980    13    8  

Fiberkabel over tomt..

 4     0
Jeg har flere luft hengt kabler som går fra vei på nedsiden av oss til nabo på oversiden som går over deler av min tomt, samt innkjørsel. Jeg har ganske stor høydeforskjell mellom innkjørsel og tomt på oversiden. På toppen går strømmen, men under går 3 tilsynelatende fiber kabler.

Disse fiberkablene henger 1,7-1,8 m over den mest brukbare delen av tomten, og har noen planer om å bruke denne delen til noe mer enn hva det er i dag ved å fylle deler med jord og anlegge ett penere hageområde. Har vært i kontakt med fiberleverandør, men de så ikke problemet og ga ikke noe svar utover dette..

I det henseende så lurer jeg på om det er noen minimums høyde som fiberselskapet må ha kabelen over terreng når de går over tomten på denne måten?

Oversikt over innkjørsel og tomt
Fiberkabel over tomt.. - Oversikt.jpg - Wisur
Top-down fra Norge i bilder, med markert kabelstrekk
Fiberkabel over tomt.. - Sattelitt.jpg - Wisur


Håper noen har noe svar på dette.

   #1
 24 028     Akershus     0
Du har en flott naturtomt med fjell og vil kamuflere dette med jord?

Om du får løftet dette, blir det bedre utsikt om denne «julepynten" kommer høyere? Noen mulighet for å få gravd ned hele greia?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Du har en flott naturtomt med fjell og vil kamuflere dette med jord?

Om du får løftet dette, blir det bedre utsikt om denne «julepynten" kommer høyere? Noen mulighet for å få gravd ned hele greia?

Fjellet skal tas vare på, men det går kratt og buskas rundt fjellet på baksiden av bildet, og dette skal opparbeides til ett brukbart område. på andre siden av fjellet har jeg 8-10 bærbusker og plen, og vil fortsette dette rundt fjellet til innkjørsel, slik at man får en bedre mulighet til å bevege seg rundt Smile
TSt
   #3
 13 724     0
Tror det er krav om en viss avstand mellom strøm og andre ledninger selv om de er isolert. I allefall er det montert "lavt" på stolper i nabo hyttefeltet der vi har hytte. På vårt hyttefelt er alt i bakken både fiber og strøm.
   #4
 1 835     klippdalen     0
du må nok leve med dette, eller få krangla deg til at de graver ned kablene.

de henger ikke for lavt
  (trådstarter)
   #5
 4     1
du må nok leve med dette, eller få krangla deg til at de graver ned kablene.

de henger ikke for lavt

Har du noen kilde til dette?

Fant i denne at telelinjer minimum skal ligge 4M over terreng, og at fiberkabler er som telelinje å regne..

https://www.dsb.no/lover/elektriske-anlegg-og-elektrisk-utstyr/veiledning-til-forskrift/veiledning-til-forskrift-om-elektriske-forsyningsanlegg/#lavspenningsluftlinjer

Under punk 7-5

"Teleluftlinjen skal ha en høyde over bakken på minst 4 m, og en høyde over offentlig vei på minst 6 m."
   #6
 870     0
Synes jo 1.7-1.8 meter er litt lavt jeg da... Er jo sånn at et flertall av norske mannfolk ikke kan gå oppreist under uten å "hekte". Kan imidlertid ingen ting om normer og regler på feltet og bare min lekmanns-oppfatning...
   #7
 24 028     Akershus     1
du må nok leve med dette, eller få krangla deg til at de graver ned kablene.

de henger ikke for lavt

De henger i halshøyde over terrenget, det kan ikke være akseptabelt. Oppskriften på hvordan en feller motorsykkelodonanser.
Å få dette gravd ned er kanskje det mest estetiske, men blir nok på TSs kostnas.
Signatur

   #8
 5 432     Akershus     0
Dette må jo være et klassisk eksempel på selvtekt fra teleselskapet. Å forringe annen manns eiendom på denne måten kun for å slippe å sette opp en stolpe ekstra for å la strekket gå langs eiendomsgrensen virker mildt sagt forferdelig. Meld deg inn i Huseierne og be om fri juridisk hjelp, dette kan umulig være lov.

Det har nok vært mange slike tilfeller, grunnet "grådighet" fra de som strekker ledningene og lettvintløsninger fra den gang den vanlige mann og kvinne måtte stå med lua i hånda overfor teleselskapet for i det hele tatt å få lagt inn telefon, heldigvis finnes hederlige tiltak hos moderne og ansvarlige leverandører.

Jeg kjøpte en hytteeiendom hvor luftstrekk for naboers strøm gikk tvers over uthustaket mitt, attpåtil uisolerte ledninger i gripehøyde. Sendte et høflig brev til netteier hvor jeg ba om omlegging av traseen og at jeg var villig til å bidra økonomisk. Fikk ingen svar, men kort tid etter satte de opp nye stolper og la traseen langs veien, utenom tomta. Fikk aldri noe krav om betaling.
   #10
 735     2
Jeg har selv vært i dialog med Telenor og lokalt utførende firma for å få fjernet en NY fiberkabel som de trakk rett foran terrassen og jeg kunne strekke hånden bort og ta på slik tilfellet er her og.
Etter saken ble registrert 2 ganger og jeg la ut negativ omtale for utførende firma på nett etter 6 mnd ute hell, fikk jeg til slutt fikk snakke med 7`ende far i huset og det løste seg omsider.
Ikke gi deg, stå på. Det løser seg til slutt.