#21
 752     0
Tom, er du og naboen din i det hele tatt på talefot? Klarer dere ikke å snakke sammen? Jus løser sjelden en nabokrangel, især ikke når en eller begge parter oppfører seg som om de går i barnehagen - og dette er ikke ment som en fornærmelse, heller ikke mot de som faktisk går i barnehagen  Grin

   #22
 2 174     Oslo     0

Når jeg leser en gang til og kikker på bildene så ble jeg egentlig i tvil om hvem som er den kranglete og sure naboen... ???


Det er vel ikke tvil om hvem som tar seg til rette i dette tilfellet?

Jeg hadde reagert hvis min nabo hadde tatt seg tilrette og satt opp et 3 meter høyt plankegjerne kloss intill min eiendom - uten å søke.

Det må være lov å reagere og klage til kommunen - uten å bli stemplet som surpomp og kverulant.
   #23
 752     0

Det må være lov å reagere og klage til kommunen - uten å bli stemplet som surpomp og kverulant.


Selvfølgelig, men nå har han snart ventet et halvt år. Det er et halvt år med irritasjon, og nå vurderer han å gjøre det samme som naboen, nemlig å ta seg til rette. Han er altså i samme kategori som sin gode nabo, eller iferd med å bli det.

Istedet for å irritere seg grenseløst eller gå løs på naboens vegg med motorsag, hva med å invitere ham over og se om dere finner en løsning på det? Det kan jo være at naboen også er lei av av dette tøvet, og at de finner ut av det.
   #24
 23     0
Hei!

Etter å ha sett på bildene og lest innleggene, så må jeg si meg enig med de som heller mot en løsning basert på dialog. Iallefall i første omgang. Godt naboskap oppnåes skjeldent med kommunalt og rettslig verktøy.

Ta en tur over til naboen og forklar hvorfor du synes dere må komme frem til en løsning som begge to kan leve med. Naboen din har akkurat kastet bort penger på en levegg som han kun kan male på en side. Ettersom jeg forstår det, så står veggen klin inntil grensen, og han må over på din eiendom for å få malt den andre siden. Selv om leveggen evt. er bygd av impregnert treverk, så vil den ikke bli seende vakker ut etter noen år med maling bare på en side. Jeg er heller ikke sikker på om naboen din innerst inne synest at tuja-montasjen er pen...

Om du ikke lykkes å komme til en konstruktiv løsning, så kan du påklage sen saksbehandling i kommunen til Fylkesmannen. Kommunen kan bare bruke rimelig tid til å behandle saken og Fylkesmannen kan gå inn og be kommunen om å raske på.

Håper dere klarer å finne frem til en løsning!
   #25
 802     Akershus     0

Dette stjeler alt lys fra syd,


Hadde det vært mot vest når sola står lavt hadde jeg forstått deg.
I syd er jo der sola står på sitt høyeste. Særlig om sommeren når man bruker hagen.
Skjønner derfor ikke helt at det er et så stort problem.

Hadde det ikke vært greit med en 3 meter høy hekk mot naboen da, så slipper du å se trynet hans  ;)

Ville gått til naboen foreslått at han plantet tujaene permanent, det ville sett mye bedre ut.
Du kunne i tillegg plante litt vegetasjon foran leveggen.

Å gå og irritere og ergre seg går til syvende og sist ut over deg selv (ikke bra for hjertet)
Vrang nabo tar seg til rette - Garden1.JPG - hyby
Tom
  (trådstarter)
   #26
 1 545     Sørlandet     0
Nå står vegg og tujaer mot sydvest, men det er vel ikke det store poenget?
Det ser for jævlig ut, det stjeler lys og det er ulovlig.

Og når pottene velter om vinteren, tråkker naboen rundt på min side og løfter de på plass igjen.

Takk for råd. Jeg får ta det opp med kommunen, for å snakke med naboen er klin umulig.

Muren han har satt opp har han også bygd på min eiendom. Den antar jeg at jeg lovlig kan fjerne uten å søke om lov.

Siden krakkene til tujaene står på massivt fjell, er det antagelig lite håp om at tujaene kan plantes i bakken.

Jeg kommer til å sette opp et slikt 80 cm høyt gjerde som reguleringsplanen sier er maks tillatt høyde.

For øvrig er det merkelig at noen synes jeg bør snakke med naboen slik at vi sammen kan bli enig om hvordan ulovlighetene skal tilpasses. Er det ikke et bedre utgangspunkt at vi blir enig i at ulovlige byggverk ikke bygges og da slett ikke uten godkjenning fra hverken nabo eller kommune?
Signatur
   #27
 4 156     Oslo Vest     0
La oss starte med å være enig om at naboen din har tatt seg til rette. Du er i din fulle rett til å kontakte kommune, men du er ikke i din fulle rett til å ta deg til rette selv om din nabo gjør det. Det er ingen grunn til å sette seg NED på hans nivå.

Ta en tur ned til den etaten du har sendt brev til, og be om å få snakke med saksbehandler. Be om råd om hvordan du skal løse denne tvisten med hjelp fra det offentlige. Men for all del, ikke ta deg selv til rette, det slår tilbake. Ha is i magen til det kommer et brav til ham fra kommunen hvor han pålegges å følge loven han, som alle andre. Dersom du tar deg til rette har du veldig lite å slå i bordet med. Jeg vil tro at du vil ha en viss glede av å sitte i en stol og se naboen rive dette etter pålegg fra kommunen.

Mange andre har sagt det før meg, men et godt naboskap betyr uendelig mye og for meg som sitter langt unna kan det synes som om du fører en krig du ikke trenger å føre.

Lykke til!
Signatur

   #28
 265     0


Hva med å sprøyte med litt RoundUp i nattens mulm og mørke?

Altså straffe han litt pga. Thujaen - for det ser HELT latterlig ut!
Han kan ikke seriøst ha plantet de Thujaene slik, i potter, oppe på lange bord?

Ha-Ha

Beklager. Roundoup virker ikke på bartrær, kun på blader!  ;D
   #29
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg har forståelse for "kreative" løsninger, men gjør man noe slikt, så er det per definisjon hærverk og kan politianmeldes. Selvsagt finnes det primitive løsninger på noe slik men verden går ikke fremover med at to naboer skal drive å plage hverandre over lang tid.
Signatur
   #30
 61     1
Hvordan har tidligere dialog med naboen vært? Har dere satt dere ned noen gang for å diskutere dette?