#23
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg har gjort så godt jeg kan for ikke å involvere meg i tråder hvor jeg ikke har kunnskap men gjør et unntak nå. Og det har ikke med trådens tekniske innhold, men med enkelte av debattantenes karakterisering av andre.

Jeg tror ikke vi er veldig tjent med type karakteristikker "du fastslår at du er mindre intelligent, dum" samt spydigheter og syrligheter fordi man er uenig.

Det er ikke så veldig mange fagfolk lenger som engasjerer seg like mye og kommer med gode innspill så dersom de få som er igjen skal latterliggjøres og karakteriseres negativt blir nok disse borte.

Jeg tror ikke det er bare en fordel for dette forumet, selv om det sikkert er MANGE her som mener fagfolkene her kun farer med tøv og meler sin egen kake.
Signatur
RTv
   #24
 918     0
Det er beundringsverdig at du gidder å ta opp kampen Sopp Smile Føler dette forumet var eindel bedre før da det var ein fin blanding av fagfolk og ikkje fagfolk her. Da gjekk det an å diskutere. (- eit par kvervulanter som det alltid er på nettet) Mens no ender det alltid opp med drittslenging fra folk uten aktuell utdanning som kan ting minst like godt som fagfolk. Holdningen på dette forumet er tydligvis at fagbrev gjer deg til svindler som maler sin eigen kake.  Dette har ivertfall ført til at eg bruker dette forum mindre og mindre. Men da får jo ekspertene det som dei vil. Vinn-vinn situasjon tydligvis  ::) :)

  (trådstarter)
   #25
 21 485     Enebolig     0
+1. Noen ganger tenker jeg, hvorfor spør når du på forhånd har bestemt hvilket svar du vil ha.
   #26
 184     Norge     0


Ingen videre kommentar er nødvendig.
Sånn...


Denne treffer deg meget godt sopp med mindre du sitter i din egen boble og mener at ingen skal få lov å ha meninger om ting som omhandler ditt yrke. Jeg mener fortsatt at jeg burde hatt muligheten til å trekke kabler til stikk og brytere uten å bryte noen lover, ikke at det er slik. Jeg mener at jeg kunne gjort dette på en måte som ikke tilsier at huset bare kunne unngått brann dersom det kun hadde bestått av gips og mur. Du fremstiller dette på en måte som tilsier at jeg mener jeg er i stand til å bygge min egen atomreaktor i huset helt uten kunnskaper om dette. Forøvrig, se på dine egen innlegg når det kommer til enkelte rørinstallasjoner, du har ganske bastante meninger når det kommer til hvordan du mestrer å gjøre disse, det er tross alt ditt eget hus. Du hevder du er jevngammel med meg, i så tilfelle er du et levende bevis på at modenhet nødvendigvis ikke kommer med alderen. Jeg rådfører meg alltid med fagfolk på områder jeg selv ikke har tilstrekkelig kunnskap og mener at disse er strengt nødvendig på enkelte områder. Jeg holder meg forøvrig til forskriftene når det kommer til installasjoner og får disse utført på en slik måte at det foreligger godkjenning for å unngå problemer senere. På tross av dette kommer jeg fortsatt til å mene å håpe på at regelverket rundt enkelte elektriske installasjoner kan mykes opp, dette uten å ville starte krig med installatører. Når det er sagt er det jo positivt at du finner absolutt alle aspekter med ditt eget yrke så krevende at dette blir en daglig utfordring som deg. Slikt gjør at man trives i jobben vet jeg.

Jeg beklager til trådstarter at jeg har bidratt til å føre denne tråden til et slikt lavmål, men lurer fortsatt på det jeg spurte om lengre opp her. Håper dette spørsmålet kan besvares av noen som har kunnskaper om dette Smile
   #27
 1 431     Oslo     0
Det er en økende tendens at faktisk fagkunnskap latterliggjøres og forkastes til fordel for overfladisk erfaring i ulike emner, hvorav elektrikeryrket er spesielt utsatt for hån og underminering.

