#21
 611     Øvre Eiker     0
Ganske sikker på at slike steder drives i utlendingens navn fordi det gir fordeler når det gjelder oppholdstillatelse. Men lokalene vil generelt være leid på grunn av begrensningene i eiendomsrett. Men det har visst vært innstramminger på business visa i det siste. Mer om visa til Thailand: http://www.thaiembassy.com/thailand/thailand-visa-types.php

Det er nok et dårligere forhold til utlendinger i sør, på grunn av antallet og hvordan enkelte oppfører seg, enn lenger nord hvor utlendinger er færre og generelt mindre utagerende. Jeg har jo også sett dokumentarer om hvordan turister oppfører seg på steder som Pattaya og Phuket. Men det ligger jo også i dokumentarers natur å vise det værste eventuelt det beste og ikke det gjennomsnittlige eller normale.

   #24
 394     Strömstad     0
Et sted med billig verktøy og behagelig klima året rundt ihvertfall.
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 342     Hordaland     0
Ikke Sveits.  Har en slektning som bor der.  Alt for mye folk og turister der.  Slektningene kommer hvert år til Norge for å feriere uten å møte horder av andre turister.  Så litt lekkert ut syd i Brasil. Fint lynne på folkene i Rio, men språket er ikke lett å lære seg fant jeg ut etter noen uker der.  Vermont i USA ga hjemfølelse, men en skal jobbe hardt for å få velstand der borte.  Singapore frister om igjen, men ikke for oss som liker boligprosjekter og kreativ mekking.
   #26
 76     Framverran i Inderøy kommune     0

Det er ikke lenger så gode fremtids utsikter i Norge. Hvor skal vi emigrere? Til Island?  Australia?  Hvilke andre land kan gi oss et godt liv?


Jeg kan si det veldig kort: Det finnes ingen land i verden med bedre utsikter enn Norge. Når du emigrerer som håndverker i hvilket land som helst, vil du ikke forbedre deg i forhold til Norge.

Sier en som har litt erfaring med emigrasjon.
Signatur
   #27
 76     Framverran i Inderøy kommune     0

Sveits.


Ja, men hva skal du jobbe der med? For å si det sånn: med en norsk håndverksutdanning har man ingen sjangs i Sveits, Tyskland eller Østerrike. Også måten man jobber der er sikkert litt uvandt for Nordmenn. Tenk deg at du må være MINST 50% mer produktivt enn i Norge.
Signatur

   #28
 21 481     Enebolig     0
Og da er det jo selvsagt spennende å høre hvilket grunnlag du har for påstandene dine.

Det var dette med kammen osv.
   #29
 1 596     0
Noen som har en formening om New Zealand? Aldri vært der; men folka derfra virker trivelige  - og vil anta at klima og omgivelser kan passe for en nordmann?
   #30
 76     Framverran i Inderøy kommune     0
Hei, det kan jeg skrive litt om.

Jeg er født og oppvokst i Vest-Tyskland. I 1993 begynnte jeg med utdanningen som tømrer og har jobbet i tømrerfaget i Tyskland i 8 år.

I 1990 ble Øst- og Vesttyskland gjenforent. Mens forbundskansleren Helmut Kohl lovet "blomstrende landskaper i Østtyskland" (og de fleste trodde på det), ble realiteten ganske annerledes. Arbeidsledigheten i øst var skyhøy, og østtyske bedrifter konkurrerte med dumpingpriser. Sikkert vet ikke mange at det fortsatt i dag, 23 år etter gjenforeningen, finns det forskjellige tariffavtaler i øst og vest. En østtysk tømrer har mellom 10 og 13 € i timen, i vest er det omtrent 15 til 18 €. Husk på at det er mer trekk på bruttolønnen i Tyskland enn i Norge. Høres dårlig ut? Ja vel, det er det.

