255    8    1  

Hvordan blande 2% herder?

 4 268     Vestfold     0
Ofte når man kjøper to-komponent lim kommer base og herder i tuber slik at man trykker ut to like lange remser, og blandeforholdet skal bli rett. Slik var det ikke med limet jeg kjøpte på biltema i dag. Her kom basen i en boks av type malingspann og herder på en tube. Blandeforholdet skal være 2% og man har 5 minutter på seg fra man begynner å blande til alt skal være på plass - altså blandes bare små mengder av gangen. Hvordan blander man små mengder med 2% med slikt tidspress?

   #1
 2 100     1
Vekt.

Sett en beholder på vekten. Ta oppi 98% lim, feks 49g, tilsett 2% herder, feks 1g. Bland ut.
HSt
   #2
 16 485     Sørum     0
Vi solgte topcoat og herder når jeg jobbet i et båtverksted i ungdomstiden, kunden kom tilbake dagen etter han hadde tømt hele herderflasken i boksen dagen før, han hadde sparket boksen overbord i det avisen under holdt på å ta fyr etter veldig kort tid ...

Hvis vekten på lim og herder er omtrent lik så kan du bruke en digitalvekt i stedenfor volum, evt justere for forskjell i volumvekt . Er du redd for slumpe så får du måle herder med tusjstrek på et medisinbeger e.l.
  (trådstarter)
   #3
 4 268     Vestfold     0
Her er det snakk om små mengder for å rekke å få ting på plass på de tilmålte 5 minuttene. Kanskje på størrelse med en tommel i volum. Det i seg selv gir jo knapt utslag på en brevvekt. Også skal det blandes inn 2% herder.... får man utslag på vekta vet man at man har tatt altfor mye!

Jeg blandet på måfå for en test, og det herdet i alle fall....
   #4
 7 591     Bærum     0
Bruk øyemål. Det har jeg alltid gjort med stålplast, og det fungerer.
  (trådstarter)
   #5
 4 268     Vestfold     0
Ja, det er nok forklaringen på hvorfor herder selges løst, mens basen kun selges med herder.
   #6
 2 019     0
Til 2-komponent sparkel fra Biltema bruker jeg den mengde herder (som er knallrød) som gir blandingen en gammelrosa farge. Blir det for mye ren rosa farge ser det ikke ut til å gjøre negativt, men en vil jo at herderen skal rekke til hele boksen. Tror egentlig det følger med i overkant mengde av herder.
Jeg måler eller veier aldri. Det virker som det er stort slingringsmonn på sparkelmassen i alle fall.
HSt
   #7
 16 485     Sørum     0
i mitt morsomme tilfelle nevnt over så kan en ikke selge 20 dråper med herder, så når vi solgte til reparasjoner så fikk de alltid mer herder enn de trengte.

  (trådstarter)
   #8
 4 268     Vestfold     0
Mitt første møte med epoxy resulterte i at blandebøtta smeltet.