#31
 3,412     Akershus     0
Et spørsmål er om all patchingen er nødvendig... De fleste patchene fra Microsoft kommer av hensyn til sikkerhet. Men for maskiner som står i et servermiljø vil de ofte ha et lite utvalg av programmer som skal kjøres, så de fleste patcher er irrelevante. Patchene er ment å være en sikkerhet mot angrep, men jeg har mistet mye tid på grunn av patching, og har omtrent aldri hatt virus, trojanere eller slikt, uavhengig om jeg har patchet eller ikke Smile Virusscanning vil også hos mange ta mye mer ressurser, oppmerksomhet og tapt tid enn de fleste virus Smile

Og så har man strategien "Never change a winning team" Smile
Signatur

   #32
 5,111     Sørnorge     0
Windows 2008 SBS, 421 dager, 12 timer og 23 minutter. Har sikkert noen 2003 stående rundt som har stått på enda langer. Så skjønner ikke helt hva du mener.


Måtte ta et screenshoot før den gamle mssqlserveren ble faset ut:
Ny stasjonær PC, tips om prosessor m.m. - SQLserverOppetid.JPG - petterg
   #34
 5,111     Sørnorge     0
Men det blir ganske feil å sammenligne opptid på server som står i rom med kjøling og har redundans på power og disk, ecc-ram, kjører server-operativsystem og koster 40.000 i enkleste versjon, med en arbeidsstasjon til 5000, som i bestefall har ecc og ikke får installert søpleprogrammer ukentlig.
   #35
 911     Hordaland     0
Jeg har ikke lest alle innleggene, men det virker som du ønsker to forskjellige egenskaper (regneark og film) som gjerne kan deles inn i to produkter i stedet for ett.

Du kan gjerne kjøpe den rimligste stasjonære pc'en du kan finne. Regneark trenger ikke store resurser for å fungere. Mulig jeg tar feil, men jeg ser ingen problemer med å ikke ha den kjappeste prosessoren på markedet til ditt bruk.
Harddisker koster ikke mye, så det vil ikke være noen stor utgift å sette inn en større disk i tillegg til den som følger med pc'en.

For å dekke filmønsket, kan du da kjøpe en bluerayspiller (koster fra cirka 500,-) som har støtte for t.d. Netflix, slik at du/barnebarna kan benytte denne for å spille av filmer.
   #36
 6,009     Finnmark     0
Windows 2008 SBS, 421 dager, 12 timer og 23 minutter. Har sikkert noen 2003 stående rundt som har stått på enda langer. Så skjønner ikke helt hva du mener.


Måtte ta et screenshoot før den gamle mssqlserveren ble faset ut:Hvilken verdier vil du ha på screenshoot, kan sikkert ordne det meste?
Signatur

  (trådstarter)
   #38
 5,432     Akershus     0
Takk for tips på en søndag kveld.

Den mangler display port, men har HDMI, vil det bety at den enten må tilkobles skjerm via HDMI eller TV via denne. Må det i såfall byttes tilkobling, eller finnes det overgang til dobbel tilkobling?

Forøvrig ser det ut som en veldig passende PC. Er bluetooth noe som kan etterinstalleres?
   #39
 8,022     Bærum     0
Den har både dvi og hdmi ser det ut for, så da går det fint å ha både tv og skjerm tilkoblet, gitt at skjerm har dvi og tv hdmi. I verste fall må du ha en overgang hvis skjerm kun har hdmi, men det er kurrant.

Blåtann-dongler med usb-tilkobling kan du plugge inn når som helst.
  (trådstarter)
   #40
 5,432     Akershus     0
En liten oppdatering. Har ikke kjøpt ny PC enda, har forsåvidt ikke hatt noe umiddelbart behov, men det står ganske høyt på prioriteringslisten,

Har kjøpt Chromecast og får nå forsåvidt dekket noe av det jeg savnet, nemlig trådløs overføring av nett-tv. Kvaliteten, da særlig merkbar på lyden kunne vært noe bedre, så til musikk er det nok absolutt best og bruke kabel .

Takker igjen for all hjelpen jeg fikk, den har gitt meg en bedre forståelse av hva jeg skal se etter.