#31
 3 258     Akershus     1
Er det regler for å ha planter i potter oppå krakker langs nabogrensa? Tror ikke det nei... Ikke pent i mine øyne, men sånn er det nå engang å ha naboer.

Det gjerdet derimot er vel kanskje ikke etter reglene.

Vil hevde at ditt raseri over at han går inn på din tomt for å rette opp veltede potteplanter høres helt vilt ut. Burde han rope/ringe til deg slik at du skulle gjøre det eller hva mener du?Signatur

Tom
  (trådstarter)
   #32
 1 545     Sørlandet     0
Hei Pingle.
Det som irriterer meg er en stygg og ulovlig oppsatt levegg/gjerde En mur til det gamle gjerdet som naboen har satt opp på min tomt.  3 meter høye tujaer i murebaljer som tar sola, ser for jævlig ut og som tidvis velter inn på min tomt. Utover det faktum at man har en plan- og bygningslov som sier nei til levegg og en reguleringsplan som sier nei til potteplantene, er vel egentlig det meste greit.

Vil bare ha vekk ulovlighetene. Det burde vel være et rimelig ønske, synes du ikke?

Og hadde naboen hatt litt samarbeidsvilje, kunne vi f.eks ha satt opp et felles 80cm høyt gjerde i grensa, slik reguleringsplanen tillater. I stedet valgte han å herje som han selv fant det for godt. Det er hans valg. Mitt valg er å få ting i henhold til regelverket. Det er vel ikke mye forlangt? Eller burde i utgangspunktet naboen få gjøre som han vil uavhengig av regler og hva andre naboer ønsker? Samarbeid er vel noe som virker begge veier?

Denne krigen er nødvendig fordi naboen ikke ønsker å samarbeide. Han hadde tatt seg til rette på min tomt. Etter flere år med henstillinger om at dette var min tomt, sprakk det for meg når han plantet nye busker på tomta mi mens jeg var bortreist. Kommunen oppmålingsvesen ble tilkat og fikk satt ned nye grensepåler som erstatning for de som var borte og/eller flyttet på. Resultatet ble at både hekk, gjerde  og mur stod inne på min tomt og jeg fikk igjen et titalls kvadratmeter.  Etterpå har samarbeid vært umulig og mulighetene for en minnelig løsning er en usannsynlighet. Han vil ha potter, tujaer og høy levegg.
Jeg vil ikke og reglene tillater det heller ikke. jeg har 2 muligheter.

Få det slik som regelverket tillater eller la naboen gjøre som han vil.
Siden dette ser jævlig ut etter vårt syn og i tillegg er ulovlig, ønsker jeg det fjernet.


Signatur
   #33
 30     nesodden     0
høres ikke ut som du og naboen kommen noen gang til og bli perlevenner.så vis du er 100% sikker på at du har loven på din side og kan dokumentere det er det bare og hente sirkelsaga og skjere det ned til 80 cm som står i regulerings plan.. da har han ingen tig han skulle sakt.   og det som står på din tomt som plager deg kan du jo bare røske bort.
   #34
 3 258     Akershus     0

er det bare og hente sirkelsaga og skjere det ned til 80 cm som står i regulerings plan..


Eh, nei det er ikke sånn verden fungerer vet du. Selvtekt er også straffbart. Syns dette var ett utrolig dårlig råd og du burde muligens sjekke hva begrepet selvtekt betyr.

Med mindre du er ironisk/fleipende her da?
Signatur
   #35
 648     Trondheim     0Eh, nei det er ikke sånn verden fungerer vet du. Selvtekt er også straffbart. Syns dette var ett utrolig dårlig råd og du burde muligens sjekke hva begrepet selvtekt betyr.Nei, men etter hva jeg forstår, kan han, med loven i hånd, kappe alt som overskrider hans egen tomtegrense, inkludert de som har falt over grensen.
Signatur
   #36
 3 258     Akershus     0

Utover det faktum at man har en plan- og bygningslov som sier nei til levegg og en reguleringsplan som sier nei til potteplantene, er vel egentlig det meste greit.

Vil bare ha vekk ulovlighetene. Det burde vel være et rimelig ønske, synes du ikke?


Ser jo at det tujagreiene er stygt, tuja er stygt uansett, i potte oppå krakker er det vel enda styggere enn vanlig, men det er jo ikke ett kriterie for noe som helst. Tuja er jo utbredt.

Tviler sterkt på at du finner noe i reguleringsplanene som gjør at naboen må flytte på potteplantene sine, eller hva tror du?

Gjerdet er for høyt, det må det være mulig å få gjort noe med. Naboen kan selvsagt gjøre om gjerdet til midlertidig levegg, dvs montere det slik at det enkelt kan flyttes, da vil jeg tro det vil kunne bli lovlig.

Men slik det står nå er det jo for høyt. Om naboen vil ha ett høyt hinder mot deg så kan han jo evt. bygge opp en jordvoll i maks ikkesøkbar/meldingspliktig høyde. Sette opp en liten støttemur på toppen av den og maks høyt gjerde oppå der igjen. Mye mer arbeid men han kan vel kanskje klare å komme like høyt totalt som gjerdet som står der nå?

