#11
 379     Lillesand     0


Hvor kan vi finne litt mer lovløshet, mindre reguleringer, lov til å bråke på pinseaften og lov til å bygge hus med bare 5 cm isolasjon uten TEK/NEK/ventilasjon osv???
Montana er vel passende. Lite regulering når man kom litt ut på landet slik jeg oppfattet det


Montana er Ønske staten for min del og. Lite folk, store områder samt, som sagt, lite reguleringer.  Har hørt at det var ganske nyligt setebelte ble påbudt feks.  :P

Ellers er det jo mange stater I uniten med forskjelling, men lave, reguleringer på ymse ting. fek.s på Våpen, i enkelte stater er det lang verre å eie ett våpen en selv her hjemme, mens andre steder kan en ha ett arsenal uten at noen reagerer på det.  Louisiana bla.  en nett-bekjent flyttet nettop fra WA til TX, med på flytte lasset hadde han over 100 håndvåpen, og ukjent mengde ammunisjon (han gadd ikke telle/veie det Tongue )  Såg på land priser i ND og MT for ett par år siden, og der var det greie priser du!  bla. 5.4 kvadratkilometer for snaue 3 mill. og lignende,  husker ikke alle selvsagt, men den bet seg fast Tongue
Signatur

   #12
 611     Øvre Eiker     0


Tomta står i kona sitt navn.
Som jeg da antar er thailandsk statborger.

Det stemmer. Tomta ligger forøvrig ved siden av svigerfar sin tomt, og svigerfar sitt hus står halvt på begge tomtene. Det var derfor vi måtte kjøpe allerede nå; for at svigerfar ikke skulle måtte flytte huset når broren hans solgte sin tomt.

Men det skal vist finnes en mulighet for utlendinger å eie små tomter, inntil 1 rai (ca 1600m2), men jeg vet ikke om det er andre begrensninger også.
   #14
 611     Øvre Eiker     0
Det finnes jo små tomter i Thailand også da, og med 70% max bebygd areal kan det bli noen veldig klaustrofobiske byggefelt i populære forsteder. Bildet under er fra like ved Chiang Mai. Det er ikke der vi har tomt.

Jeg har funnet en byggeregel som er strengere i Thailand enn i Norge: Minimum takhøyde for oppholdsrom er 260. Avstand til tomtegrense er 2 meter for de to første etasjene, og 3 meter deretter. Ingen regler om isolasjon, selvsagt, og det elektriske virker heller ikke særlig strengt regulert. Utforming av huset er også ganske fritt fram.
Emigrere til annet land, hvilket?  Om endel år er vi i mindretall, hva da? - byggefelt.png - stigmv
   #15
 21 481     Enebolig     0
Finnes rekkeboliger i Norge også  Wink Man skal like naboen under slike forhold. Men Thailand virker å være et flott sted å bo, med unntak av trafikken.

Men såvidt jeg vet er det ikke lett å slå seg ned før pensjonist tilværelsen? Er det ikke veldig vanskelig å få arbeidstilatelse? Altså dersom man ikke har nær familie fra Thailand.
   #16
 3 412     Akershus     0

  Såg på land priser i ND og MT for ett par år siden, og der var det greie priser du!  bla. 5.4 kvadratkilometer for snaue 3 mill. og lignende, 


Det hørtes ut som en bra tomt!

Hva er tillatt utnyttelsesgrad på tomta?  Teller takutstikk med i Bebygd Areal?
Signatur
   #17
 1 329     Nordpolen     0

Finnes rekkeboliger i Norge også  Wink Man skal like naboen under slike forhold. Men Thailand virker å være et flott sted å bo, med unntak av trafikken.

Men såvidt jeg vet er det ikke lett å slå seg ned før pensjonist tilværelsen? Er det ikke veldig vanskelig å få arbeidstilatelse? Altså dersom man ikke har nær familie fra Thailand.

Hjelper ikke på om du har familie der, nesten umulig for en hvit mann å få arbeidstillatelse, unntaket er hvis du har egenskaper/utdannelse osv som en innfødt ikke har.Desverre så er det stygge sider med Thailand, bla så er det rimelig korrupt, samme med politiet.

   #18
 611     Øvre Eiker     0
Ganske mange vestlige får oppholdstillatelse i Thailand ved å starte en liten bedrift. Dette er veldig ofte en bar eller en bruktbokbutikk. Mange av disse kan umulig gi overskudd med de få kundene de har, men så lenge de holder åpent får innehaveren være i landet.

Ellers er det mitt inntrykk at korrupsjonen er overdrevet, selv om den finnes. Hvis du oppfører deg høflig og respektfult vil de fleste i Thailand være hjelpsomme, også offentlige tjenestemenn og politi, og bestikkelser er ikke nødvendig. Hvis du derimot er arrogant og uhøflig kommer piggene ut med en gang og bestikkelser kan bli nødvendig. Jeg har aldri hatt problemer verken med immigrasjonsmyndigheter, kommuneansatte, eller politi i Thailand, og har faktisk opplevd fleksibilitet og hjelpsomhet fra de to førstnevnte som får tilsvarende i Norge til å fremstå som veldig firkantede i sammenligning. Helt uten bestikkelser.
   #19
 1 329     Nordpolen     0
Alt fungerer helt til den dagen ting går galt, typisk at utlendingen får skylda , prøv å se feks hva som skjer på Phuket med hensyn til taxinæringen og utleie av vannscoterer.

Barer ol, du er sikker på at den ikke drives i navnet til kona/kjæresten i kombinasjon med penger under bordet?
   #20
 21 481     Enebolig     0
Jeg har også sett et par dokumentarer der thailandske myndigheter ikke kommer godt ut. Leie bil hadde jeg ikke hatt interesse av, mulig det er et problem som er særegent for Phuket. Men generelt tror jeg det ofte bunner ut i snill og grei = null problem.