(trådstarter)
   #12
 1,431     Oslo     0

FYI: Klokken viser 1 time diff. på innlegg.  ;)


Takk for at du sa i fra. Dette ble nok feil når vi byttet til den nye serveren, som faktisk har en klokke som går riktig :)
Nå ser det ut til å være i orden.
Signatur
   #13
 557     Sørlandet     0
Jeg synes det ble veldig mye bedre, ble litt mindre "roping"  :)

Men jeg irriterer meg over smådetaljer som at toppen på kontrollpanelet ikke er på linje med toppen av første sak.
  (trådstarter)
   #14
 1,431     Oslo     0
Det irriterer jeg meg også over!

Det skyldes at systemet legger "artikkelboksene" inni en table av en eller annen grunn. Akkurat det kan jeg nok ikke endre, det er slik systemet er bygget opp.

Det som er problemet, er at de fleste nettlesere legger inn en padding-top på 2px på tabeller. Skal nok finne en måte å bli kvitt dette på, det ser ikke bra ut selv om det er en liten ting.

Si i fra om du har flere forslag til forbedringer!
Signatur
   #15
 5,569     0
Kanskje kriteriet for visning på forsiden kan være noe slikt?

Antall visninger > 1000
Antall innlegg > 10
Oppdatert minst en gang ila siste uke

Kanskje en oppdatering av forsiden en gang i døgnet basert på noe slikt? Ingen nøye tenking bak kriteriene her altså, men kanskje et slikt prinsipp kan fungere?
   #16
 1,340     Oslo     0
Dette er et meget godt forslag. En slik forside krever gode rutiner og da er et slikt regelverk fint å følge. Vi skal diskutere dette internt i morgen og kommer til å foreslå et "regime" til testing. Kan ikke være for heftig pga ferieavvikling riktignok ;)

Vi ønsker på sikt å skape noe mer automatikk samt fange opp hva medlemmene ønsker.

Alle forslag til kjøreregler tar vi imot med stor takk!

Mvh

Vaktmester
Signatur
   #17
 54     Nordpolen     0

Når gardsdattera har fått syta i fra seg, kan vi kanskje sjå kva tråder som burde ligge på forsida: CBB!!!!


Håpløs kommentar!
Jeg er stor tilhenger av BB, men i det siste merker jeg at det har blitt for slitsomt å bruke denne nettsiden.
Ser nå at det er endret font størrelse på forsiden. Bra. Da gikk det fra Jævlig ille til moderat ille Shocked)

Lykke til  :P

   #18
 5,416     Langhus     0
Men gardsdattera, da. Hvis du ønsker å påvirke noen (særlig på internett) så blir det fort oppfattet som kun negativ "syting" når du bare sier det ble "moderat ille" uten en anntydning til å si hva som skal til for at det blir bedre...

For forsiden, ønsker du en annen farge, annen font, annen fontstørrelse, annen layout eller noe helt annet for at det skal bli "bra", i dine øyne??

Rotete?
Kan liksom ikke helt se hva som gjør nettstedet (som er 99,99% forum) rotete av en forside under testing...

Slitsomt?
Etter oppgraderingen gikk det noe trått en tid, men jeg med flere opplevde at administrasjonen her gjorde hva de kunne for å bedre situasjonen. Etter siste serverbytte opplever ikke jeg noe treghet, hvertfall? er det treghet som gjør det slitsomt? (Man bruker "litt" mere tid på å bytte en server enn å bytte en laptop... Wink)

Hva skal til for å bedre din opplevelse?
Farger? eller er kanskje fontstørrelsen på forumet for stor også?
Oss andre forumdeltagere får du neppe byttet ut ;)

On Topic:
Forside: God ide, og jeg synes at dagens layout er rimelig grei. Er det mulig å sette opp ingressvisningen til å ikke "klippe" siste ord? (eller er skriving av ingress tenkt som en manuell rutine?)

Ellers så kunne jeg tenke meg artikler skrevet av forumdeltagere på forsiden. Med de layoutmuligheter man har med tekst rundt bilder, bildetittel, osv som ikke er mulig i forumet.
F.eks verktøytester, minitester, guider, kommentarer til aktuelle saker i nyhetene, osv (med en tilhørende forumstråd selvfølgelig). Sammen med dynamisk innhold fra forumet, valgt på f.eks antall poster, visninger og "liker"- knapp.
Siste redigering: Friday, June 29, 2012 6:58:57 AM av Jafo
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 1,431     Oslo     0

Hva skal til for å bedre din opplevelse?


Spot on! Akkurat dette er det vi er interessert i å få innspill på. Vi prøver faktisk å gjøre forumet så bra som mulig, og vi tar alle forslag til forbedringer alvorlig. Den nye forsiden er faktisk et resultat av forslag fra forummedlemmer.

