-650kg avhengig av hvor granitten er brutt ut, og det klarer ikke en såvidt " liten " maskin å løfte, langt mindre håndtere. Er blokkene mindre, sånn at 40cm er lengdemålet, går det nok greit.
Den tid den sorg, spør meg gjerne direkte når det nærmer seg !

Og som Frode er inne på, brått kan man få Frode sin maskin med min steinklype på, eventuelt min Avant med Frode sin kostemaskin påmontert. Vi samarbeider om oppdrag og da må vi også samarbeide om maskinene. Sålenge jeg slipper kjøre Volvo minigraver, går det som regel bra.  Grin
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 24     0
Fler har spurt om en sånn klype duger til noe som helst: vi hadde en liten jobb i helga, der kunden sku legge opp "tørrstablingsmur".
Kunden påsto at maskina var veldig godt egnet, og at klypa fungerte godt til bruket sitt.
Man kan sikkert ønske seg rotor osv, men ved å plassere seg rett, bruke bomsving, svingrans og ikke minst akseptere at man hjelper til med en liten minigraver, gikk arbeidet veldig fint:


Jeg syns resultatet ble flott, kunden la opp fler store murer på bare 2 dager, og hadde ingen erfaring med sånt arbeid fra før. Fundamentene ble dog ferdigstillt for noen uker siden...
mikromaskiner.no på byggebolig.no - 74f110cd6f4a42c694dba39ff5082df2.jpg - mikromaskiner.no
mikromaskiner.no på byggebolig.no - 23ce29c8ef284db29aae247cb06f09bc.jpg - mikromaskiner.no
mikromaskiner.no på byggebolig.no - 9f2b0097c9d54029944a5283c3410dd2.jpg - mikromaskiner.no

Klypa har også mange andre fine bruksområder. Vi kan tenke oss den fungerer fint til trekubber, kvist, buskas, lasting av litt udde materialer, for å rive fra hverandre forskalinger og mye annet rart. En kunde har snakket om å bruke den til å knuse og rive fra hverandre gipsvegger og spiro-kanaler ifbm innendørs rivingsjobber, det er dog ikke testet enda.

Alt i alt en god hjelpende hånd. Kontakt meg for ytterligere informasjon


Signatur