HSt
   #91
 37,747     Lillestrøm kommune     0
Så lenge natttemp står på 19 så sier det nok ingen ting.  Men hvis dere leser av forbruket med og uten ventilasjon i gang så går det kanskje an å si noe.  Logger dere energiforbruk hver dag og noterer temperatur ute så kan dere også lage et energi vs temperaturplot som en annen her på forumet holder på med.  Det kunne sikkert være nyttig i analyse av "galskapen".

   #92
 349     Hordaland     0
Foreslår å måle tilført og uttrekt luftmengde samt temperatur i samtlige kanaler og effekt tilført ventilasjonen.  Da kan man regne nøyaktig tap og effektivitet i ventilasjonen.  Så klage på det som ikke svarer til det som er oppgitt av leverandør.
   #93
 175     Oslo     0
5% økning i energi for 1 grad opp er det de sier så deres høye inne temp skal bare stå for 10-15% av økningen fra normalforbruk. Vet dere om de "sparte" på isolasjon i gulvene også ?


Dette forutsetter vel et normalt isolert hus, og et hus med ventilasjonsanlegg som stadig tapper 7-8 grader fra luften blir vel i praksis det samme som et svært dårlig isolert his.

(Jeg ville som sagt lett etter fukt asap, så vidt jeg kan skjønne er det nødt til å kondensere et eller annet sted med så stort varmetap.)
   #94
 62     2
Du skriver om et årsforbruk på 40-50.000 kWh, hvordan har du kommet frem til dette? Har du bodd der lenge nok til å få et årsforbruk, eller er dette basert på strømregningene om vinteren?

Det er veldig få som har et forhold til hvor lite varme/kjøling som faktisk flyttes i ventilasjonsluft på boligstørrelse. Nå vet jeg ikke hvilke luftmengder vi snakker om her, la oss si 250 m3/time som er ganske normalt for en bolig. Hvis man tar utgangspunkt i at det blåses inn ved 17 C som beskrevet her, og trekkes ut ved 21 C, så utgjør dette bare et varmetap på rundt 350 W! Altså et "piss i havet" mot en normal varmeeffekt i en bolig med gulvvarme på mange tusen watt. Hvis dette går kontinuerlig i november - mars utgjør det bare drøyt 1000 kWh.

Dette er også årsaken til at det ikke er realtistisk å kjøle en bolig via ventilasjonsanlegget sommerstid. Luftmengdene må være enorme før det skal begynne å monne noe i det hele tatt. Hvis man sammenlikner med ventilasjon i kontorer, som ofte ligger på opp mot 10 m3/time pr kvadratmeter, altså vil man på ett enkelt kontor alene ha halvparten av luftmengden i en hel enebolig. Da kan man faktisk oppnå en klimapåvirkning via ventilasjonen.

Det er godt mulig at det er noe feil med ventilasjonsanlegget, men jeg tror dere bør heve blikket litt og se etter andre mulige årsaker til kald bolig.