36,214    42    2  

Flytte Hyundai varmepumpe

 213     Arendal     0
Jeg har denne berømte varmepumpen fra Netthandelen.no, og har den montert. Nå angrer jeg på plasseringen, og ønsker å flytte den, men hvor komplisert er det? Noen som kjenner til?

   #1
 76     0
Vanlighvis på pumper så stenger man den ene ventilen på utedelen(med verktøy) så setter man pumpen i aircondition modus 1-2 min så stenger man den andre ventilen og vips så er alt av kjølemedium tilbake i pumpen.
Da er det bare og flytte den, koble til på nytt og vakumere før man slipper ut gassen igjen.Problemmet med den du har må, er at du nå uansett må få hjelp av en som kan vakumere anlegget igjen  før du slipper ut gassen.
eller om du kjøper en selv
Hva med en sånn en http://www.jula.no/vakuumpumpe-130-w-739002CSI
   #2
 584     Hordaland     0
Flyttet min på samme oppskrift (tvungen kjøling - alle pumper har en "egen knott" for det - og la den gå 1-2 minutter - MEN lytt på kompressor at den over litt tid høres tydelig ut at gå lettere og lettere) - nye rør og ny vakuumering. Trods billigpumpe funker den helt upåklagelig.
   #3
 152     0
Hmm... skjønner at det blir dette som blir løsningen for meg også da. Jeg må flytte varmepumpa og fikk priser fra 4 til 6.000 for jobben  :o

Men jeg viste ikke hvordan man fikk kjølemediet over i utedelen, så det var jo bra noen andre viste  ;D
   #4
 8,022     Bærum     0
4-6 tusen? Er jo helt vannvittig. Kan jo kjøpe både vacuumpumpe og manometersett billigere og gjøre jobben selv da....

Jeg har demontert innedelen på min pumpe ifbm oppussing. Tenkte å ha montør for å vakuumere og sette på gass igjen. Men ikke til kr 5000  Shocked Shocked
   #5
 433     vestfold     0
Det bør også "flushes" med nitrogen, den minste lille urenhet i systemet vil over tid gjøre gassen sur og ødelegge kompressoren i varmepumpa.

Har nylig tatt varmepumpesertifikat.... nemlig Tongue
Signatur
CSI
   #7
 584     Hordaland     0
"Flusher" du med nitrogen mhp. trykktestning  (lekasjesøking)? 

Vel - med kobberrør og en korrekt tilspenning  (håndfast+  men uten vold) - så er det intet i verden som er enklere end at få en tett forbindelse med kobberør og omløber!

Flushnig med nitrogen uten annet formål end ovennevntet - har IKKE NOE SOM HELST FORMÅL!

Annet end kanskje at sikre økonmiske forutsettninger for  et nytt "laug"?

   #8
 8,022     Bærum     0
Interessant at det er ulike oppfatninger om dette..... Hvis montør skal ha mer enn 2 lapper for å vakuumere hos meg kjøper jeg heller en vacuumpumpe selv. Så kan kan jeg hjelpe naboene mot en flaske vin i ny og ne også  ;D
   #9
 1,027     0
Har ikke disse Hyundai-pumpene hurtigkoblinger da? I såfall er det bare å stoppe pumpa, koble fra strømmen, vente noen timer, koble fra hurtigkoblingene, flytte pumpa, koble sammen, starte opp.

4-6000 for å flytte en slik er ren svindel.
   #10
 152     0
Litt usikker på hvilken ventil som skal stenges når gassen skal kjøres over i utedelen, noen som har et klart svar på det... ? Jeg skjønner at det er en av de to på tilkoblingene på utedelen, og gjetter på at det er den på det tynneste røret...?

Noen som kan gi et kjapt tips, har forresten General varmepumpe.