Dessverre kom jeg fra området sør for den nordtyske byen Lübeck, som ligger direkt ved grensen mot Østtyskland. Dermed ble arbeidsmarkedet i dette område rammet for fullt av østtyske lavprisbedrifter. Etter jeg ble arbeidsledig om vinteren for andre gang på rad (det finns ikke en ordning som permittering i Tyskland), tenkte jeg litt om alternativer.

Gjennom en rekke av tilfeldigheter fikk jeg en jobb i Norge, ikke langt fra Gardermoen.

Jeg visste ingenting om måten man jobber i Tyskland. Det første som overrasket meg var arbeidstempoen. Den er mild sagt litt lavere enn i Tyskland. Forskjellen er enormt. En kan kanskje si at det kunne vært inntrykk av bare denne ene bedriften, men til i dag har jeg jobbet i tilsammen 5 forskjellige norske tømrerbedrifter, blant dem også noen med skikkelig akkordordning osv.
Og jeg har snakket mye med andre vestlige utlendinger som jobber i Norge. Det var folk fra England, Nederland, Sveits, Østerrike, Tyskland og Australia. Også med Østeuropeere som Polakker, Bosnier, Litauere. ALLE var enige om at arbeidstempoen i Norge er det sakteste dem har opplevt noengang.

Det er ingen overdrivelse å si at produktiviteten av en tømrer i Tyskland for eksempel må være minst 50% mer produktiv enn det er vanlig i Norge.
Og det er heller ingen overdrivelse å si at knapt en tømrer, murer eller taktekker i Tyskland klarer å oppnå pensionsalderen uten store fysiske skader på grunn av sterk slitasje i kroppen knyttet til arbeidsforholdene. Så det vil si at tilstanden i Tyskland fungerer bare ganske betinget som forbilde.

Skulle noen tviler på dette, så kan han gjerne prøve seg med et par måneders arbeid i byggebransjen i vesteuropeisk utland. Problemet er bare at det vil ikke være så enkelt for en norsk tømrer å klare seg for eksempel i Tyskland (jeg bruker Tyskland som eksempel siden jeg er mest kjent med forholdene der). Faktisk er tømrerutdanningen i Tyskland og i Norge ganske forskjellig, og nivået i Tyskland er mye høyere. Dette gjelder spesielt fagkunnskap om takkonstruksjoner, som er hovedområdet i tømreryrket i Tyskland. En utdannet norsk tømrer mangler absolut vesentlige kunnskaper og kompetanser for å jobbe i Tyskland. I bedriften jeg jobber er jeg ansvarlig for lærlingsopplæring, så jeg er veldig godt kjent med den norske utdanningen.

Nordmenn har et mye mer pragmatisk forhold til håndverk og kvalitet og finish en håndverkere fra andre land.

Forøvrigt jobber jeg i Norge i 12 år nå og har bortsett fra to korte perioder med permittering om vinteren ikke vært arbeidsledig en eneste dag.

Og så kommer det en del ting til som mange ikke tenker på: I Norge får du betalt 100% av vanlig lønn som sykepenger (et helt år!). Det finnes ikke i de allerfleste land. I Tyskland får du bare ca 64%, og det vil bli mindre etter hvert. I USA eller Canada får du ingen betaling i det hele tatt når du er syk. Tenkt på det? Hva om du skulle være ufør eller en dag gammel og trenger hjelp? Jeg vet, alle klager på det norske systemet, men se på det du har i andre land. Å være i en eldreheim i Tyskland er ikke særlig morsomt. Det er lov med en eneste person i nattevakt for til og med 66 pasienter. Likevel er det dyrt, og om pensionen din ikke dekker det hele, så blir huset ditt solgt, skulle du ikke har noe slikt, blir familien din tvangspålagt å betale for det.

De som klager på alt mulig i Norge vet antakeligvis ikke hvor bra de har det.

Jeg svarer gjerne på spørsmål om noen vil vite mer om dette.
Signatur