485    10    1  

Flexit UNI 3

 3     0
Må si jeg er meget skuffet over UNI 3 sitt anlegg. Greit at man får bra luft inne. Men at så mye varme går ut er litt rart. Uteluften er på ca 20 gr å det er my selv med - 12 til - 17 minus ute. At den ikke klarer å produsere mere enn ca 14 - 16 pluss grader ut av takventilene er meget skuffet. Den står på nivå 2 som er normal. Har satt i en forbruksmåler og den viser ca 1300 Watt.
Må si at jeg er ikke særlig fornøyd med ett nytt anlegg i hus som bare er halv annet år gammelt. Har mest lyst å rive det til H ut å sette noe annet inn. Noen som har tilsvarende status. 

HSt
   #2
 26 726     Lillestrøm kommune     0
Tror ikke anlegget er noe dårligere enn tilsvarende anlegg men det kan være feil. Men med -17!ute er inn temperaturene du beskriver unormale uten etter varme batteri ?
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Filter byttet i høst. Veksleren går den. Fyrer i tillegg med vedovn og varmepumpe.
Det meste av varmen pumpes ut, og den leverer svært lite tilbake.
   #4
 700     1
Jeg flyttet i en helt ny leilighet i ca. 2011, og den hadde ventilasjonsanlegg fra Beam Østberg. Vi slet minst ett år med å få ned temperaturen inne, samt et veldig høyt strømforbruk, før vi bestemte oss for å rive opp veggen rundt ventilasjonsanlegget. Der fant vi til-luft sensoren liggende i bunnen av veggen.

Anlegget hadde altså målt konstant lav til-luft temperatur, og kjørt ettervarmen på maks i ett år. Sensoren skulle egentlig settes i kanalen for til-luft (luft til rom). Når det ble gjort fungerte alt mye bedre...

Anlegget var for øvrig montert av noen snekkere som ikke hadde peiling over hode... Var flere feil, bla stod anlegget og trakk luft gjennom ventilatoren over koketoppen hele døgnet. Siden luften fra koketoppen ikke skal gjennom varmegjenvinneren, så var luftmengden gjennom varmegjenvinneren for liten til at den fungerte effektivt. Det var bare ett annet avsug i leiligheten ellers, og det var på badet. Er derfor sannsynlig at halvparten av varmen forsvant utenom varmeveksleren....
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Det du skriver hakostra er jeg redd for kan være noe muffens her å med. Har fått vite at di brukte polakker til alt. Nylig fikk jeg vannlekkasje på kjøkkenet, vann utover alt ja det rant jammen meg ned i kjelleretasjen. Så her må det rives. Så her er slurv på slurv i et nytt hus.
   #6
 1 656     Trondheim     0
Det du skriver hakostra er jeg redd for kan være noe muffens her å med. Har fått vite at di brukte polakker til alt. Nylig fikk jeg vannlekkasje på kjøkkenet, vann utover alt ja det rant jammen meg ned i kjelleretasjen. Så her må det rives. Så her er slurv på slurv i et nytt hus.

Betyr det at dere fant mye annet feil når dere begynte å rive?
Signatur
   #7
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
Så inntil annet er dokumenter, så er aggregatet "uskyldig", mens det kan mistenkes at ufaglært / inkompetent personell har montert enheten. Stemmer det?
Har ingen behov for å støtte Flexit på noe vis, men det blir litt feil å skylde på aggregatet når det så tydelig må være noe "hakkande gale". Disse aggregatene skal være noe med det mest energieffektive av tradisjonelle varmegjenvinningsaggregater med roterende veksler, så om den blåser 20 plussgrader ut avkastet og du har en noenlunde edruelig innetemperatur så må det jo være noe seriøst feil.
Har montert opp endel av disse og det har vært diverse elektriske feil på noen av de, men effektiviteten har vært som forventet, og som påstått fra fabrikant.
Signatur

HSt
   #8
 26 726     Lillestrøm kommune     0
Ja blåser den 20C ut og det er temp på luften inn så må roterende varmeveksler stå stille og ettervarmebstteri går for fullt

Men er det en sommermodus som stopper rotoren, hvis ja så er det mulig den bare står i denne modusen (og ettervarmebatteri er satt opp til å korrigere for kald luft)
   #9
 1 596     Norge     0
Det må jo være 20 utfra aggregatet(innluft) og 14-16 ut av takventilene. Altså ganske stort tap i røropplegget.
Jeg syns 20 grader er bra med så kald uteluft.
HSt
   #10
 26 726     Lillestrøm kommune     0
Hvis inneluften er varmet med elektrisk varme så sier jo ikke inn temperatur noe om hvor godt anlegget virker.

TS bør forklare på en sikker måte hvor 20C er målt, er det som Bluesman beskriver så er det jo manglende isolasjon av ventilasjonsrør som er problemet.