526    7    0  

Matlukt i ventilasjon ved middag.

 37     0
Hei,byggde hus i 2017 med sokkeleilihet. Sjølvbygger. Kjøpte byggesett med ventilasjon og montering fra byggesett levrandøren. 

Har fått leigt ut leiligheten for ca 1 år siden. Så for ca 7 måneder siden så spurte eg leigeburen om alt var iorden, dei klagde når dei lager middag så får dei matlukt inn på soverommet. 

Har prøvd å klage/reklamere på dette ei stund til byggesett levrandøren og fekk tilslutt befaring fra forhandler/levrandør systemair som har sjekket alt er rett koblet og innstilt etter tegninger. Konklusjonen fra han var at inntak og utkast står for nærme kvarandre.

Tilslutt etter masse mail fram og tilbake med byggesett levrandøren som har solgt å montert ventilasjon seier at systemair meiner system er iorden og kan ikkje gjere noe meir med saken.

Trenger ikkje å vare fagmann for å sjå at utkast og inntak står for nærme.Har prøvd å vere fleksibel og er berre intrisert i å prøve å få løysning på problemet.

Det er snakk om villavent vtr 150. Alle rør er kasset inn i leiligheten.

Så lurer eg på kva ville andre ha gjort med saken ?

Noen som har ein god ide for å prøve å løyse problemet med lukt? Har ikkje så veldig lyst på ein stor kanal på fasaden.... Legger ved bilde av utkast og inntak.

Ukast venstre side på bildet.Matlukt i ventilasjon ved middag. - 20190218_102602.jpg - Sveinu

   #1
 729     0
Hva slags opplegg har du rundt ventilasjon over komfyr/koketopp? Hvordan samvirker dette med ventilasjonsanlegget? Har du en kjøkkenhette (i så fall: hvilken type) som er koblet til ventilasjonsanlegget, og så går begge deler i samme kanal ut?
  (trådstarter)
   #2
 37     0
Komfyravtrekket føres i bypass, slik at dette går utenom varmeveksleren og direkte til avtrekksviften. Modellen er derfor spesielt godt egnet for installasjon i leilighetsbygg, hvor avkastluft fra komfyravtrekk kan være utfordrende.
   #3
 156     0
Hei der,

Jeg vil tro det kan hjelpe med en avkast på veggen som sender lufta litt utover, den du har der sender den ned langs veggen å blir lett dradd inn igjen i inntaket.

Du kan se et eksempel her: https://makitech.no/ventilasjon/rister-og-veggkapper/kanalgjennomforing-for-yttervegg-isolert-og-vind-damptett-160

Det finnes nå også filter i versjon DUO, som er et sett med kullfilter til boligventilasjon som fjerner lukt, det kan også være et alternativ.

Kullfilter til VTR 150/K : https://makitech.no/filtersett-til-villavent-systemair-save-vtr-150-duo?search=duo

Mvh Kim
Makitech AS
Signatur
   #4
 3 481     0
Hva med kullfilter i kjøkkenvifte, er det et alternativ? Kanskje det enkleste å implementere i alle fall.
   #5
 729     0
Hva slags kjøkkenhette er det? Modell som er tilpasset dette aggregatet, uten egen vifte, kun spjeld?
  (trådstarter)
   #6
 37     0
Kjøkkenhette er "ventilasjonsanlegget". Etter fleire tips om å prøve å få avkast å blåse rett ut så ofrer eg kappen og har brukt 140mm hullsag i hetten så skal eg montere netting innforbi. Skal sjå om dette hjelper på og bestille kullfilter.
Matlukt i ventilasjon ved middag. - 15512729934323875673387851261991.jpg - Sveinu