bex
  (trådstarter)
   #71
 4,293     Østlandet     0
ville ikke den skinfella der gitt godt grep i bakker da?
Signatur

bex
  (trådstarter)
   #73
 4,293     Østlandet     0
Store planer for helja da folkens?

Her skal jeg hente mor og mitt 3.barn på sykehuset Grin Grin

Blir artigt det ja GrinGrin
Signatur
   #74
 3,955     0
Grattis da Bex :)

Jeg skal bort på tomta mi for å prøve gjøre den om til et hus.....
bex
  (trådstarter)
   #75
 4,293     Østlandet     0
Takk børge Grin
Signatur
   #76
 3,704     Ringerike     0
Gratulerer så mye en spesiell følelse det da selv om du har fra før.

Selv skal jeg pusse litt på 307CC som er aventert og skal i komfis og få rengjordt bassenget er planen for helga.
Signatur
   #77
 3,387     0

Ja, sånt som skjer men har aldri blitt tatt før. Sprengt møydom, skal sette meg i dusjen og hulke etterpå  :D


Jeg falt for en fristelse med å trekke ut en trimmet mc jeg hadde. ca 175 hk på under 200 kg. Noen km lang slette over fjellet, fint vær, null trafikk ingen parkerte langs veien. Full gass i 30 sek og så ned på normalfart. Ble tatt igjen av en sivil up og fikk 14 dager bak lås og slå.
På grunn av diverse praktiske forhold fant de ut at jeg skulle få en ledig celle på høyt sikkerhetsnivå. 2 timer i luftegården annen hver dag. 23 timer i døgnet låst inne på cella. Men ingen bot. :D

Det er så latterlig at jeg kan ikke få sagt det. Samtidig var det en der jeg bor som ble uprovosert slått ned og ser ut til å ha fåt varige skader, slått ned midt på dagen uten provokasjon. Han som gjorde det fikk 20 timer samfunnstjeneste.

Men å kjøre over fartsgrensen er ansett som en dødssynd i dette landet, jeg har sonet straffen min og forsøkte aldri nekte for hva jeg hadde gjort og tok tilståelsesdom for å spare rettsvesenet for unødig arbeid. Men respekten min for systemet og systemet i fengslet finner jeg bare latterlig.

Når jeg skulle settes fri, eller hva det heter, ville de utbetale meg daglønn som jeg vistnok hadde opparbeidet. Den nektet jeg ta i mot siden jeg mente det gjorde det hele komplett latterlig i mitt tilfelle. Det hadde de aldri opplevet tidligere så da ante de ikke hva de skulle gjøre.

Hadde jeg blitt satt i gapestokk på torvet på lørdag formiddag, eller fått 25 tusen i bot ville det svidd og hatt mye større effekt. Nå fikke jeg 14 dager med absolutt arbeidsro og fikk kommet ajour med masse arbeid.

Men maten var ræva, ikke en av de middagene spiste jeg. Da valgte jeg å spise halvtørre brødskiver i stedet.

   #78
 1,307     Hardanger     0
Jeg har nå alltid hatt lyst til å sitte inne en liten periode. Håper jeg får 21 dager for brudd på plan og bygningsloven Wink
Signatur
   #79
 3,387     0
Det værste med å sitte inne var å umiddelbart bli behandlet som om en var en total idiot. Jeg hadde en følelse av at de snakket litt sakte og tydelig slik at jeg skulle forstå det som ble sagt.

At 8 av 10 er gjenngangere sier litt om hvor meningsløs soningen er. En straffemetode som bygger på ideen om Panopticom hvor en forbryter skal kureres gjennom at han hele tiden under soningen har en mulighet til å bli sett. Det å tro at noen ser hva en gjør skal føre til at en ikke gjør uriktige handlinger og dermed erstatter den riktige oppførselen den feilaktige. Grovheten på hvor feil adferden var skal bestemme hvor lenge vedkommende skal sitte i fengsel før han har erstatett den dårlige oppførselen med god opførsel. Det er teorien bak Botsfengselstanken. Allerede når Bootsen i Oslo ble bygget var man klar over at det ikke fungerte slik likevel men siden man ikke hadde noen andre ideer så fortsatte men med den løsningen.
Det er så meningsløst og virker overhodet ikke. De samme sitter inne en stund, slipper ut og får nye dommer og havner inne igjen. Så er det en og annen skattesvindler, råkjører, promillekjører som kommer innom febgslet en tur. Men de sistnevnte unne like gjerne sonet hjemme med en fotlenke. Det hadde fungert akurat like godt.

Og hva skjer når en unggutt har driti på draget og fått en dom. Når han kommer ut har han jo ingen jævli mulighet for jobb eller noe som helst. Og blakk og jævli, ofte avhengig av dop og kommer ut med dopgjeld fra soningen.

Hele straffesystemet er meningsløst og er et skuespill hvor vi skal tro at det hersker rettferdighet i samfunnet. Men det er så feil som detkan få blitt. Når direktørsønnen gjør noe streker i tenårene så er det bare gutestreker som han vil vokse av seg men når sønnen til en straffedømt gjør samme sak så er det slik at han er et råttent eple og eplet faller ikke langt fra stammen og like godt å ta fatt i han først som sist. Og dermed er den ene stemplet og har ingen utvei. Men den andre kommer unna.
bex
  (trådstarter)
   #80
 4,293     Østlandet     0
er noe feil med straffene ja, og oppfølgingen.
Signatur