#71
 21,481     Enebolig     0
Der fikk jeg svar på mitt spørsmål.


Og her er sitat fra Dagbladet; "Først en time senere, klokka 19.26, gikk det anmodning til 720-skvadronen på Rygge om helikopterbistanden som beredskapstroppen normalt benytter til forflytning og som skarpskytterpost."

http://www.dagbladet.no/2011/07/29/nyheter/politikk/innenriks/17486077/
Jeg limer det ikke inn for å kritisere, jeg er enig med resten av teksten som sier at helikopter er en lite egnet base for skarpskyttere, folkemengde osv. Men det viser at de har fast beredskap når det gjelder helikopter.

   #72
 5,569     0
Ang skarpskytterpost i helikopter, så er det spotting det snakkes om. Ikke enkelt å skyte noe som helst fra et helikopter i lufta, jeg har aldri hørt om at helikopter er brukt som plattform noen gang (men det skal vektes på at det skjer og har skjedd mye i den militære verden jeg aldri har hørt noe om).

95% av skarpskyttertjenesten er å observere, de siste 5% er å løsne skudd(et).

Resten av denne diskusjonen tror jeg hører hjemme på milforum.net Smile
   #73
 21,481     Enebolig     0

Norge er et lite land men vi har store ressurser. Derfor er våre spesialoperatører få, nåløyet trangt og utstyrsnivået meget høyt. Det er LANGT vanskeligere å bli spesialoperatør i Norge enn i USA. De fyller opp med mye "rart". Mange arbeidsledige uten utdannelse som skikker seg under utdanningen og blir meget gode soldater i USA.

Vi skal være dmyke overfor USA sine spesialavdelinger for vi trener mye sammen, kunnskapen flyter begge veier og de er faktisk villige til å dø for vår befolkning.

Håper dette var grei informasjon.Selv om det er mange innbyggere og større styrker i USA, så skal vel Navy Seals være den ypperste kremen av soldater der i landet..?