47    1    0  

Android-telefon som går i svart når jeg ringer ut

 5 109     Tromsø     0
Androiden min (Lenovo Moto G4 Play) har begynt å gå i svart når jeg ringer ut. Det fungerer å prate, men den slukker skjermen straks jeg ringer opp noen. Skjermen kan da ikke vekkes med å trykke på skjermen. Dermed er det umulig å bruke tjenester der man skal trykke forskjellige tall for forskjellige valg, eller skru på den høyttalende funksjonen, skru av mikrofonen etc. Og jeg må bruke av/på-knappen for å avslutte en samtale.

Noen som har opplevd det samme, og vet en løsning?

Hittil har jeg prøvd å restarte den; det virker gjerne straks jeg har gjort det, men så oppstår problemet igjen til neste samtale. Jeg har scannet etter virus uten å finne noe, og jeg har slettet alle apper installert etter problemet oppstod. Jeg slettet også egeninstallerte kontakt/dialer-programmer (Exdialer og 1881 gratis) i tilfelle tre dialere skulle gi konflikt.

Jeg har forøvrig en svak mistanke om at problemet kom da telefonen oppdaterte seg fra Android 6 til 7, forøvrig samtidig med at tastaturet begynte å skrive endel feil på Byggebolig (dette har bedret seg).
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 5 109     Tromsø     0
Jeg fant det ut. Lommebok-etuiet fra Krusell begynner å bli litt slarkete så deler av det glir ned framfor nærhetssensoren eller øyet som skal registrere om telefonen er lagt inn til kinnet når man prater. Da blir skjermen mørk, og touch-skjermen deaktiveres sånn at man ikke ufrivillig skal legge på ved å komme borti feil sted på skjermen med kinnet.

Løsning: Ta av etuiet, eller i alle fall dra vekk det som dekker øyet når jeg trenger å betjene skjermen mens jeg ringer. Og kanskje kjøpe nytt etui mens Teknikmagasinet fortsatt har det på lager.
Signatur