Forside: God ide, og jeg synes at dagens layout er rimelig grei. Er det mulig å sette opp ingressvisningen til å ikke "klippe" siste ord? (eller er skriving av ingress tenkt som en manuell rutine?)


Takk for det, vi jobber videre med å forbedre og utvikle forsiden.
Helt enig i dette med å "klippe" siste ord; det er ikke en optimal løsning.
Dessverre er det slik systemeti utgangspunktet er satt opp: vi velger en verdi for hvor mange tegn av innlegget som skal vises på forsiden, og så "klipper" systemet hardt og brutalt i teksten. Per i dag er denne verdien satt til 300 tegn, og det kan godt være midt i et ord. Har forsøk å legge inn en "..." og "les mer" etter teksten, i det minste, men det fungerer ikke på grunn av måten systemet virker.

Ser nå på muligheten for å legge inn en frittstående artikkel som viser bilde, overskrift og ingress på forsiden, men som linker direkte videre til den aktuelle tråden. Det vil gi full kontroll over hva som vises på forsiden, og da slipper vi å redigere i førsteinnlegget i den aktuelle tråden.  Det er en mer manuell prosess en den vi har i dag, men resultatet vil være verdt den ekstra jobben om vi får det til slik vi ønsker. Har ikke fått dette helt til enda, men jobber videre med saken.

Ellers så kunne jeg tenke meg artikler skrevet av forumdeltagere på forsiden. Med de layoutmuligheter man har med tekst rundt bilder, bildetittel, osv som ikke er mulig i forumet.
F.eks verktøytester, minitester, guider, kommentarer til aktuelle saker i nyhetene, osv (med en tilhørende forumstråd selvfølgelig). Sammen med dynamisk innhold fra forumet, valgt på f.eks antall poster, visninger og "liker"- knapp.


Dette bør kunne gå, og er et mål vi jobber videre mot.
Til å begynne med kan det være et alternativ å lage "forsideklare" tråder.
Når vi finner interessante tråder med en god tittel (kort og forklarende) og en konsis, "ingress-aktig" innledning, og gjerne også et bilde i passende "forsideformat" liggende inline (ved hjelp av img-taggen, ikke bare som vedlegg) helt først i innlegget, med enkelt linjeskift mellom bildet og teksten, så er det veldig enkelt å forfremme tråden til forsidesak.

Formatet på forsidebilder er 358x(ca)150 piksler, for de som er interessert i dette. Men det kan bli finere å legge inn et "bannerbilde på 580 piksler bredde x ca. 280 (eller deromkring) piksler, som blir skalert i nettleseren når bildet vises på forsiden. Det er slik det er gjort i første innlegg denne tråden, og det fungerer ganske godt. Bilder i stående format blir for store, og vil ikke fungere spesielt godt hverken på forsiden eller som innledning til tråder.

Det er bare førsteposter i tråder som fremheves på forsiden. Selv ikke de aller beste svarene kan forfremmes til forsidestoff.... dessverre. Dette får vi kanskje gjort noe med etter hvert, om vi får den kontrollen vi ønsker.

Men dette er nok litt for komplisert for de fleste, så vi ser på muligheter for å bruke artikkel-systemet i TinyPortal for det du nevner. Tror det skal gi de mulighetene du nevner!

Takk for innspillene, setter veldig stor pris på slike gode forslag og konstruktiv kritikk!
Signatur
   #20
 10,486     Akershus     0
Jeg syns egentlig den forsiden er litt uinteressant, men det gjør jo ikke selve forumet noe mindre interessant av den grunn. Muligens venner jeg meg til den, og muligens vil den vise noen tråder jeg ellers ville gått glipp av. Det får tiden vise. For meg er det de tekniske løsningene, og andres prosjekter som er mest interessant. Jeg lærer mye av å se hvordan andre løser ting.


Grunner til å slutte å lese her må være hvis forumet går tregt, eller hvis innholdet uteblir. Jeg skjønner ikke hvordan en "feil" forside kan gjøre det mindre interessant å lese her, men det skjønner tydeligvis gårdsdattera.

Det jeg syns, og det har jeg mast om tidligere, er at det skulle vært en bedre løsning for smarttelefoner (talpatalk?), og at det burde vært færre kategorier. Nå er det gjerne sånn at man aldri får svar hvis man poster i riktig kategori, mens man får det i "generelt", siden så mange andre leser der. For min del leser jeg hva andre skriver, og svarer jeg der jeg kan hvis jeg dumper over ting. Jeg går ikke innom alle kategoriene for å lete etter ting der jeg kan bidra.
Signatur