#281
 1 096     Østfold     0

Det er bare én ting å gjøre med vrange personer.

Kjøp naboen din en kasse øl. Eller to.  :)


Naboer som går bananas fordi du ikke finner deg i misbruk av egen tomt og slår i bordet med oppmåling er det ikke noe å gjøre med, tror nå jeg.

At Tom ikke greier å la være å overse naboens merkelige tujastunt og lar seg irritere er vel forståelig selv om noen  kanskje kan synes han overdriver litt med det plankegjerdet.
Jeg ville ha foretrukket å se gjerdet fremfor naboen :)

   #282
 22 346     Akershus     0


Det som en SKIKKELIG trist er at denne type misbruk av myndighet i saksbehandling ikke får sterkere etterspill for de involverte.

Når det i etterkant fremkommer at involverte saksbehandlere har misbrukt makten og opptrådt kritikkverdig burde det få konsekvenser.

Saksbehandler avskjediges og ¨må finne noe annet å jobbe med.
Jeg snakker da ikke om denne saken spesiellt, men saksbehandling generellt.


Neida, disse stat-fylke-kommune-facistene får lov til å fortsette i stillingen og terrorisere innbyggerne i evigheten. Trist! Ut med søpla sier jeg bare!

edit:
Årsaken til dette hissige utbruddet er at vi ble terrorisert av saksbehandler i 2 år, så dette kan jeg endel om. Det som er trist er at nå holder samme dama på å slite ut et par andre familier. Bare på puuur faen... Sakene er plan- og bygg dømt til å tape men de forsinker og haler ut...

Er det så lurt å skrive slikt om de snille menneskene som lar oss få gjøre byggearbeider på tomtene vi har fått disponere (midlertidig) av staten. Det er de som ved god og raskest mulig saksbehandling beskytter oss selv og andre mot skadelige byggverk. Enhver besluttning disse folkene kommer med gir oss alle en bedre hverdag. Feks vil en garasje som er 20 cm høyere og tilsynelatende vil gi eier en mere effektiv garasje være en alvorlig belastning for nabolaget og han selv.
   #283
 2 174     Oslo     0


Ser poenget ditt Hans9001, og jeg skammer meg over min egen naivitet.

Jeg hadde i et anslag av forvirring og paranoia kommet til å innbille meg selv at ansatte i kommune-fylke-stat var engasjert i en rolle som servicepersonell overfor sine kunder (les:befolkningen).

Jeg var ikke klar over at primæroppgaven var å saksbehandle på halv fart og sekundæroppgaven var å avholde livets lotteri og trekke ut et noen "heldige" byggesaker hvert år året som virkelig skal få "kjørt seg".


Dette er OT, men;
I ett av dokumentene jeg fikk fra Plan- og Bygningsetaten i Oslo står det;
Vi har i saksbehandlingen...bla..bla...og kan ikke finne noe grunnlag for å avslå omsøkte tiltak..bla...bla...omsøkte tiltak kan derfor forventes ferdig behandlet ila 3-7 mnd.

De skriver altså rett ut at de har forsøkt alle muligheter for å avslå og forsinke, men ikke klart å finne noe å sette fingeren på. De måtte likevel legge på 3-7 mnd for å "få siste ordet".

NB: Dette var en dispensasjonssak uten frister for saksbehandling.

Kjenner at jeg får sjelesorg bare av å tenke tilbake på byggesaken.
Noen må jo klare å snu dette systemet fra et "Nei-regime" til et "Ja-regime".
Slik det er nå er jo utgangspunktet het sykt.

 
   #284
 3 258     Akershus     0
Bor selv i et LNF område hvor folk stort sett har gjort som de vil. De (få) som gidder/orker å ta saken(e) opp vha "øvrigheita" taper fort. "Øvrigheita" har jo like lite lyst som alle andre til å blande seg inn i nabokrangler.

I bunn og grunn så handler det jo om folk som har liten respekt for regler og liten respekt for andre rundt seg. Og de gir faen og gjør som de vil.

Lite en saksbehandler i kommunen får gjort med at folk gir faen, og saksbehandleren vet det veldig godt og ønsker selvsagt å bruke sin tid og energi på de sakene og folkene som oppfører seg som folk.

Har bodd her de siste 10 årene og jeg kan ikke huske å se at noen nabo har "vunnet" noen sak vha kommunen eller fylkesmannen. Enten har klager flyttet, eller så har utøver flyttet, og ingenting skjer. Det er pålagt riving på ulovlige brygger og båthus. Ingenting skjer. Det er bygd ulovlige veier og naboer klager, ingenting skjer.

Dvs kommunen og fylkesmenn skriver og skriver, naboer klager og klager. Eiendommene bytter eiere og sakene dør ut.
--------------------

Man må velge sine kamper med omhu. Og personlig syns jeg bare synd på de stakkars underbetalte jævlene som blir utpekt til å saksbehandle mellom idioter (og nå er jeg ikke konkret og kaller noen idiot i denne saken.. bare for å understreke det).

Det er idioten(e) selv som er årsaken til problemene, ikke en tilfeldig saksbehandler (sef. unntak her også), men det er jo en tradisjon og svært behagelig å skylde på noen andre.

