#11
 21,481     Enebolig     0


Og datatilsynet. Nå skal det sies at jeg er ikke så naiv at jeg tror de har koll på alt som skjer, men de setter ned foten for ganske mye. Problemet med f.eks. Datalagringsdirektivet er at nå blir bedrifter pliktige til å lagre masse informasjon om deg som person der de i dag har pålegg om ikke å gjøre dette. Tilgjengelig informasjon som enkelt kan misbrukes.


Hvordan mener du at dette enkelt kan missbrukes? Det lagres ikke noeav innholdet i en telefonsamtale, epost eller lignende. Kun hvilket nummer din telefon har ringt.
For å hente disse opplysningene må en ha underskrift/godkjenning av en dommer.

Det å hevde at dette er sålett å missbruke vil jeg si enten er manglende kunnskap om hva dette handler om. Jeg kan finne ut mye mer om en person på andre tilgjengelige måter i dag.

Datalagringsdirektivet handler kun om å kunne spore hvem du har hatt kontakt med. Ikke noe annet.



Det er ikke bare snakk om hva som gjøres i dag. Man skal være passe naiv for å ikke se hvor skuta går, og derfor ønsker jeg å bremse så mye som mulig.

Det beste for innbyggerne hører man, mindre svindel av staten og forbygging av kriminalitet. Hva har det med meg å gjøre? Jeg ønsker ikke å overvåkes før jeg har gjort noe galt.

   #12
 7,686     Bærum     0

Post og Teletilsynet kan bare bremse utviklingen, de vil ikke kunne nekte noe som helst. Selv om det fremstår på en annen måte.

Hvem husker ikke planene om gjennomsnittfartsmåling på veiene? Der sa Post og Teletilsynet klart nei, så til de grader. Et år senere kjørte jeg forbi skiltet med fartsmåling uten å ha hørt noe mer.
Nå roter du vel litt med etatene. PT har vel ikke noe med fartsmålinger på veiene å gjøre.

Ellers er jeg enig i at vi skal være sterkt skeptiske til overvåkning av privatpersoner. Det er ingen som kan vite hvordan dette utvikler seg over tid. Vi hører ofte utsagn som. "Jeg har ingentig å skjule så det er greit for meg". Det er i mine øyne en naiv holdning. Vi har sett nok av systemer der landets innbyggere er blir overvåket. Det er vel ikke mange av oss som ønsker slike tilstander. Når vi ser at en saksbehandler hos NAV har større innsynsrett enn politiet kan man begynne å lure.
   #13
 21,481     Enebolig     0
Hovedsaklig var det nok Datatilsynet, men Post og Teletilsynet ble også nevnt i avisene. Dette gikk på overvåkning og personvern, ikke trafikksikkerhet. Føreren blir overvåket over tid, ikke bare på et punkt.
   #14
 3,042     Akershus     0

Hvordan mener du at dette enkelt kan missbrukes? Det lagres ikke noeav innholdet i en telefonsamtale, epost eller lignende. Kun hvilket nummer din telefon har ringt.
For å hente disse opplysningene må en ha underskrift/godkjenning av en dommer.

Det å hevde at dette er sålett å missbruke vil jeg si enten er manglende kunnskap om hva dette handler om. Jeg kan finne ut mye mer om en person på andre tilgjengelige måter i dag.

Datalagringsdirektivet handler kun om å kunne spore hvem du har hatt kontakt med. Ikke noe annet.
Du tror ærlig talt ikke at all informasjon som finnes på deg i private instanser anses som er ressurs som bør melkes for det det er verd? Nå er det forbudt å lagre informasjon om hvem du kontakter. Med datalagringsdirektivet blir dette påbudt. Du tror ikke dette er fantastisk informasjon å slå opp i for å spesialtilpasse reklame?

Ditt poeng om å ha en dom for å slå opp i denne type data er som mitt argument over; Naivt hvis man tror dette følges av alle. Forskjellen før og etter datalagringsdirektivet er at for fremtiden finnes lovlige data man ulovlig kan slå opp i. Nå vil både data og oppslag være ulovlige. Det er enklere å avdekke store mengder ulovlige data enn ulovlig innsyn i lovlige data.

