(trådstarter)
   #21
 6 693     Akershus     0
Ladet batteriet på bilen på mandag, etter at vi opplevde flatt batteri og ikke kom oss av flekken på søndag. For å koble til laderen tok jeg i hui og hast skjøtekabelen jeg brukte til en ovn som sørger for å holde vannrørene frostfrie. Det er en skjøtekabel som er beregnet på utendørs bruk. Desverre glemte jeg å erstatte den med en annen, så ovnen ble stående uvirksom i gode 12 timer. Alle skjønner hva resultatet ble..

Har prøvd å tine opp siden i går ettermiddag, men uten hell. Nå har jeg montert en selvregulerende varmekabel på tilførselsrøret og holder eller rommet rørene går gjennom, frostfritt. Samboeren gadd ikke være hjemme uten vann, så hun tok med seg barna og reiste til sin mor. Selv drar jeg på jobbreise til Brussel - og håper virkelig det har tint til i morgen Smile

Noe som er rart er at det var vann i kranene da jeg stod opp i går. Det var nesten frosset, men lot det renne litt. Da kom det vann i fullt monn. Kjørte gjennom alle kraner og dusjen med gode mengder vann og tenkte det skulle være OK. 2 timer senere fikk jeg beskjed av samboeren om at vannet var borte.

Det finnes kanskje en logisk forklaring på at det frøs på så kort tid?
Signatur

   #22
 6 009     Finnmark     0
Det finnes kanskje en logisk forklaring på at det frøs på så kort tid?


Vet ikke helt sikkert men:
Når du begynte å tappe vann fra vannledningen som holdt på å fryse,  så kan det ha vært en ispropp som har flyttet seg.......Når du da sluttet å tappe vann kunne fryseprosessen fortsette, og da selvsagt fortere......

Vi har ikke varmekabel,  men jeg har lagd en bypass kran ut vaskemaskin avløp hvor jeg kan sette på frosttapping ved behov Wink   Nei, vil ikke ha vannmåler;)
Signatur
  (trådstarter)
   #23
 6 693     Akershus     0
Du kan nok ha rett. Vi har heller ikke vannmåler, så i nød er jeg helt klar for å sette på frosttapping Smile Men egentlig burde jeg bruke tid på litt mer isolering av utsatte rør..
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 6 693     Akershus     0
Foreløpig null vann Sad

Noen som har formeninger om bruk av trykkluft for "blåse" bort ispropper? I teorien vil de jo bare flytte på seg, men det kunne jo tenkes man har flaks og klarer å få til nødvendig gjennomstrømning slik at proppen smelter.
Signatur
HSt
   #25
 35 419     Lillestrøm kommune     0
Tror ikke det fungerer. Jeg hadde frosset taknedløp for ca 3 år siden og fikk ikke tint dette før jeg tredde et pexrør med varmtvann ned det tette røret. Er det plass til å tre et tynt pex rør innover i røret eller har du mange bend på veien ? (Det var da her jeg lærte at Gardena koblinger på slange hopper av hvis vanntemperatur blir for høy). Før dette hadde jeg tredd en varmekabel ned i isvannet men proppen smeltet aldri.  Har du tilgang på røret utenifra så har Megaflis varmekabel. Rull på alufolie rundt rør og kabel i så fall, evt klips på mineralull isolasjons rundt varmekabel og rør utenpå alufolie.
  (trådstarter)
   #26
 6 693     Akershus     0
Du har sikkert rett, HSt.

Jeg har tilgang til røret på 90 % av strekket og der har jeg tvunnet selvregulerende varmekabel rundt røret. Problemet mitt ligger nok i et blindrom mellom etasjeskillet og fordelerskapet (en god halvmeter). Rørene ligger for så vidt ganske nærme varm sone (badet) og veggen er isolert. Andre siden av denne veggen er i trapperommet, som nå for tiden holder en del minusgrader. Tipper det ikke er godt nok isolert. Jeg hadde noen udugelige snekkere inne i tre dager da badet ble bygget og det er dem som har gjort isoleringsjobben. Jeg kan alltids gjøre destruktive tiltak for å få tilgang til rørene fra trapperommet, men vil helst unngå det. Kan for så vidt også sette på varme i trapperommet, men effekten er tvilsom da all varme forsvinner ut før man klarer å gjøre sukk for seg.

Tenker å prøve meg med en rørstump, trakt og hårføner senere i dag. Taper rørstumpen på trakten og dytter røret nedi en av de ledige inngangene i fordelerskapet. Kjører så varmluft fra føneren gjennom trakt/rør og ned i blindrommet.

Mulig jeg kan tre et pex-rør inni røret, men har ikke noe liggende.
Signatur
HSt
   #27
 35 419     Lillestrøm kommune     0
Pex rør hos Biltema men usikker på hvor tynt de har.
Får du plass til en byggvarmer med vifte så kan den kanskje blåse varme inn til den siste biten? Får du Alu folie utenpå kabel så går strålevarme innover. Men tape den fast så den blir stram og ikke kryper inn mellom kabel og rør.

  (trådstarter)
   #28
 6 693     Akershus     0
Har prøvd med vifteovn fra underetasjen, men det gav ikke noe resultat. Er problem er også at det tar en del tid å prøve ulike løsninger for å tine opp, og den tiden har jeg ikke hatt de siste par dagene. Men går på igjen med fornyet mot i dag Smile
Signatur
   #29
 10 486     Akershus     0
Hva med å skru av alt som sitter på røret, og stikke inn et tynt rør som du pumper varmtvann i? Sjanse for noe sånt?
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 6 693     Akershus     0
Har vurdert noe sånt, frodes. Jeg får eksperimentere litt. Kan kanskje prøve å kjøre varmt vann i røret ved hjelp av en lavtrykkskanne. Skulle egentlig hatt en steamer og kjørt på med masse varm damp.
Signatur