Signatur
   #285
 7 686     Bærum     0
Problemet er at det trenger ikke være to idioter. Det holder med en søker og en kommunal saksbehandler. Jeg angrer som en hund på at jeg kontaktet kommunen i forbindelse med oppsetting av gjerde. Det er nå gått 2 1/2 år og intet gjerde. Skulle selvfølgelig bare satt det opp siden ingen av naboene har noe imot det. Klarer man å være enige md naboene om det man gjør er det særdeles fristende å gi f...... i kommunen. Det virker som de ser det som sin fremste oppgave å lage problemer for folk som ønsker å gjøre noe.
Tom
  (trådstarter)
   #286
 1 545     Sørlandet     0
Den varianten med å bare bli enige seg i mellom er også litt skummel. Krangelen som foregår med tujamannen og min andre nabo bunner ut i at tujamannen mente det slett ikke var nødvendig av naboen om å søke om å sette opp et sikringsrekkverk på toppen av det flate garasjetaket sitt. De to naboene var enige og rekkverk uten søknad ble satt opp. 5 år etter ble de uvenner over noen tujaer som ble klippet litt for mye ned i høyden og plutselig var helvete løs.

Så nå har man en kranglefant av en nabo i kompaniskap med en kommunal saksbehandler (samme saksbehandler som i min sak) som lager kaos over noe som har vært greit siden 2004.

Ironien i det hele er at slike sikringstiltak faktisk ikke er søknadspliktige ihht regeverket. De er derimot påbudte å sette opp.

Signatur
Tom
  (trådstarter)
   #287
 1 545     Sørlandet     0

I bunn og grunn så handler det jo om folk som har liten respekt for regler og liten respekt for andre rundt seg. Og de gir faen og gjør som de vil.

Lite en saksbehandler i kommunen får gjort med at folk gir faen, og saksbehandleren vet det veldig godt og ønsker selvsagt å bruke sin tid og energi på de sakene og folkene som oppfører seg som folk.

Det er veldig synd dersom dette begynner å bli regelen og ikke unntaket.
Hvis saksbehandlere ikke ønsker å ta tak i ulovlighetene, men kun saksbehandle der støynivået er behagelig lavt eller ikke eksisterende, så er vi alle ute på tynn is. Hvor ender vi egentlig opp da? Saksbehandler kunne jo bare kreve byggestopp når de får melding om ulovlige byggearbeider, og i særdeleshet dersom byggingen skjer på kommunens egen grunn.

Det du sier er at det egentlig bare er å ta seg til rette for kommunens saksbehandlere bryr seg ikke om ulovlighetene. De bryr seg bare om dem som faktisk leverer inn en byggesøknad.

Vel, det er akkurat slik min nabo gjør det. Bygg uten byggesøknad. Bygg på annen manns grunn. Bruk friområdet som din egen eiendom og drit i at naboer blir sure.

Hvis ingen bryr seg vinner man.
Hvis noen bryr seg men ikke når frem, vinner man.
Hvis noen når frem, gidder man ikke å forholde seg til vedtakene og vinner likevel.

Den eneste gangen man taper på ulovlighetene er hvis noen faktisk følger opp fattede vedtak og truer med bøter, fengsel eller brenning i helvete hvis man ikke straks retter seg etter lovlig fattede vedtak, fjerner ulovligheter og tilbakefører til opprinnelig tilstand.

Jeg ser poenget ditt Pingle. Jeg ser at du dessverre har mye rett i det du sier. Man hvis vi alle gir opp er det jo fritt frem for å foreta seg akkurat det man ønsker uten fare for konsekvenser. Sånn kan vi ikke ha det. Lukk øynene og forestill deg at det samme i årevis har vært en etablert praksis hos politiet. Det får i alle fall meg til å ikke ha veldig lyst til å åpne øynene igjen for jeg er redd for hva jeg vil se.

Vi kan ikke og skal ikke ha et system som fører til at enhver ulovlighet kan koke bort til ingenting så fremt den kan treneres lenge nok. Og treneringen? Den er bare mulig hvis offentlig myndigheter synes det er helt greit å spille det samme spillet.
Signatur

   #288
 33     Trondheim     0
At du har holdt ut så lenge uten å gjøre noe faen tilbake Smile Hadde ikke jeg klart hvertfall ;)

Du sa at fyren var trygda, om han er arbeidsufør eller noe så virker det jo som han jobber mye med å plage deg og andre. Nav har kort behandlingstid når det gjelder folk som snylter, de vil også ha penger man ikke har hatt krav på tilbakebetalt ;)

Uansett lykke til, liker folk som har prinsipper og står for de. Altfor mange mennesker uten ryggrad!
   #289
 51     Akershus     0
Du (Tom) har det største pågangsmotet og tolmodigheten som nabo jeg har lest om.Hadde jeg vært deg så hadde jeg tilta for lenge siden å sagd ned det fæle jævelskapet av gjerde,busker osv for leeenge siden.Kjedelig å ha en psykopatisk hagenisse som nabo.
LYKKE til videre, håper det løser seg.
   #290
 5 528     0
Enkelte kommuneansatte har et litt skjevt syn på ting. De ser seg selv som "viktige personer med mye makt". Vi andre ser på dem som "offentlig ansatte". Anbefaler alle å lese "Prosessen" av Kafka Wink