16 011    117    32  

Er dette virkelig lov og rett?

 57     0
I perioden juli 2013 til oktober 2014 fikk vi bygd oss en enebolig.

   #3
 677     Norge     2
Jeg mener dette strengt tatt er grovt ulovlig, og vil anbefale å kontakte en advokat.
   #6
 705     0
I første omgang ville jeg tatt kontakt med husleverandøren din og opplyst de om forholdet. De vil sannsynligvis sette pris på tilbakemeldinger angående deres underleverandører. Hadde det vært jeg som var entrepenør, ville jeg tatt en grundig vurdering om jeg ville fortsatt med all-rør som underleverandør etter en slik oppførsel. Jeg ville også benyttet anledningen til å få avklarert husleverandørs rolle i dette kravet. Er det slik at husleverandør ikke har gjort opp for seg ovenfor all-rør?

Videre ville jeg ringt advokaten all-rør benytter. Etterspør hvilken kvalitetssikring advokaten har gjort for å sikre at kravet kan rettes mot deg kan etterprøves i domstolen. Spør også om advokaten kan vurdere professjonaliteten kunden deres viser ved gjentatte rabatter for presse deg for penger og lovligheten av dette. Er du heldig, forstår advokaten hvor useriøs all-rør er og råder all-rør til å droppe både krav og eventuell rettsak. Ingen advokater vil bruke tid på saker som er dødfødt i utgangspunktet.

Når du har denne informasjonen fra både husleverandør og all-rørs advokat, ville jeg tatt kontakt med advokat. Sannsynligvis har du tilgang til et visst antall timer gratis juridisk rådgivning via medlemskap i huseiernes landsforbund, forsikring, arbeidsorganisasjoner eller tilsvarende. Hvis ikke du har tilgang til gratis advokathjelp, ville ikke jeg brukt penger på dette før all-rør stevner deg da jeg tipper dette kun er en stor bløff.

Om du ikke har gratis advokathjelp, ville jeg så ringt til daglig leder i all-rør og bedt han om å forklare deg hvorfor han har et rettmessig krav mot deg. Forklar han hvordan husleverandør og advokaten hans stiller seg hvis dette taler til din fordel.

Noe mer er det ikke å gjøre annet enn å vente på all-rørs neste trekk..
  (trådstarter)
   #7
 57     0
Takk for velfunderte råd. All-Rør later til å ha overlatt saken til advokaten. Hun skriver at "Westvold reiser bort i romjulen og et godt stykke ut på nyåret..". Entreprenøren har blitt kopiert på all korrespondanse som har gått mellom advokaten og meg, men gir ikke lyd fra seg. Jeg har fått tilsagn om dekning av advokatbistand fra If, og har kontaktet advokat. Det er imidlertid jul, helt til betalingsfristen går ut.

   #8
 2 018     Strømmen     2
Kanskje vi som driver firma bare smiler når vi ser slike saker... for.. alle prøver seg..

Jeg søker... og finner 2014 regnskap for Sagbakk a/s, som er hovedentreprenør i denne saken, der "noen" har doblet lønnskostnadene, og kjørt firma insolvent med et underskudd på 2,3 mil... hva som har skjedd i 2015 kan man bare tenke seg, men sannsynligvis har
Sagbakk a/s gått konkurs, og All-Rør, som er underentreprenør har ikke fått sine penger..

Det som da skjer er at All-Rør prøver å gå direkte på kunden der de har utført arbeidet,
noe som er helt vanlig, spesielt der arbeidet ikke er sluttført... Dette er selvfølgelig helt
ulovlig, men i gitte tilfeller kan det føre frem, som tidligere nevnt, når arbeidet ikke er ferdig...
All-Rør har selvfølgelig ingenting å hente fra Sagbakk`s kunde, selv om det er der
de har utført jobben, men slik jeg leser regnskapet, så er det store ugler i mosen på
2014 regnskap for Sagbakk AS sine regnskap, noe eventuell bobestyrer helt sikkert
vil foreslå omstøtt, men om det er penger å hente vites ikke...

Uansett så har Sagbakk`s kunde, og alle andre som måtte komme i en slik situasjon,
ingen ting å frykte, og kan bare avvise kravet..
Signatur
   #9
 7 685     Bærum     0
Det er nok ikke alltid slik at en advokat råder sin klient til å avstå fra et krav selv om det er i nærheten av grunnløst. Vet All-rør at du har betalt for rørleggerarbeidet? Hvis de tror du ikke har betalt synes de vel det er greit å prøve seg. Jeg ville skrevet til advokaten at kravet er grunnløst og at du vil fakturere dem for medgått tid og advokatregninger hvis de forfølger saken videre. De vil høyst sannsynlig gi seg når de skjønner at de ikke kommer noen vei. I mellomtiden klarer de å opparbeide seg et dårlig rykte. Ikke særlig smart.
jaf
   #10
 5 707     tromsø     1
Du kan vel be om å få en ordrebekreftelse på arbeidet fra All-Rør l? Den bør være datert sommeren 2013 og er sendt til Sagbakk a/s. Der står din underskrift,hvis du har bestilt arbeidet. Det gjør den ikke siden du ikke er en kunde. Det kommer etter tilbudet på arbeidet. Ordrebekreftelse skriver en under når en kjøper bil. Der står hvem som kjøper bilen, hvem som selger, fargen, motor og betalingsbetingelser. Så unngår en misforståelser.