Selv ville jeg vel spurt om å få kle/male gjerdet på min side slik at det ikke ble så dominerende evt kombinert med å redusere høyden.
Signatur
   #37
 3 258     Akershus     0

Nei, men etter hva jeg forstår, kan han, med loven i hånd, kappe alt som overskrider hans egen tomtegrense, inkludert de som har falt over grensen.
[/quote]

Man trenger ikke å bryte loven for å være idiot Grin
Signatur

Tom
  (trådstarter)
   #38
 1 545     Sørlandet     0
Pingle, reguleringsplanen sier følgende:
§5.
Tomtene  innhegnes  fortrinnsvis med  hekk eller annen  buskbeplantning.  Hvor gjerde  kommer  til anvendelse  skal dette  maksimum  være 80 cm høyt, og må  i hvert  tilfelle godkjennes  av bygningsrådet.  Porter må  ikke ha større høyde enn gjerdet.  For rekkehusbebyggelse  kan bygningsrådet  forby gjerder  innenfor det  areal  som  hører  til vedkommende  rekkehus.


§ 10.
Det  er  ikke  tillatt med  beplantning  som  etter  bygningsrådets  skjønn  er  til ulempe  for de  omboende eller  den  offentlige  ferdsel.  Eksisterende  verdifulle  trær på  området  må  i størst mulig utstrekning bevares.


Med andre ord: leveggen er ulovlig ut fra både reguleringsplanen og pl.b.l.

Potteplantemirakelet er ulovlig hvis det etter bygningsrådets etter dens stedfortreders skjønn anses å være til ulempe for den omboende - les ulempe for meg. Siden de fleste her, deg inkludert, synes å være enig i at dette ikke er spesielt pent, kan det jo hende at kommunen synes det samme? I så fall ryker potteplantetrærne vekk de også.

Og skulle de ikke ryke i sin nåværende form er uansett høyden på tujaene forbudt ihht diverse lover, antagelig Pl.B.l nabolov osv.

På den annen side er vel alle ulovligheter greie hvis ingen bryr seg.


Selv ville jeg vel spurt om å få kle/male gjerdet på min side slik at det ikke ble så dominerende evt kombinert med å redusere høyden.

Jeg antar at det kun gjelder hvis du ikke bryr deg noe særlig? Hvis din nabo gjorde ulovligheter som du ikke likte og som plaget deg, ville du da si tusen takk og tilby deg å vedlikeholde ulovlighetene? Det er faktisk det du nå sier. I så fall er du en drømmenabo for alle som ønsker å herje litt på din bekostning.
Signatur
   #39
 1 943     0
Dette luktar det ein god gammeldags nabokrangel av  :-\  Tom her vil heilt sikkert kunne trumpe igjennom å få det meste fjerna med loven i hånd, men det blir garantert berre akt 1.

Den vakre tuja-hekken hadde eg ikkje hengt meg opp i. Om den er ulovlig eller ei ville EG syns var irrelevant; eg kjem ikkje til å fotfølge mine naboar for å finne ut om dei har søkt om alt dei finn på å gjere på tomta si. Eg forstår jo det at Tom syns hekken er stygg (og det kan eg vere enig i), men PERSONLIG hadde eg ikkje hatt problem med å leve med det. Ei heller at han til stadighet må inn og hente velta krukker. Eg er ganske sikker på at han blir lei etter kvart, og at tujaen dør. Skal holde hardt å drive på sånn i 40 år til. Barnehagementalitet. Høyres ut som han der naboen har surna  ;D

Det høge plankegjerdet ville eg antagelig prøvd å fikse opp i, men det er nesten så eg ville helst ha beholdt det.... Det skjermar jo tydeligvis mot huset hans der i bakgrunnen? Dumt om det faktisk stel lys da, men skaper det skygge inn i ditt hus? Har du mindre soltimar på grunn av gjerdet? Skyggar det for terrassen?
Tom
  (trådstarter)
   #40
 1 545     Sørlandet     0
Ikke noe skygge på terrassen. Bare skygge fra ca 11.00 og ut dagen for plen og busker og bed. Litt skygge vil det alltid bli, men det er forskjell på 80 cm stengsel og over 2 meter. Jeg kan bruke mosefjerner på plenen, men uten særlig sol vil det nok bare bli mer og mer mose. men det store problemet er at vi synes det ser for jævlig ut. Naboen har nemlig også flombelyst hele greia, bare sånn for å provosere tydeligvis. Hver kveld er leveggen badet i lys, samtidig som han har en ekstra lyskaster stilt inn så den går akkurat klar av tujahekken (har har satt inn et lavere tujapottetre akkurat her). Spotten lyser så direkte på vårt inngangsparti. Tydeligvis forsøker han å blende oss på noe vis, så vi sitter ikke lenger i sittegruppen foran inngangspartiet etter mørkets frembrudd. Røykeren røyker heller på andre siden av huset, men hun irriterer seg.

På naboens side av leveggen lyser spottene opp med noen trefigurer av elger og andre dyr, tusser og troll. Siden leveggen ikke er tett har vi nå loddrette lysende striper som kommer ut mellom hvert bord sånn for virkelig å vise oss hvilken nabo som bestemmer.

Så disse spottene  han har anlagt vil da naturlig forsvinne hvis leveggen med trefigurer forsvinner. Er ikke lett dette og vi venter i spenning på om det har dukket opp en ny overraskelse etter endt arbeidsdag. Siden naboen er trygdet, har han god tid til å finne på nye stunt, for er det en ting som er sikkert, så er det at han ikke liker oss og vil gjøre alt han kan for å irritere oss. Det får jeg vel si at han har klart.  :)

Vurderer å ta et bilde av  flombelysningsleveggen med nissene og legge ut. Dere kan kanskje forstille dere hvordan det ser ut, og så kan jeg legge det ut etter hvert? Da vil dere antagelig oppdage at det ser mye verre ut enn dere klarte å forestille dere....

Så at sola forsvinner på dagtid er et lite problem sammenlignet med hva som dukker opp på nattestid.  >Sad
Signatur