Du viser til egen mangel på kunnskap. Jeg er ikke redd for at du skal finne ut en tøddel om meg. Jeg er redd for at private aktører, som har som eneste mål og tjene penger, plutselig skal sitte på hele din elektroniske reiserute. Og la oss si, for argumentets skyld, at alle disse aktørene daglig pusser gloriene sine og aldri ville finne på å misbruke noe slikt, hva med innbrudd? Sensitive data finnes, jeg garanterer at noen der ute vil ha dem. Du leser om en brøkdel av alle store lekkasjer av sensitive data i media. De aller fleste feies under teppet.
   #15
 584     Midt-Norge     0

Forskjellen før og etter datalagringsdirektivet er at for fremtiden finnes lovlige data man ulovlig kan slå opp i. Nå vil både data og oppslag være ulovlige. Det er enklere å avdekke store mengder ulovlige data enn ulovlig innsyn i lovlige data.


Vi har allerede mange eksempler på at overvåkningsanretninger som er satt opp for å overvåke en ting lovlig, faktisk brukes til å overvåke andre ting som de ikke har lovlig adgang til å overvåke. Og hvordan er moralen når man har avslørt et forhold som er ulovlig på en ulovlig måte?
   #16
 22,342     Akershus     0

Sensitive data finnes, jeg garanterer at noen der ute vil ha dem. Du leser om en brøkdel av alle store lekkasjer av sensitive data i media. De aller fleste feies under teppet.
Har noen puttet det på en datamaskin blir det brukt. Om det er lov, ikke lov eller i en gråsone spiller ingen rolle. Informasjonen blir brukt. Jeg vet selv i min omgangskrets at informasjon blir brukt feilaktig i forhold regelverk og moral. At det tyter opp en reklame på Google er bare barnemat.
   #17
 3,387     0
Opplysninger om datatrafikk er det som kan lagres.

Jeg er ikke så smart, kan ikke noen fortelle meg litt detaljert hvordan dette kan missbrukes slik at jeg på noen måte blir skadelidende?

Om jeg lever et normalt rolig liv, fast inntekt, fast bopel, kone og barn og driver med lite snusk og lyssky fanteri egentlig. Hva kan disse dataene gjøre av skade om det skulle bli et innbrudd/missbruk og noen fikk tak i dem eller de kom ut.

   #18
 7,686     Bærum     0
Jeg er ikke så smart
Der skal jeg ikke motsi deg. Det er et prinsipp at uskyldige borgere ikke skal overvåkes. At du ikke ser på dette prinsippet som viktig virker nokså historieløst. At myndighetene skal vite til enhver tid hvem du har snakket og mailet med og når, er ikke OK. Du skal ha en ganske naiv tro på myndighetene hvis du ikke tror dette kan misbrukes. Dette er vanlig praksis i regimer de fleste av oss ikke ønsker.
  (trådstarter)
   #19
 1,062     Lindesnes     0
Sensitiv informasjon, betyr vel egentlig enkelt og greit sensitiv.
Det betyr vel at informasjonen som blir lagret er veldig privat og av den grunn ikke være tilgjengelig for hvem som helst.
Datakriminalitet er vel det som er mest voksende, datakriminalitet blir heller ikke stoppet i tollen på grensa, så dersom sensitiv informasjon lekker ut så kan selvsagt en i nigeria bruke dette til sin egen forlystelse.
Regner vel med at de fleste har hørt om ID tyverier, er langt fra noe stas å få kreditten ødelagt for mange år fremover og masse dritt og problemer som dette medfører.

Problemet syns jeg er at det gis aksept for litt overvåking her og så litt der og før en vet ordet av det så er det mulig for noen å vite alt om alle.
Det blir da en stor utfordring å sikre disse opplysningene for resten av verden, og likeså å sikre seg mot at den informasjonen ikke blir misbrukt av de som skal ha tilgang på den.

I disse dager så klarer ikke altinn engang å få en server til en milliard til å fungere etter planen, hvordan i helvete skal en da stole på at slike opplysninger blir lagret på sikkert vis, det vil alttid finnes en dvd john eller en annen smartass der ute som klarer å lure et system til tross for sikkerheltstiltak.
Signatur
   #20
 10,486     Akershus     0

Når da det satt to stykker på Karl Johan og sendte verandre mailer så poppet det opp med reklame.
Den ene sendte en mail der han påstod at den andre var blitt så tykk og at det var på tide å tenke på litt slanking, da han andre mottok mailen var det fult opp av reklame om slankeprodukter og slankekurer i sidefeltet :-\


Liker man ikke reklame, så er det jo bare å benytte en betaltjeneste i stedet.
Signatur