Vi ønsker at også amatører skal kunne bidra i diskusjoner med erfaringer og innspill, men å bagatellisere andres fagkunnskap og å spre respektløse holdninger til forskrifter og regelverk er ikke ønsket.

Såkalte verdensmestre, selvlærte "eksperter" som har lite annet å bidra med enn kverulering, kvalme og klokkertro på egen kompetanse i ett og alt, kan lett finne seg selv på leit etter et annet forum å "bidra" i dersom de ikke klarer å oppføre seg som folk. Byggebolig skal være nyttig og hyggelig, for både fagfolk og amatører.

Medlemmet "Rotta" er utestengt fra forumet og vil ikke vende tilbake. Hans oppførsel i denne tråden er et godt eksempel på hvordan vi ikke vil ha det her på Byggebolig.
Signatur

   #28
 2 987     Akershus     0
Jeg vil anbefale litt mildere straff for førstegangsforeteelser slik at folk har muligheten til å justere seg etter kutyme på BB. Steng personer som ikke klarer å innrette seg ute deretter. Folk er vant med litt forskjellige regler og normer så eksemplet over kanskje er akseptert i andre fora.

-- Forumsverdensmester!  ;D
   #29
 5 990     Finnmark     0

Interessant innlegg, fordi den lyser av åndssvakhet.

1. Selvfølgelig ønsker "fagmiljøet" alle forbud velkommen. Rørleggerbransjen fikk prøve seg litt med PBL, men fornuften seiret. Om 14 dager kan alle installere dassen i boligen sin selv, lovlig.

2. Gass som kuldemedium. Hva vet du egentlig om hvor forurensende den er? R410 ødelegger ikke ozonlager som endel andre fluormetaner, men bidrar dog til drivhuseffekt. Men sett i forhold til metan, som er minst like "skadelig" er R410 en mygg i forhold. Og metan blir sluppet ut i enorme mengder, fra organismer, jord, osv..

3. Jordfeilbryter. Fint du har spesialisert deg på jordfeilbrytere. Hva vet du egentlig om krav til utendørs stikkontakter?

4. Artig når "fagmiljøet" skriver negativt om gjør-det-selv produkter, eller utførelsen. Slik "propaganda" gir alltid stor tillit til den som skriver det. Det er ikke rakettvitenskap å installere en varmepumpe. Selvfølgelig krever det litt teknisk kompetanse og derfor dukker det opp forhandlere og installatører rundt hvert hjørne i disse dager.

Forsett slik, så vet jeg hvor jeg ikke handler.


Er godt dei nye krava med sertifisering for å jobbe med gass snart er på plass, sånn at det blir forbudt å gjer dette sjølv. Er noken kilo med forrurensende gass som slippes ut av amatører iløpet av eit år! Men her er det så mangen verdensmestere, så dette går sikkert kjempebra... Rekner med at dåke alle har jordet kontakt og jorfeilbryter på desse pumpene?Og at jordet og ikkje jordet kontakter ikkje er blandet i samme rom?

Håper dåke er klar over at den pluggandplay pumpa dåke kjøpte er like effektiv som ein oljeovn til 500kr..  :)


Jeg vil ikke kalle innlegget åndssvakt, men kanskje desperasjon at flere og flere monterer VP selv......

Tekst med rød farge: Hva har dette med fagkunnskap å gjøre , når det hele tiden var spørsmål om VP?

sOPp: Du forsvarte "hootie" med at det sikkert gjelder generelle koblinger i hytt og pine....MEN tråden var faktisk varmepumper........Og der svarte du hvert fall forståelig for meg.

Jeg liker ikke at "fagfolk" kan komme med uriktige opplysninger, som kan medføre ekstra kostnader...
.....ellers så er dette forumet ok ;D ;D ;D
Signatur
   #30
 7 685     Bærum     0
Håper dåke er klar over at den pluggandplay pumpa dåke kjøpte er like effektiv som ein oljeovn til 500kr.. 

Denne uttalelsen oser vel heller ikke akkurat av profesjonell saklighet.