#31
 486     0
Hvis du har AEO butikk nær deg så pleier de å ha ett bra utvalg på løsvekt skruer og muttere.

pwb
   #32
 2,284     Ski     1
Bare ett tips til de som trenger muttere/skruer osv. I Oslo så ligger Zachariassen jernvare http://www.zachskruer.no/ det er nesten slik at det de ikke har trenger man ikke. Der får man tak i alt.
  (trådstarter)
   #33
 5,111     Sørnorge     0
Det ble tur til Zachariassen.
Om den passer gjenstår å se. Det var i alle fall et sted hvor folk skjønte hva jeg så etter.
  (trådstarter)
   #34
 5,111     Sørnorge     1
SÅ lang tid tok det før problemstillingen dukket opp på ny. Med nyinnkjøpt muttertrekker gikk det som smurt. Den ble riktignok stående å hakke veldig lenge på den ene skruen, men kom til slutt.
Anskaffelsen ble den sterkeste elektriske jeg fant; overraskende nok var det biltemas billigste modell.
Nå har jeg brukt piper og forlenger fra pipenøkkelsettet. Det funka, men er det dumt? Trenger jeg kraftpiper (og forlenger)?
   #35
 3,234     Vestfold     1
Du bør bruke kraftpiper for å få best effekt, og ikke ødlegge de vanlige pipene.
   #36
 5,432     Akershus     0
Bare ett tips til de som trenger muttere/skruer osv. I Oslo så ligger Zachariassen jernvare http://www.zachskruer.no/ det er nesten slik at det de ikke har trenger man ikke. Der får man tak i alt.

Nyttig tips pwb, trodde alle spesialbutikker som dette forlengst var borte. Ganske spesielt for en som har vokst opp i nabolaget å se at det som var kolonialforretning i guttedagene, nå er blitt spesialforretning i jernvare. Bra at det ikke bare er kaffe-latte butikker igjen på Torshov. Må ta meg en tur dit.

Veldig off topic, men de som taster inn Dælenenga (som står markert som nærmeste nabo på den riktige kartmarkeringen, den til høyre) på Gps'en, vil havne på Grünerløkka, 1,5 km lenger syd. Dælenenga har aldri ligget på Torshov.
   #37
 2,785     0
Trenger jeg kraftpiper (og forlenger)?

Krom-belegget på vanlige piper (og forlengere...) kan løsne hvis/når de sprekker (og de er ellers mindre solide enn kraftpiper...), og disse flisene kan potensielt gi øyeskader. Anbefaler helst kraftpiper, eller som en nødløsning, vernebriller.

Kraftpiper er vanligvis også sekskant, ikke tolvkant/stjerne, og runder ikke like lett av mutrene, som tråden startet med...

  (trådstarter)
   #38
 5,111     Sørnorge     0
Muttertrekkeren imponerer meg stadig. Men den måtte gi tapt på en skrue (med kraftpipe); En 22mm som holder den delen som bremsekalipperen er festet til. (Aner ikke hva delen heter. Den må av for å bytte bremseskive, men trenger ikke å gå av for å bytte kalipper. Noen som vet hva den heter?)

Etter mange 15sekunders runder med muttertrekker og 5-65 vekselvis, er det ikke tegn til at den flytter seg. Jeg har prøvd varmepistol og kaldt vann. Det hjalp heller ikke. En kar fortalte at bilverksteder har en dings som de setter på skruer som gir induksjonsvarme. Hvor får man tak i en slik? Eller finnes det bedre forslag?