#361
 2 987     Akershus     0
Ah, jeg skjønner hvor du vil med den (subtile) forskjellen. Jeg kjøper den, selv om jeg personlig synes begrepet blir litt for likt "varemerke" som er et veldefinert begrep. Jeg leste tilogmed "varemerke" da du skrev "merkevare". :P

Jeg vet ikke helt hva man kan kalle et konsept som passivhus. Kanskje konsept er dekkende? Konseptet hybridbil? Meh. Ett eller annet. Nok om det...

Passivhus ville jeg helt klart klint opp i annonsen. Om ikke annet så er det nytt og spennende. Selv hadde jeg blitt veldig opptatt av problemene som er nevnt tidligere i tråden. Jeg tror konseptet kan fungere og jeg tipper folk allerede bor i slike hus. Men det er de hus som ikke fungerer som er skumle.

   #362
 9 677     Kysten     0
De fleste som skal selge et hus selger en drøm. Drømmen om det gode liv. Det kan være drømmen om det gode liv på landet, eller i byen. Når en selger hus selger en det som er fremtredende for huset. Om det er god utsikt, nær skole, lite strømforbruk. Det kommer an på hvem en forventer å nå. Alle hus produsenter/hus kjeder har et navn på huset og i tillegg nevner dem at det er et lavenergi/passivhus.

Mesterhus som er landes største huskjede, nevner ikke med et ord på hjemmesiden at de kan levere passiv/lavenergihus. En finner sikkert noe info om det på siden men da må en lete.

Systemhus har dette: http://www.systemhus.no/templates/buildinglist.aspx?id=385 fremdeles er det kun en katagori på siden en må søke på som er lavenergihus.
   #363
 61     Molde     0

Mesterhus som er landes største huskjede, nevner ikke med et ord på hjemmesiden at de kan levere passiv/lavenergihus. En finner sikkert noe info om det på siden men da må en lete.


Det er nok fordi det er helt nytt for Mesterhus.

http://blogg.mesterhus.no/

Her er passivhusbloggen deres. Det første passivhuset til Mesterhus :)

Systemhus har jeg sett på. Katalogen kom som sagt i dag og huset "Celsius" er merket Passivhus med røde bokstaver Smile Passivhus er såpass nytt og som du har sagt de siste 7 sidene i debatten, produsentene er ikke erfarne med emnet og har såvidt kommet igang med markedsføringen og salget av boliger med den ferske passivhusstandarden.

Det du sier om å selge hus er jo korrekt, men om det er Tek07 eller Tek10 vil sjelden\aldri bli nevnt på selve forsiden. Detaljene om standard tar man i prospektet. Det gjør man ikke pdd. med standarden Passivhus, man nevner den som 1., 2. eller 3. ting ved selve huset verdt å bemerke seg, og begrepet har eksistert mye lenger enn "standarden" i Norge.

TiaZzz: Det er bra vi er på bølgelengde Smile Grunnen til at jeg bruker ordet for å beskrive smaken av "passivhus" er fordi det ligger en del informasjon om verdier og følelser knyttet til ordet "merkevare". Ord og følelser som beskriver det salgbare i "passivhus" kontra "tek07" selv om begge er blitt en standard.
   #364
 9 677     Kysten     0
Jeg aner du kanskje ikke har mye bakgrunn fra bygg? Men det er HELT klart at en husprodusent IKKE vil trekke frem i noe salgsprospekt eller huskatalog at huset bygges etter tek07/10, det er faktisk et krav idag at alle nye hus skal være innefor. Om det ikke går innefor tek07 så får en ikke bygge dette huset.

Skal passivhus bli bygget i stort omfang så må det komme et krav om denne type hus fra myndighetene.
   #365
 61     Molde     0
Jeg prøver så godt jeg kan å mate deg med tskjei så du skal klare å begripe hva jeg prøver å forklare deg :P

Er det fordi du hater at passivhus har blitt til en standard at du nekter å godta at det ligger salgsverdi i ordet "Passivhus"?
   #366
 9 677     Kysten     0
Hadde det lagt en salgsverdi i passivhus så hadde du sett det i de fleste huskataloger. Prøv tskjein på deg selv.
   #367
 22 342     Akershus     0

Grunnen til at jeg bruker ordet for å beskrive smaken av "passivhus" er fordi det ligger en del informasjon om verdier og følelser knyttet til ordet "merkevare". Ord og følelser som beskriver det salgbare i "passivhus" kontra "tek07" selv om begge er blitt en standard.
På samme måten som øl skiller seg fra brygg (i følge tradisjonen)

Ja: "Passivhus" selger selger nok i visse kretser slik som funkis har gjort. Passivhus, den nye funkis!

   #368
 61     Molde     0

Hadde det lagt en salgsverdi i passivhus så hadde du sett det i de fleste huskataloger. Prøv tskjein på deg selv.


Det kommer jo for fullt. De store aktørene setter igang med passivhus først nå.

For å nevne de fire jeg har funnet ut så langt:

Block Watne
Norgeshus
Mesterhus
Systemhus

Jeg bladde i tillegg raskt igjennom hele katalogen til Systemhus nå. Ikke ètt eneste ord om "lavenergihus" i store bokstaver. Men Passivhus, det står med store røde bokstaver bak passivhusmodellen deres =)


Passivhus tar av (18.01.2011)
Oslo (ANB): Hittil er det bare bygget 70 passivhus i Norge, men nå tar det av. Flere tusen passivhus planlegges. Passivhus Passivhus er opprinnelig en tysk standard.


Norge har lenge hengt etter på passivhus, men nå er det igang. Fremover vil du se markedsføring for passivhus.

Jeg vet ikke om du er vant med å vinne diskusjoner ved å nekte å forstå eller å ville skjønne, men det kan nesten virke sånn.
   #369
 61     Molde     0
http://www.passivehouse.ca/documents/drucke_12PHT_057_363-368_Woriking-Group-XII_Buxbaum_Christ.pdf

Dette var en interessant, empirisk rapport.

400mm isolasjon (mineralull). Trefiberkledning. Røft klima med høy luftfuktighet og "drivende regn" som de sier i rapporten. I tillegg fuktet de veggen for å simulere "byggtørke" i starten av husets liv.

Resultatet er at huset tørket ila. ca. 4 måneder. Etter dette følger det sesongendringer.

I ett par uker på vinteren, når det uansett er for kaldt til at sopp og mugg trives, så er det såvidt litt over 20% fuktighetsinnhold på kledningen. Innvendig i veggen er tallene helt supre.

Les rapporten selv Smile Stemmer forsåvidt godt med hva Sintef også konkluderer med, og den er stikk i strid med hva banden her inne sier.
   #370
 9 677     Kysten     0
Du må skille på forsøkshus og bygging i stor stil. Ved masseproduksjon er det byggefeilene kommer. Jeg har vært på mange foredrag med sintef der denne problemstillingen med fukt kommer opp. Det er ikke noe jeg har funnet på. Det er myndighetene som presser dette gjennom, da må jo hus kjedene prøve seg frem. De flere tusen husene er neppe byggemeldt ;D Bra vekst fra 70 til flere  1000.