133    0    1  

Skremt av dårlig kunnskap hos byggevarekjeder

 764     Østfold     1
Jeg har opplevd den siste tiden hvor skremmende lite kunnskap som finnes i de forskjellige byggevarekjedene. Jeg er en person som tilegner meg kunnskap via internett før jeg besøker byggevarekjedene, for å være litt forberedt og jeg blir regelrett lamslått til tider hvor lite kunnskap dem besitter. 

Her snakker vi ikke Biltema og Coop Obs, men XL Bygg proff, Maxbo etc. og til og med fargerike som skal/bør være spesialister på maling/lakk etc. 

Senest i dag besøkte jeg en kjent byggevarebutikk her jeg bor som hadde en egen avdeling for maling og lakk etc. Bort til meg kommer en yngre jente og lurer på om jeg trenger hjelp. Jeg er alltid skeptisk til å svare ja på slike spørsmål, for som oftest føler jeg at jeg vet mer enn den som jobber der angående det jeg er ute etter. 

Men jeg svelget tungt en gang før jeg sa "Jeg er egentlig ute etter Osmo Hardvoksolje som er klar og GLOSSY" da sa damen at dette hadde dem i hyllen til høyre. Nei, sa jeg, dere har ikke denne jeg snakker om her. Dem dere har her er kun slikematt og matt. 

Så sa hun at Man ikke får Osmo hardvoksolje i glossy. Joda sa jeg. Det får man. Den kalles 3011 og ligger i systemet dems. Man finner den også på nettet. 

Allerede da skjønte jeg at denne damen ikke kunne hjelpe meg med en dritt og jeg kunne tenkt meg å bare stikke ut døra med en gang. Men man prøver jo og være litt høfflig også. 

Ette noen søk på nettet bak disken så sa hun at hun fant denne på Osmo sine sider, men at dem ikke hadde dem i sortimentet sitt. Flott... jeg har nå brukt 10 unødige minutter for å overbevise en butikkansatt... 

Så sa hun at dem hadde jo mye lakk som var glossy. Ja sa jeg, men dere har ikke vannbasert lakk som er glossy i hyllene. Joda, det hadde dem i bøtter og spann. (And her we go again...) her er den sa hun og tok frem et spann med trestjerner lakk. Denne er ikke vannbasert sa jeg. Det står jo oljebasert med store bokstaver på den! 

Mens vi holdt på, så kom sjefen hennes (eller vertfall en mann som var ansatt der) gående bort til oss for å bistå og da så jeg ho dama trakk seg litt tilbake og mannen overtok. 

Så måtte jeg selvsagt forklare hele greia en gang til over hva jeg var ute etter. Jeg sa jeg var ute etter Osmo Hardvoksolje som er Glossy, men dere har ikke den Glossy versjonen i hyllene sa jeg. Joda sa han, den står her borte.... 

Å herregud.... 

Han tok frem den samme boksen som ho dama hadde satt tilbake og sa at det er denne jeg ville ha. Nei sa jeg, jeg er ute etter den som er Glossy. Osmo har ikke denne i Glossy sa han.... 

Er det virkelig mulig tenkte jeg... 

Jo sa jeg, den heter 3011 og Osmo har den i systemet sitt. Jeg sa også så høflig jeg bare kunne at jeg hadde akkurat den samme samtalen med kollegaen hans og at dette trolig ikke førte noe sted, så jeg tenker jeg avventer litt. 

Siden jeg allerede var der så var jeg også ute etter vanlig akrylmaling i sterke farger og lurte på om det var mulig å blande en farge til meg hvis jeg skaffet dem fargekoden. Det var hun usikker på (overraskende....). Jeg er en datamann sa jeg, så hvis jeg vet hvilken fargesystem dem brukte så kunne jeg laste ned dette hjemme og finne fargen på pc'en selv for så og komme tilbake med fargekoder. 

Da sa hun at dem hadde ett eget system for dette og var usikker... jeg spurte mannen og han sa jeg kunne printe ut ønsket farge og komme til butikken så skulle dem lage noe lignende... REALLY!!? 

Jeg dro opp telefonen, søkte på Jotun og fargesystem og fant etter 2 minutter hva fargesystemet hette og at dette kunne lastes ned til Photoshop.... 

Å herre min skaper... jeg blir rett og slett irritert, lei meg og utrolig oppgitt på en gang... En hobbysnekker som til daglig livnærer seg i databransjen fikk absolutt null hjelp i det proffe byggevarehuset... 

På Clasern derimot ble jeg litt imponert en liten time etterpå. Jeg skulle ha noen skruer å plugger for å feste kabel til porøs betong (tak) i kjelleren. Jeg hadde ikke lest meg opp på dette så jeg røsket med meg med en pakke med plugger og skruer. En mann kom bort til meg og spurte om jeg trengte hjelp. Jeg skal bare ha disse for å henge opp noen kabler i porøs betong sa jeg. 

Han så på pakken jeg hadde og sa bestemt at denne burde jeg ikke bruke. Jeg måtte ha andre plugger til dette. Han var autoritær og sa at han hadde jobbet som elektrikker tidligere. Var en eldre mann dette. Det er disse du skal ha sa han kg dro frem en pakke med plugger. 

Ja, da må jeg jo nesten stole på det sa jeg og takket for hjelpen. Disse sitter som et skudd sa han bestemt og forklarte meg hvordan jeg skulle bore etc. Når jeg kom hjem, så stemte dette. Kabelen sitter som støpt! 

Så konklusjonen er.... ansett for guds skyld folk som vet hva dem driver med, eller i det minste kost på de ansatte kurs! Spesielt når man jobber i en proff byggevarekjede.
Signatur